• 1 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

Για τη λειτουργία του εργοστασίου ζητά από την ΒΦΛ το δημοτικό συμβούλιο ενημέρωση

 Για τη λειτουργία του εργοστασίου ζητά από την ΒΦΛ το δημοτικό συμβούλιο ενημέρωση

Σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας θα συζητηθεί ο κανονισμός λειτουργίας του σώματος, εναρμονισμένος με τις κείμενες διατάξεις, γι’ αυτό και οι επικεφαλείς των παρατάξεων θα λάβουν ένα σχετικό προσχέδιο ώστε να υπάρξει διαβούλευση. Αυτό ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας κατά την έναρξη της συνεδριάσεως ο πρόεδρος του συμβουλίου Γιώργος Γραμμένος.

Συγχαρητήρια έδωσε η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα στους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που προσφάτως κατέστρεψε ολοσχερώς κατοικία οικογένειας στη συνοικία του Προφήτη Ηλία. Θερμότερα όμως ήταν τα συγχαρητήρια που απεύθυνε η δήμαρχος προς τους εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και στις διευθύνσεις των ξενοδοχείων Galaxy και ΩΚΕΑΝΙΣ για τη φιλοξενία που πρόσφεραν τις πρώτες δύσκολες ημέρες μετά την καταστροφή. Συγκινητικότερη όμως ήταν η ανταπόκριση των δημοτών της Καβάλας που συνεχίζουν να τηλεφωνούν στο δήμο και προσφέρουν απλόχερα τη βοήθειά τους για την πυρόπληκτη οικογένεια, η δε μητέρα θα απασχοληθεί επί δίμηνο στο δήμο προκειμένου να ορθοποδήσει μετά το χτύπημα της μοίρας.

Ένα ολόκληρο «πακέτο» για εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων που χωροταξικά τοποθετείται στην περιοχή του ΧΥΤΑ, ζήτησε από τη διοίκηση της ΠΕΔ η αντιπρόεδρός της και δήμαρχος Καβάλας. Το θέμα θα τεθεί ως τακτικό στην επόμενη συνεδρίαση του σώματος προκειμένου να μπορέσουν να προετοιμασθούν και να τοποθετηθούν αναλόγως οι επικεφαλείς των παρατάξεων. Στη διάθεση του σώματος θα είναι και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Λιόγκας που εδώ και χρόνια είναι ειδικός σύμβουλος του υπουργείου επί θεμάτων διαχείρισης απορριμμάτων, ώστε να μιλήσει για τον περιφερειακό σχεδιασμό.

Αναφορικά με το στρατόπεδο Ασημακοπούλου, σήμερα έγινε γνωστό ότι θα παραχωρηθεί στο δήμο το 50% της εκτάσεως. Προσφέρεται όλο το έμπροσθεν τμήμα και το πρωί της Τετάρτης που η κ. Τσανάκα θα βρεθεί στην Αθήνα, θα συζητήσει περισσότερες λεπτομέρειες με τον υπουργό κ. Χρυσοχοϊδη.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κωστής Σιμιτσής για το θέμα του στρατοπέδου δήλωσε: «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες». Οτιδήποτε παραχωρηθεί στο δήμο θα καταχωρηθεί επισήμως ως ιδιοκτησία του κι άρα παύει η περαιτέρω διεκδίκησή του τμήματος. Όταν θα φτάσει το διαβιβαστικό που υπεγράφη από το Δημήτρη Αβραμόπουλο, τότε το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου ωστόσο το ποσοστό του 50% δεν είναι ικανοποιητικό ειδικά όταν η διοίκηση Εριφυλλίδη είχε απορρίψει την κατανομή του ποσοστού σε 60 – 40%.

Ο Νίκος Κιοσές αποδέχθηκε το γεγονός ότι η διοίκηση είναι νέα αλλά έσπευσε να επισημάνει ότι τόσο για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, όσο και για τον προγραμματισμό των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων σημάδια βελτίωσης και προόδου δεν καταγράφονται. Απέρριψε το ποσοστό παραχώρησης του στρατοπέδου σε ποσοστό 50% και χαρακτήρισε την προτεινόμενη συμφωνία ως κακή.

