Dark Mode Light Mode

Για την λίστα της ΔΕΗ να προσέλθουν στο δημαρχείο Καβάλας για απογραφή

Θέματα κοινωνικής πολιτικής έθιξε ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής στη διάρκεια συνεντεύξεως τύπου που παραχώρησε χθες με τις παρουσίες του προέδρου της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Λεωνίδα Παππά και της προέδρου του τοπικού συμβουλίου Λίας Ασλανίδου. 39.000 ευρώ σε 81 ωφελούμενους έδωσε μέχρι σήμερα ο δήμος ενώ υπολείπεται επιπλέον ποσό 20.000 ευρώ που θα δοθεί μέχρι το τέλος του έτους προς στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει νομική δυνατότητα αλλά ούτε και οικονομική πιθανότητα προκειμένου να πληρώσει ο δήμος τους ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος των πολιτών. Σε αρμόδια επιτροπή που θα συσταθεί ώστε να καταγραφούν οι ωφελούμενοι των προνοιακών δομών του δήμου και της εκκλησίας, θα μετέχει και η κ. Ασλανίδου. Κάθε πρωί η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας θα βρίσκεται στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου οι έχοντες ανάγκη δημότες που είναι ενταγμένοι στις κοινωνικές δομές να προσέρχονται και να ανακοινώνουν τυχόν διακοπή της ηλεκτροδοτήσεώς τους. Στη λίστα θα πρέπει να καταγραφούν όλοι και όχι αποκλειστικά οι ενταγμένοι στις κοινωνικές δομές του δήμου Καβάλας. Η απογραφή αρχίζει από το πρωί της Πέμπτης.

Η κυβέρνηση και η ΔΕΗ καθυστέρησαν ήδη πολύ, παρατήρησε ο Δήμαρχος. Η διαδικασία θα έπρεπε να είχε ακολουθήσει αντίστροφη κατεύθυνση, πρώτιστα δηλαδή να είχε δοθεί εντολή για επανασύνδεση όλων των κομμένων παροχών και στη συνέχεια να εξετάζονταν τα δικαιολογητικά των πολιτών. Τα τοπικά διοικητικά στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας υποσχέθηκαν άμεση επανασύνδεση των παροχών αμέσως μόλις διαπιστώνεται η ανάγκη των καταναλωτών, έστω και χωρίς την προσκόμιση δικαιολογητικών. «Εμείς θέλουμε ονόματα και όχι δικαιολογητικά», επεσήμανε ο Κωστής Σιμιτσής.

Ο Λεωνίδας Παππάς ανακοίνωσε ότι η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων θα διατηρήσει ανοικτά τα κτίρια των ΚΑΠΗ του δήμου, προκειμένου οι έχοντες ανάγκη πολίτες να φιλοξενούνται εκεί από το πρωί έως το βράδυ. Τις ημέρες δηλαδή που θα επικρατεί δριμύ ψύχος οι χώροι θα παραμένουν ανοικτοί παρά το γεγονός ότι η συνεχιζόμενη λειτουργία θα επιβαρύνει τα λειτουργικά τους έξοδα. Όσοι κρυώνουν, όσοι δεν έχουν ηλεκτροδότηση στο σπίτι τους, θα μπορούν να ζεσταθούν στα ΚΑΠΗ του δήμου.

Ομάδα καταγραφής αστέγων θα συστήσει ο δήμος, τα μέλη της οποίας θα διατρέξουν το δήμο όχι μόνο στη διάρκεια της ημέρας αλλά και κατά τη νύχτα, ώστε να μεθοδευθεί η στέγασή τους σε χώρο που θα προετοιμασθεί. Η διοίκηση προσπαθεί να βρει ένα θερμαινόμενο και βολικό χώρο όπου θα στεγαστούν υπό συνθήκες υγιεινής όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Επισιτιστική βοήθεια είκοσι κιλών σε 900 οικογένειες του δήμου θα δοθεί αρχής γενομένης από την ερχόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος, μιλώντας και για τη λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείο, με αφορμή τη διεξαγωγή της ΕΔΕ. Αν διαπιστωθούν λάθη στη διαδικασία λειτουργίας του θεσμού, τότε αυτά θα διορθωθούν. Κλωτσοσκούφι και θύμα μικροπαραταξιακών σκοπιμοτήτων είχε προβλέψει ο Κωστής Σιμιτσής ότι θα γινόταν το κοινωνικό παντοπωλείο, κάτι που κατά τα λεγόμενά του επαληθεύτηκε.

Ο ρόλος της διαπαραταξιακής επιτροπής θα συνεχίσει να υφίσταται υπό τις γνωστές συνθήκες λειτουργίας της, έστω κι αν η κοινωνική δομή απορροφηθεί από το πρόγραμμα ΣΤΗΡΙΖΩ. Με ποσό 50.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του δήμου θα ενισχυθούν οι χορηγίες των επιχειρηματιών και των πολιτών, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των ωφελούμενων του κοινωνικού παντοπωλείου.

 

=

 

Προηγούμενο άρθρο

Πρώτα η ΕΔΕ κι έπειτα ο απολογισμός - Ο Δήμαρχος μιλά για το κοινωνικό παντοπωλείο και τη ΔΕΗ

Επόμενο άρθρο

«Καβάλα … στο παραμύθι» Το εορταστικό πρόγραμμα του δήμου Καβάλας