Dark Mode Light Mode
Επιτέλους ...
Γιώργος Μαραντάς: « Πέρασαν παίκτες στη διάρκεια της σεζόν που θα μπορούσαν να βγάλουν την ομάδα κατηγορία»
Γέμισε αστυνομικούς το δικαστήριο

Γιώργος Μαραντάς: « Πέρασαν παίκτες στη διάρκεια της σεζόν που θα μπορούσαν να βγάλουν την ομάδα κατηγορία»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες το μεσημέρι ο προπονητής του ΑΟΚ, Γιώργος Μαραντάς.

Περισσότερο έκανε τον απολογισμό της χρονιάς. Αρχικά ως συνεργάτης του Κώστα Βασιλακάκη, στη συνέχεια του Νίκου Παπαδόπουλου και στο τελευταίο μέρος ως πρώτος προπονητής.

Αρχικά η τοποθέτηση του.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τη συνεργασία από την αρχή της σεζόν που ήμουν ως βοηθός μέχρι και τώρα που ανέλαβα την ομάδα. Την περίοδο που ήμουν βοηθός δυο αξιόλογων προπονητών που προηγήθηκαν από μένα αλλά και τους τελευταίους δυο μήνες που ήμουν πρώτος προπονητής, θέλω να κρατήσω μόνο τις καλές στιγμές. Σίγουρα ήταν μια χρονιά με πολλά προβλήματα, μέσα από τα οποία εκτιμώ ότι απέκτησα μεγάλη προπονητική εμπειρία. Η συνεργασία μου με τους προκατόχους μου ήταν άριστη. Μάλιστα με τον κ. Βασιλακάκη διατηρούμε ακόμη προσωπικές σχέσεις. Η ομάδα δημιουργήθηκε μέσα σε 10 μέρες, με βιαστικές επιλογές παικτών, χωρίς προετοιμασία για να κάνει πρωταθλητισμό. Κλήθηκε να κάνει πρωταθλητισμό, χωρίς υποδομή. Παρόλα αυτά άρχισε πολύ καλά και ως κάποιο σημείο ήταν μέσα στο στόχο, τουλάχιστον των πλέι οφ. Γνωρίζοντας καλά την ομάδα από την αρχή της δημιουργίας της, αποφάσισα να αναλάβω την τεχνική ηγεσία, όταν μου προτάθηκε. Το ρίσκο ωστόσο ήταν μεγάλο, επειδή ο ΑΟΚ αποδυναμώθηκε αισθητά με την αποχώρηση κάποιων ποδοσφαιριστών όπως ο Εν Ντιαγιέ, λόγω των γνωστών οικονομικών προβλημάτων. Πίστεψα σε όλους τους ποδοσφαιριστές που έμειναν μέχρι τέλος της σεζόν. Σημαντικό ρόλο έπαιξε το όνομα και η ιστορία του ΑΟΚ. Ανέλαβα ουσιαστικά μια νεοσύστατη ομάδα χωρίς στόχους. Την αποτελούσαν αρκετοί νεαροί προερχόμενοι από την Κ20, χωρίς επαγγελματική εμπειρία. Σε μια τέτοια περίπτωση έχεις δυο επιλογές. Η μια είναι να βασιστείς στη ψυχολογία και η άλλη να βασιστείς στη μεθοδολογία σου, χωρίς να παραβλέψεις τη ψυχολογία. Προσωπικά είχα ελάχιστο χρόνο και έτσι αποφάσισα ως επαγγελματίας προπονητής να λειτουργήσω βάση των προσωπικών αρχών που είχα και να καθοδηγήσω αυτή την ομάδα χρησιμοποιώντας όλους τους ποδοσφαιριστές που είχα στη διάθεση μου. Προσπάθησα σε καθημερινή βάση να περάσω τη φιλοσοφία μου, μέσα από τις προπονήσεις. Ήθελα να περάσω το στυλ παιχνιδιού που αρέσει σε μένα και ταιριάζει στην ομάδα. Προσπάθησα να περάσω πράγματα μέσω της πειθαρχίας. Δούλεψα πάρα πολλές ώρες πάνω στη ψυχολογία τους. Στόχος μου ήταν να ενώσω τους ποδοσφαιριστές που αντιμετωπίσανε αποτελεσματικά τις αντιξοότητες. Από την πρώτη μέρα έχτισα συγκεκριμένους και ρεαλιστικούς στόχους.

Προσπάθησα να τους δώσω κίνητρο για να συνεχίσουν την προσπάθεια. Μόνο έτσι μπορείς να κρατήσεις μια ομάδα με τόσα πολλά προβλήματα. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές έχουν προσωπικότητα και παίζουν γιατί αγαπούν το ποδόσφαιρο. Κρατήσαμε την ομάδα σε υψηλό επίπεδο ηθικά και αγωνιστικά.