Ο Βαγγέλης Παππάς επανέλαβε την άποψή του, ότι πλέον ο στρατός έχει «τελειώσει» από την καβαλιώτικη κοινωνία κι άρα δε δικαιούται να λειτουργήσει ως εργολάβος. Επομένως, ο χώρος του στρατοπέδου θα πρέπει να περάσει στην αρμοδιότητα του δήμου και να αξιοποιηθεί. Ο κ. Παππάς επανήρθε στο θέμα ίδρυσης των τεσσάρων ενεργειακών ινστιτούτων του ΔΠΘ και στον αποκλεισμό της Καβάλας από την υπόθεση, ελέω πελατειακών σχέσεων του υφυπουργού παιδείας, ενώ απέδωσε ευθύνες και στους καβαλιώτες βουλευτές που για το ζήτημα αυτό το μόνο που κάνουν είναι να ψελλίζουν. Θέμα ονοματοδοσίας του κτηρίου της Δημοτικής Αγοράς και τιμητικής εκδηλώσεως υπέρ του αείμνηστου δημάρχου Λευτέρη Αθανασιάδη έθεσε ο κ. Παππάς ενόψει συμπλήρωσης τριών ετών από το θάνατό του.

Ως προεκλογική κοροϊδία των βουλευτών χαρακτήρισε ο Άρης Βέρρος το θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου Ασημακόπουλου, συμπεραίνοντας ότι οι πανηγυρισμοί είναι μάταιοι όταν σε άλλες πόλεις ανάλογα στρατόπεδα έχουν παραχωρηθεί εξ ολοκλήρου στους δήμους. Την άμεση λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου ζήτησε ο κ. Βέρρος, ενώ άσκησε και δριμύτατη κριτική για τα άδεια ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Παράπονα για τα ωράρια λειτουργίας των δημοτικών ιατρείων διατυπώθηκαν προς το δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης Λεωνίδα Παππά τα οποία και μετέφερε στη διοίκηση του δήμου. Ο κ. Παππάς ζήτησε επίσης να παραχωρηθεί στο δήμο και το κτήριο της Λέσχης Αξιωματικών που χρησιμοποιείται πλέον από ελάχιστα άτομα και συγκεκριμένα από τους απόστρατους.

Κλείνοντας τη διαδικασία των εκτός ημερησίας θεμάτων, η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα διευκρίνισε ότι εξελίσσεται αγώνας δρόμου για τη λειτουργία των δημοτικών ιατρείων, ενώ το αρμόδιο υπουργείο έχει κλείσει σφιχτά τους κρουνούς της χρηματοδότησης. Παρά τις προτεινόμενες λύσεις που καταθέτονται καμία δεν εισακούεται εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας. Συμφώνησε με τον κ. Βέρρο για τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και θα αναζητήσει φόρμουλα για τη δημιουργία του.

Αναφορικά με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, η δήμαρχος εξήγησε ότι βρέθηκε κατάστημα στη Δημοτική Αγορά για τη μετεγκατάσταση όπου και γίνονται παρεμβάσεις, γι’ αυτό και επί του παρόντος ατόνησε η διαδικασία χορηγιών. Έως τα Χριστούγεννα η δήμαρχος ευελπιστεί ότι θα ο νέος χώρος θα είναι έτοιμος και μάλιστα ανακοίνωσε ότι οι αγορές θα πραγματοποιηθούν από τα «μπακαλάκια» της Δημοτικής Αγοράς.

Η δήμαρχος αντιλαμβάνεται ότι διανύουμε προεκλογική περίοδο κι άρα οτιδήποτε «τσιμπήσει» ο δήμος θα είναι προς όφελός του. Αυτό υπογράμμισε με νόημα η κ. Τσανάκα απαντώντας για την παραχώρηση του στρατοπέδου.

 

Διαβάστε επίσης