Dark Mode Light Mode
Δεν παίζει στις 9 Ιανουαρίου με Ολυμπιακό
Για τις τελευταίες ημέρες του 2012 και την Πρωτοχρονιά του 2013 – Έρχονται οι Βούλγαροι
Νέα προθεσμία σε εμπόρους λαϊκών αγορών

Για τις τελευταίες ημέρες του 2012 και την Πρωτοχρονιά του 2013 – Έρχονται οι Βούλγαροι

Όπως ακριβώς μάθαμε πριν από έναν περίπου μήνα, έτσι ακριβώς εξελίσσονται τα πράγματα σχετικά με τις αφίξεις Βουλγάρων τουριστών στην Καβάλα αυτές τις ημέρες. Οι Βούλγαροι αναμένονται από το Σάββατο ή την Κυριακή με προοπτική διαμονής στην Καβάλα ως την Τρίτη ή την Τετάρτη. Σύμφωνα με πρόχειρους αλλά έγκυρους υπολογισμούς, όλα τα ξενοδοχεία της Καβάλας θα είναι γεμάτα από Βούλγαρους τουρίστες. Υπολογίζεται ότι οι Βούλγαροι θα μείνουν σε περισσότερα από 700 δωμάτια στα τοπικά ξενοδοχεία. Ως εκ τούτου υπολογίζεται ότι τις τελευταίες μέρες του έτους και τις πρώτες μέρες του 2013 θα βρίσκονται στην Καβάλα περίπου 2000 Βούλγαροι. Άλλοι θα επισκεφθούν την πόλη μας, αφού θα διαμένουν σε ξενοδοχεία του Νομού Καβάλας ή και της Δράμας.

Πρόκειται για μια μεγάλη ανάσα που πρόκειται να πάρει η τοπική οικονομία, με πρώτο βέβαια τον κλάδο των ξενοδόχων. Οι κρατήσεις δωματίων άρχισαν και συνεχίζονται. Όσα ξενοδοχεία συμπληρώνουν τα δωμάτια τους, προωθούν τις νέες κρατήσεις σε άλλα κι έτσι σιγά σιγά γεμίζουν (αν δεν γέμισαν ήδη) όλα τα ξενοδοχεία της πόλης.

* Επί ποδός πολέμου» έχουν τεθεί οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, στον κύριο οδικό άξονα μεταξύ Σόφιας και Θεσσαλονίκης Ε79 αλλά και στους άλλους δρόμους που συνδέουν τη Βουλγαρία με τη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας ΒΝΡ, οι αρμόδιες υπηρεσίες των δύο χωρών λαμβάνουν δρακόντεια μέτρα, για να εγγυηθούν την ομαλή και ανεμπόδιστη μετάβαση χιλιάδων Βούλγαρων τουριστών στη Βόρεια- κατά κύριο λόγο -Ελλάδα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ η φετινή επισκεψιμότητα στη Χαλκιδική και άλλες περιοχές της Ελλάδας από τους Βούλγαρους τουρίστες για τις γιορτές αναμένεται να ξεπεράσει αυτή του 2011.Σύμφωνα με εξειδικευμένο σε οικονομικά θέματα ηλεκτρονικό έντυπο της Βουλγαρίας σημειώνεται, ωστόσο, και «αντίστροφη ροή» πολλών Ελλήνων προς το Μπάνσκο, το Παμπόροβο, το Μπόροβετς και τα υπόλοιπα χιονοδρομικά κέντρα της βουλγαρικής επικράτειας.Αποκλειστικά για τους Βούλγαρους θα ανοίξουν τις πύλες τους φέτος πολλές ξενοδοχειακές μονάδες στη Βόρεια Ελλάδα που αλλιώς θα παρέμεναν κλειστές λόγω της μείωσης του εσωτερικού τουρισμού, σύμφωνα με το έντυπο economymagazine.Ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για τους Βούλγαρους, φέτος, είναι η Πιερία, κατά το ηλεκτρονικό περιοδικό.

* Περίπου το 76% των πολιτών στη Βουλγαρία θα κάνει πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο σπίτι, όπως προκύπτει από έρευνα του Εθνικού Κέντρου Μελέτης της Κοινής Γνώμης. Άνθρωποι ηλικίας άνω των 60 ετών, συνταξιούχοι, κάτοικοι μικρών πόλεων και χωριών και πολίτες με χαμηλά εισοδήματα είναι αυτοί που, σύμφωνα με την έρευνα, θα περάσουν το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στο σπίτι.Το 10% των ερωτηθέντων δήλωσε πως δεν έχει ακόμη αποφασίσει για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Πρόκειται κυρίως για άτομα ηλικίας έως 29 ετών, φοιτητές και κάτοικοι της πρωτεύουσας, Σόφιας. Ποσοστό 5% των ερωτηθέντων δήλωσε πως θα προτιμήσει κάποιο εστιατόριο ή κέντρο νυχτερινής διασκέδασης ενώ το 6% προγραμματίζει κάποιο ταξίδι. Μόλις το 1% προτίθεται να συμμετάσχει σε κάποια υπαίθρια εκδήλωση για την υποδοχή του νέου έτους. Ανάλογο ποσοστό θα εργάζεται πάνω στην αλλαγή του χρόνου.Ένας στους πέντε ερωτηθέντες δήλωσε πως σκοπεύει να ξοδέψει περισσότερα από 100 λέβα (περίπου 50 ευρώ) για να γιορτάσει τον ερχομό του νέου έτους, το 32% θα ξοδέψει μεταξύ 50 και 100 λέβα, το 28% από 20 έως 50 λέβα και το 15% το πολύ έως 20 λέβα. Το 7% δήλωσε πως δεν έχει την πολυτέλεια για τέτοιου είδους έξοδα.Στην ερώτηση πόσα σκοπεύει να ξοδέψει σε δώρα για συγγενείς και φίλους, το 11% απάντησε πάνω από 100 λέβα, το 53% μεταξύ 20 και 100 λέβα και το 19% κάτω από 20.

 

Προηγούμενο άρθρο

Δεν παίζει στις 9 Ιανουαρίου με Ολυμπιακό

Επόμενο άρθρο

Νέα προθεσμία σε εμπόρους λαϊκών αγορών