Δε μπορούμε να παραβλέψουμε ότι για να κρατήσει η ομάδα την αξιοπρέπεια της και το χαρακτήρα της, υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται σκληρά γι` αυτό, όπως ο κ. Τσαλίκης, οι φροντιστές και φυσικά το προπονητικό επιτελείο. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για τη δύναμη που έδειξαν. Οι αναρίθμητες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε προκάλεσαν μεγάλη καταπόνηση σε όλους, με συνέπεια ο ΑΟΚ να παίξει στα τελευταία παιχνίδια αδιάφορος βαθμολογικά και να μη διεκδικήσει την άνοδο όπως του αξίζει. Παρόλα αυτά οι ποδοσφαιριστές έδειξαν μεγάλο ζήλο σε κάθε αγώνα και ανταποκρίθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό στις οδηγίες μου. Οι έμπειροι μέσα από τις πολλές συζητήσεις που κάναμε κατανόησαν τη δύσκολη κατάσταση και βοήθησαν τα μέγιστα για να ολοκληρωθεί η σεζόν με καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Είδα και κάποιους απ` αυτούς να υπερβάλουν εαυτούς ακόμη και στο τελευταίο παιχνίδι. Η ομάδα απαρτίζεται σε μεγάλο μέρος από αξιόλογους νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι όμως σε καμία περίπτωση δε μπορούν να σηκώσουν μόνοι τους το βάρος. Χρειάζεται ομαλή προσαρμογή στη μετάβαση τους από την Κ20 στην επαγγελματική κατηγορία. Δε μπορούν να αγωνίζονται 5 με 8 ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα από τη μια μέρα στην άλλη.

Στην ομαλή προσαρμογή των νεαρών ποδοσφαιριστών βοηθούν οι έμπειροι παίκτες με προσωπικότητα εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Φυσικά και ο προπονητής. Ο Ντόσης άρχισε με ολιγόλεπτες συμμετοχές και ανέβασε την απόδοση του, με αποτέλεσμα προς το τέλος να αποτελεί βασικό στέλεχος της ομάδας. Αυτά τα παιδιά έφτασαν να κερδίζουν αντιπάλους μεγάλης αξίας και εμπειρίας, μέσα από τη σκληρή δουλειά. Πήρανε όλοι ευκαιρίες, άλλοι ανταποκριθήκανε και άλλοι όχι. Αποτελούν το μέλλον του ΑΟΚ. Χαίρομαι που ήμουν στέλεχος αυτής της ιστορικής ομάδας και βοήθησα στο ελάχιστο τη φετινή χρονιά. Προσωπικά έκανα ότι μπορούσα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα που είχα με τις τόσες πολλές δυσκολίες.

Φυσικά ήθελα να πετύχω περισσότερα πράγματα όπως η συμμετοχή της ομάδας στα πλέι οφ, όπως καταλαβαίνεται ήταν πολύ δύσκολο.

Έχω έτοιμη μια έκθεση για όλο το ρόστερ και ένα γενικό πλάνο για τη νέα σεζόν. Πρώτα όμως πρέπει να σταθεροποιηθεί διοικητικά η ομάδα κάτι το οποίο εύχομαι και είμαι αισιόδοξος ότι θα συμβεί. Σημαντικό κομμάτι είναι οι φίλαθλοι αλλά και οι δημοσιογράφοι που κατανοήσατε τα προβλήματα και σταθήκατε στο πλευρό μας. Επίσης ο Ερασιτέχνης και οι αφανείς ήρωες οι οποίοι πρόσφεραν τα μέγιστα στην ομάδα και τους ευχαριστώ πολύ».

*Απαντώντας σε ερωτήσεις

«Δεν είμαι άνθρωπος που δουλεύω κάπου χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος στόχος. Με ενδιαφέρει πάντα η ομάδα να έχει στόχους. Δε μου αρέσει να παίζω παιχνίδια αδιάφορα».

« Όταν αναλαμβάνεις μια ομάδα στη μέση της σεζόν, πρέπει να σκεφτείς πως θα αντιμετωπίσεις την κατάσταση. Για μένα παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία.

Το βασικότερο ρόλο σ` έναν προπονητή παίζει η μεθοδολογία του. Αυτό για να το περάσεις θέλει χρόνο. Θα ήθελα πάρα πολύ να έχω την ομάδα από την αρχή, προκειμένου να μπορέσω με τη δική μου μεθοδολογία και με τους παίκτες που είχε από την αρχή η ομάδα να πετύχω κάτι καλύτερο. Πρέπει η ομάδα να σταθεροποιηθεί διοικητικά και να λυθούν όλα τα προβλήματα».

« Νομίζω ότι ο ΑΟΚ και η ιστορία του, επιβάλει να κάνει πρωταθλητισμό. Πρέπει να ενισχυθεί σημαντικά με παίκτες σε όλες τις γραμμές και επίσης να διατηρηθούν οι νεαροί ποδοσφαιριστές που είναι ήδη στο ρόστερ του ΑΟΚ. Πρέπει όμως να λυθούν τα προβλήματα και να μπορέσει η ομάδα να βρεθεί εκεί που ήταν πριν 3 χρόνια»

«Η ομάδα παρόλο που έγινε βιαστικά είχε πολλούς αξιόλογους ποδοσφαιριστές. Έπαιζε πολύ καλό ποδόσφαιρο, αλλά μέχρι το Γενάρη είχαμε την έλλειψη του σκόρερ. Ο Εν Ντιαγιέ προστέθηκε το Γενάρη, όμως δυστυχώς έφυγαν οι καλοί ποδοσφαιριστές όπως ο Ντιέ. Αν μπορούσαμε να κρατήσουμε τους ποδοσφαιριστές που ήταν στην αρχή με την προσθήκη του Εν Ντιαγιέ και του Ουσμάν και φυσικά με τους νεαρούς παίκτες, νομίζω ότι είχε όλα τα φόντα να βγει στην κατηγορία. Πέρασαν παίκτες από την ομάδα στη διάρκεια της σεζόν που θα μπορούσαν να τη βγάλουν κατηγορία».

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Επιτέλους ...

Επόμενο άρθρο

Γέμισε αστυνομικούς το δικαστήριο