• 26 Ιουνίου 2024,

Για ότι είχε γίνει στη Δρυάδα – Ειδοποίησαν τους άλλους βουλευτές

 Για ότι είχε γίνει στη Δρυάδα –  Ειδοποίησαν τους άλλους βουλευτές

Απροσδόκητη εξέλιξη είχαν το απόγευμα της Παρασκευής τα εγκαίνια ανακαινισμένης αίθουσας (παλιό δημοτικό σχολείο) στη Δρυάδα Παλαιοχωρίου. Ο ιερέας αφού τέλεσε τον αγιασμό απευθύνθηκε στον παρόντα βουλευτή Νίκο Παναγιωτόπουλο κι ουσιαστικά δεν του επέτρεψε να κόψει την κορδέλα των εγκαινίων! Αιτία η πρόσφατη ψήφιση νόμου για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.
Ο ιερέας Θεοχάρης Καλπάκογλου βάση του προγράμματος της εκδήλωσης τέλεσε τον αγιασμό. Όταν ήρθε η ώρα να γίνουν τα εγκαίνια πήρε τον λόγο κι απευθύνθηκε στον κ. Παναγιωτόπουλο. «Εσείς ποιος είστε;» τον ρώτησε. «Είστε ευπρόσδεκτος όχι ως βουλευτής αλλά ως άνθρωπος» είπε κι αμέσως μετά τον ρώτησε αν είναι χριστιανός ορθόδοξος. Τα λόγια του ιερέα ήταν συνεχώς και πιο συγκεκριμένα (σε μεγάλο βαθμό ειρωνικά) ως που άπαντες κατάλαβαν ότι λόγος της αντίδρασης του ήταν η Κυριακάτικη αργία αφού όπως τόνισε η Κυριακή είναι του Χριστού. Πολύ ψύχραιμος ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν είπε το παραμικρό. Παρακολουθούσε τον ιερέα χωρίς να σχολιάζει, φανερά ξαφνιασμένος. Ο ιερέας αφού είπε ότι ήθελε να πει άλλαξε τη διαδικασία και κάλεσε τον πρόεδρο του συλλόγου να κόψει την κορδέλα των εγκαινίων. Όπως και έγινε. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στα λόγια του ο ιερέας ήταν ιδιαίτερα επικριτικός προς το σύνολο των ελλήνων βουλευτών. Έκανε διάφορα σχόλια για την Κυριακάτικη αργία, σκληρή κριτική προς τους βουλευτές. Σε δύσκολη θέση ήρθαν όσοι είχαν την ευθύνη της εκδήλωσης όπως ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου κ. Σωτήρης Νάϊδος. Δεν ήξεραν τι να πουν και πώς να αντιδράσουν. Άλλοι λένε ότι όταν ο ιερέας ολοκλήρωσε όσα ήθελε να πει κάλεσε τους πολίτες να τον χειροκροτήσουν. Την πρώτη φορά το χειροκρότημα ήταν χλιαρό, ο ιερέας επέμενε και στη δεύτερη φορά το χειροκρότημα (επιβράβευσης όσων είπε) ήταν πιο δυνατό.
Στην Δρυάδα Παλαιοχωρίου επί εποχής έργω του προγράμματος «Θησέας» άρχισε το έργο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή. Το παλιό δημοτικό σχολείο μετατράπηκε σε αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων. Παραχωρήθηκε στον σύλλογο της περιοχής. Ήταν μια πρωτοβουλία του Στέργιου Κεχαγιά από την εποχή του μικρού Δήμου Παγγαίου. Το έργο άργησε να ολοκληρωθεί και φυσικά να εγκαινιαστεί. Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν σχετικά λίγοι άνθρωποι, εκ των βουλευτών μόνο ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Όπως λέγεται στο Παλαιοχώρι, όταν έγινε το συγκεκριμένο επεισόδιο εκπρόσωποι του συλλόγου τηλεφώνησαν στους άλλους βουλευτές και αφού τους είπαν τι είχε προηγηθεί τους ζήτησαν να μην προσέλθουν στην εκδήλωση (αν είχαν αυτό το σκοπό). Τα τηλεφωνήματα έπιασαν τόπο αφού μετά τα εγκαίνια, στη δεξίωση που δόθηκε, δεν εμφανίστηκε κανείς βουλευτής. Ο δε Νίκος Παναγιωτόπουλος έμεινε για λίγο στη δεξίωση κι αποχώρησε. Ο κ. Παναγιωτόπουλος κινήθηκε στην επαρχία Παγγαίου από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής. Πριν την εκδήλωση στο Παλαιοχώρι είχε επισκεφθεί τα Τενάγη των Φιλίππων.
Στο παρελθόν ο ίδιος ιερέας είχε κι άλλη φορά ασκήσει κριτική σε βουλευτή. Όλοι θυμούνται ότι είχε απευθυνθεί επικριτικά στον Γιάννη Πασχαλίδη επειδή -όπως είπε ο ιερέας- στο Παλαιοχώρι οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν τον τηλεοπτικό σταθμό της εκκλησίας από την Ασπροβάλτα 4 Ε).
*Ο πρόεδρος της δημοτικής οργάνωσης ΝΔ Καβάλας Μανώλης Φρατζεσκάκης ενημερώθηκε για το συμβάν κι έγραψε στην σελίδα του στο facebook το ακόλουθο κείμενο: Με απόλυτο σεβασμό προς τον Πατέρα Θεοχάρη Καλπακόγλου και φυσικά προς τους ιερούς κανόνες της Ορθοδοξίας, έχω να παρατηρήσω τα εξής: 1ον) το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές γίνεται μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας. 2ον) να μη ξεχνάμε ότι επί σειρά ετών υπάρχει εργασία τις Κυριακές σε πολλούς κλάδους. Ενδεικτικά αναφέρω βιομηχανίες, ΒΦΛ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στην περιοχή μας, ΤΑΞΙ, καφετέριες, εστιατόρια, κλπ.
Σίγουρα όλοι αυτοί εργάζονται γιατί υπάρχει ανάγκη και όχι γιατί δεν είναι Χριστιανοί. Εδώ χωράει το περί «ασθενών και οδοιπόρων» που με Σοφία και Μεγαλοσύνη εξαίρεσε ο Κύριος. Συνεπώς αγαπημένε και σεβαστέ Πατέρα ήταν μάλλον άδικη η αντιμετώπιση εκ μέρους σας προς το πρόσωπο του κ.Παναγιωτόπουλου. Υπάρχουν άλλοι πολιτικοί που μπορεί να διαφωνούν με το συγκεκριμένο μέτρο, όχι για θρησκευτικούς λόγους, και δηλώνουν άθεοι, έχουν αβάπτιστα τα παιδιά τους και θέλουν να κυβερνήσουν την Ελλάδα που είναι ταυτισμένη με την ορθοδοξία.

 

Διαβάστε επίσης