Dark Mode Light Mode

Για ψύλλου πήδημα έθεσαν σε αργία διευθυντή κλινικής του νοσοκομείου

Αιφνιδίως τέθηκε πρόσφατα σε αργία διευθυντής κλινικής του νοσοκομείου Καβάλας και μάλιστα πρόκειται για ένα άτομο που πρόσφερε πολλά μέσω του έργου του τα τελευταία χρόνια στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης. Η απομάκρυνση γνωστοποιήθηκε μέσω ιατρικής ανακοινώσεως που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και με την οποία δηλώνεται η συμπαράσταση προς τον διευθυντή της κλινικής του νοσοκομείου. Επιστολή προς τη διοίκηση για το θέμα έστειλαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ζητώντας να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε ο γιατρός να επανέλθει στην εργασία του.

Φαίνεται ότι ο διευθυντής ανήκε στα «θύματα» των κατευθύνσεων της τρόικα, αναφορικά με τους εμπλεκόμενους σε εκκρεμείς υποθέσεις. Η υπόθεση του συγκεκριμένου διευθυντή σχετικά με χειρουργικές επεμβάσεις και μοσχεύματα, εκκρεμεί περίπου τέσσερα χρόνια, κάτι για το οποίο δεν ευθύνεται ο ίδιος προσωπικά αφού τα πειθαρχικά συμβούλια ως γνωστό παραμένουν εκτός λειτουργίας εδώ και χρόνια. Η απόφαση για την αργία ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία διότι ο εν λόγω επιστήμονας, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Κατερίνας Πετράκη, δίδαξε με το ήθος και τις γνώσεις του αλλά και αναβάθμισε την κλινική όπου υπηρετούσε με αποτέλεσμα να εξυπηρετεί όλη σχεδόν την περιφέρεια.

Το αρμόδιο υπουργείο έλαβε την απόφαση για την αργία του διευθυντή έστω κι αν το πειθαρχικό συμβούλιο που δεν συνεδρίασε και δεν ασχολήθηκε με την υπόθεση ανήκε στο ίδιο υπουργείο. Άπαντες πλέον είμαστε έρμαιο του οποιουδήποτε αποφασίσει να μας καταγγείλει ακόμη και για καθαρά προσωπικούς λόγους, παρατήρησε η Κατερίνα Πετράκη σχολιάζοντας το θέμα. Η διοίκηση του νοσοκομείου γνωρίζει το έργο που έχει προσφέρει ο άνθρωπος αυτός και απάντησε στην επιστολή των εργαζομένων πως έπραξε ήδη τα προβλεπόμενα ώστε το θέμα να τακτοποιηθεί το δυνατόν συντομότερα.

Η κ. Πετράκη έκανε λόγο για ένα λαμπρό επιστήμονα που όμως διασύρεται, ασχέτως εάν τελικά απαλλαχθεί κι επιστρέψει στην εργασία του. Είναι εντελώς άδικο να διασύρεται έτσι ένας επιστήμονας ύστερα από τριάντα χρόνια σημαντικότατης ιατρικής προσφοράς, υπογράμμισε η κ. Πετράκη. Κοινό μυστικό ήταν η υπόθεση του διευθυντή, τη φήμη του οποίου προσπάθησαν όλοι να προστατεύσουν προκειμένου να γλιτώσει τον άδικο δημόσιο διασυρμό.

 

=

 

Προηγούμενο άρθρο

Η εξομολόγηση του Νίκου Κουρκούλη - Βγήκε νικητής από τη μάχη με τον καρκίνο

Επόμενο άρθρο

Η Καλαμίτσα λειτουργεί κι ας μην είναι έτοιμη