Dark Mode Light Mode

Γιορτή για τα παιδιά στη Νέα Ηρακλίτσα

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Καβάλας του Δήμου Παγγαίου πραγματοποίησε χθες εκδήλωση με θέμα τον Άη Βασίλη των θαλασσινών. Ο Άη Βασίλης ήρθε από θάλασσα στο λιμάνι της Νέας Ηρακλίτσας, όπου τον περίμεναν μικροί και μεγάλοι. Μια εκδήλωση που έγινε θεσμός, μία εκδήλωση που γίνεται πάντα τη 2η μέρα του νέου έτους.

Φέτος η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Οργανωτικά η εκδήλωση ήταν πολύ καλύτερη, αφού ψήθηκαν σουβλάκια, οργανώθηκαν παιχνίδια για τα παιδιά, λειτούργησε πάγκος όπου οι παρευρισκόμενοι αγόραζαν διάφορα μικροαντικείμενα, κρασί, τσίπουρο κ.λ.π., ενισχύοντας το ταμείο του Ομίλου.

Το σκάφος που έφερε τον Άη Βασίλη συνόδευαν μικρά ιστιοπλοϊκά σκάφη του ομίλου.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και η φιλαρμονική του Δήμου Παγγαίου. Εκεί ήταν ο δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης και οι συνεργάτες του στο δημοτικό συμβούλιο Πέτρος Τραγαντζόπουλος, Λάκης Τζιτζιός. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί κάτοικοι της Ν. Ηρακλίτσας με τα παιδιά τους, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που ήταν χθες στη Ν. Ηρακλίτσα προερχόμενοι από την Καβάλα.

Η έφορος του συλλόγου Ρούλα Κεκροπούλου είπε για την εκδήλωση, τη διοργάνωση της, την ιστορία της και τον όμιλο, τα εξής: «Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οργανώσαμε την εορτή του Άη Βασίλη των θαλασσινών. Έρχεται ο Άη Βασίλης από τη θάλασσα, με ιστιοφόρο και μοιράζει δωράκια στα παιδιά».

ΕΡ: Πότε ξεκίνησε αυτό;

ΑΠ: «Από το 2004 ξεκίνησε να λειτουργεί ο όμιλος. Από ξεκίνησε αυτή εκδήλωση… κι εφόσον ο καιρός το επιτρέπει βγαίνει ο Άη Βασίλης απ΄τη θάλασσα. Έγινε θεσμός. Ο κόσμος το έχει αγκαλιάσει. Το παιδάκια κάθε χρόνο τέτοια μέρα το περιμένουν και πάντα η προσέλευση ήταν αρκετά καλή».

ΕΡ: Πως ήταν το 2013 για τον Όμιλο;

ΑΠ: «Ήταν μία δύσκολη χρονιά από οικονομικής πλευράς, καλή χρονιά από επιτυχίες. Είχαμε τη Νικολέτα που προκρίθηκε στο περιφερειακό και ήρθε 3η στο πανελλήνιο, εκπροσώπησε τον όμιλό μας και ήταν μία από τους εκπροσώπους της Ελλάδας στο παγκόσμιο που διοργανώθηκε στην Ουγγαρία. Ήταν μια καλή σχετικά χρονιά».

ΕΡ: Για το 2014 τι στόχοι υπάρχουν;

ΑΠ: «Οι στόχοι μας είναι να κατακτήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις μπορούμε, μα προσελκύσουμε περισσότερα παιδάκια στον Όμιλο, ν΄ ασχοληθούν με τη θάλασσα, με την ιστιοπλοΐα, γιατί είναι άθλημα καθαρό, είναι στη φύση, λειτουργεί το μυαλό και γυμνάζει το σώμα. Γενικά να έρθουνε στον Όμιλο περισσότερα παιδάκια γιατί δεν νοείται να είμαστε σ΄ ένα νομό και μία περιφέρεια με τόσο μεγάλη ακτογραμμή και να μην έχουμε παιδιά στη θάλασσα… Θα πρέπει οι γονείς να προσπαθούν να φέρνουν τα παιδιά τους στην ιστιοπλοΐα, και να δούνε πως είναι ένα πάρα πολύ καθαρό άθλημα και πολύ ωραίο και δεν είναι ακριβό».

 

Προηγούμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΓΕΝΑΡΗ 2014

Επόμενο άρθρο

Προηγείται κατά παράδοση - Η κοπή της βασιλόπιτας του Υπεραστικού ΚΤΕΛ