Dark Mode Light Mode
Πάλι η Ραψάνη χωρίς Γαλάζια Σημαία
Γιώργος Καβαθάς: Δεν έχει αντίκρυσμα η αισιοδοξία των αριθμών
Σύντομα λειτουργούν τα διόδια Μουσθένης

Γιώργος Καβαθάς: Δεν έχει αντίκρυσμα η αισιοδοξία των αριθμών

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το μεσημέρι στο ξενοδοχείο LUCY, η περιφερειακή συνάντηση διοικήσεων Ομοσπονδιών Επαγγελματιών και Βιοτεχνών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, συνάντηση στην οποία έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των εμπορικών συλλόγων από τις Σέρρες μεχρι και την Ορεστιάδα.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καβαθάς ο οποίος φάνηκε ιδιαίτερα μαχητικός κι απέρριψε τα περί αισιοδοξίας που προκύπτουν από τα λόγια των κυβερνητικών παραγόντων τελευταία.

Τη συνάντηση παρακολούθησαν πολλοί επαγγελματίες, εκπροσωπώντας τους μικροπωλητές των λαϊκών αγορών, τα φροντιστήρια, τους εστιάτορες, τις καφετερίες και πάρα πολλούς άλλους κλάδους. Παρόντες ήταν επίσης ο Κωστής Σιμιτσής, ο Αρχέλαος Γρανάς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άγγελος Τσατσούλης, μαζί με το Γιάννη Παναγιωτίδη, φυσικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης, αλλά κι ο περιφερειακός σύμβουλος Μάκης Παπαδόπουλος.

Ο Νίκος Πατέλης πρόεδρος των λογιστών φοροτεχνικών Νομού Καβάλας, είπε, ότι τελευταία οι καταναλωτές καταναλώνουν περισσότερο λόγω του κλίματος εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί στη χώρα. Αυτό όμως είπε δεν είναι αρκετό.

Ο Κώστας Μακέδος συνταξιούχος εμποροράπτης είπε ότι η ανάκαμψη που διαπιστώνεται τελευταία είναι ανάκαμψη μόνο του κεφαλαίου.

Ο Άγγελος Τσατσούλης μιλώντας στη συνάντηση είπε ότι τα κλεισίματα επιχειρήσεων φέτος ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Όπως είπε αυτό το στατιστικό στοιχείο προκύπτει από το γενικό εμπορικό μητρώο, όπου καταγράφονται οι επιχειρήσεις που κλείνουν κι οι επιχειρήσεις που ανοίγουν.

Ο Γιώργος Καβαθάς πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ είπε ότι δεν έχει αντίκρισμα η αισιοδοξία των αριθμών και έτσι όπως την ακούμε από τα κυβερνητικά χείλη. Ζήτησε στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Χαρακτήρισε ανέκδοτο την επικείμενη μείωση ΦΠΑ στην εστίαση, αφού είπε αυτή έπρεπε να γίνει από την 1η Απριλίου.

Οικοδεσπότης της συνάντησης ήταν η Ομοσπονδία Βιομτεχνών και Επαγγελματιών Καβάλας. Το προσωπικό της, τα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου και ο πρόεδρος Παναγιώτης Αρσονιάδης έκαναν ότι ήταν δυνατό για την επιτυχία της συνάντησης. Στο τέλος ήταν κουρασμένοι αλλά και ικανοποιημένοι ότι όλα πήγανε πολύ καλά.

Ο Γ. Καβαθάς είπε στους δημοσιογράφους τα εξής:

 

«Η αισιοδοξία των αριθμών που εμφανίζει η κυβέρνηση δεν έχει αντίκρισμα στην πραγματική οικονομία. Οι επιχειρήσεις των επαγγελματιών και εμπόρων αντιμετωπίζουνε ουσιαστικά προβλήματα βιωσιμότητας. Η ανάκαμψη δεν πρόκειται να έρθει εάν δεν στηριχθούν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Ήδη η ΓΣΕΒΕΕ έχει αρχίσει να γίνεται πιο εξωστρεφής, έχει προχωρήσει ήδη στο θέμα του ταμείου ανεργίας σε αναζήτηση των 87 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία έχουν παρθεί για να πληρωθούν συντάξεις, κι έχουν εξουσιοδοτηθεί ο πρόεδρος κι ο γενικός γραμματέας για την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου».

ΕΡ: Μειώνεται ο ΦΠΑ στην εστίαση;

ΑΠ: «Είναι ανέκδοτο… Ελπίζουμε αυτή τη φορά να είναι πραγματικότητα. Έπρεπε όμως να είχε μειωθεί τουλάχιστον από την 1η Απριλίου 2013, όταν ανοίγει η τουριστική σεζόν στην Ελλάδα. Ήδη έχουμε τα πρώτα προβλήματα, γιατί πολλά εποχιακά καταστήματα δεν έχουνε ανοίξει ακόμη».

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Πάλι η Ραψάνη χωρίς Γαλάζια Σημαία

Επόμενο άρθρο

Σύντομα λειτουργούν τα διόδια Μουσθένης