Dark Mode Light Mode
Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΒΑΛΑ
Για την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου – Δεν προβλέπεται λειτουργία της καβαλιώτικης αγοράς
Αντίδραση στα εγκαίνια της Χρυσής Αυγής

Για την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου – Δεν προβλέπεται λειτουργία της καβαλιώτικης αγοράς

Η ερχόμενη Κυριακή, 15η Δεκεμβρίου, θα είναι η δεύτερη κατά σειρά από τις επτά προβλεπόμενες βάσει της νέας νομοθεσίας, στη διάρκεια της οποίας θα λειτουργήσουν τα καταστήματα της αγοράς. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης θυμίζει ότι ναι μεν η Κυριακή περιλαμβάνεται μεταξύ των επτά που υπερψήφισε η βουλή, αλλά δεν περιλαμβάνεται στην απόφαση της γενικής συνελεύσεως των καταστηματαρχών της Καβάλας. Τα μέλη του συλλόγου είχαν αποφασίσει περί της λειτουργίας των καταστημάτων για μία και μόνη Κυριακή στις 22 Δεκεμβρίου, τρεις δηλαδή ημέρες πριν από τη γιορτή των Χριστουγέννων.

Αυτό σημαίνει ότι η ερχόμενη Κυριακή δεν είναι εργάσιμη τουλάχιστον για τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου. Ο κ. Λεμονίδης εξηγεί ότι εάν δεν υπάρχει κυριακάτικη κίνηση επισκεπτών δεν υφίσταται και ιδιαίτερος λόγος ώστε τα μαγαζιά της πόλης να παραμείνουν ανοικτά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε ο κ. Λεμονίδης, πλην ορισμένων αλυσίδων τα υποκαταστήματα των οποίων λειτουργούν αναγκαστικά εξαιτίας διοικητικών αποφάσεων που λαμβάνονται σε πανελλήνια κλίμακα, την ερχόμενη Κυριακή θα λειτουργήσουν λιγότερα μικρομεσαία μαγαζιά από όσα είχαν ανοίξει την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.

Βάσει των στατιστικών στοιχείων, ο κ. Λεμονίδης εκτιμά ότι το πλήθος των καταστηματαρχών που θα επιλέξουν να εργαστούν τις Κυριακές, μάλλον δικαιώνει τις αποφάσεις όχι μόνο του τοπικού συλλόγου αλλά της συντριπτικής πλειοψηφία των εμπορικών συλλόγων της χώρας. Η επόμενη εργάσιμη Κυριακή κατά τη νομοθεσία είναι εντός του Ιανουαρίου και συγκεκριμένα στις 13 του μηνός.

 

=

 

Προηγούμενο άρθρο

Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΒΑΛΑ

Επόμενο άρθρο

Αντίδραση στα εγκαίνια της Χρυσής Αυγής