Dark Mode Light Mode

ΔΕΗ και πάλι ΔΕΗ – Τοποθετήσεις στη συνεδρίαση του Δ/Σ

Συζήτηση για τον αγωγό ΤΑΡ στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Αθήνα, ωστόσο ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής διαπίστωσε ότι δεν είχαν κληθεί να παραστούν οι εμπλεκόμενοι τοπικοί φορείς όπως τα επιμελητήρια και ο αγροτικός σύλλογος. Αυτό φυσικά συνεπάγεται κακή διοργάνωση, σημείωσε χθες το απόγευμα ο Δήμαρχος, ενόσω ενημέρωνε το σώμα του δημοτικού συμβουλίου. Πάντως, εκ μέρους των διοργανωτών γνωστοποιήθηκε ότι ενημερωτικές συγκεντρώσεις όπου θα κληθούν να παραθέσουν την άποψή τους και οι τοπικές κοινωνίες θα πραγματοποιηθούν σε πόλεις από όπου θα περάσει η όδευση του αγωγού.

Τη συλλογή στοιχείων για ένα αριθμό 2.500 δημοτών που είναι καταγεγραμμένοι ως αιτούντες στους πίνακες των κοινωνικών δομών δρομολογεί η δημοτική αρχή, στο πλαίσιο της διαδικασίας επανασυνδέσεως των κομμένων ηλεκτρικών παροχών. Ο Δήμαρχος επανέλαβε την άποψή του ότι πρωτίστως θα πρέπει να επανασυνδεθούν όλες οι συνδέσεις και στη συνέχεια να ακολουθήσει ο έλεγχος από τη ΔΕΗ, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι υπάγονται στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων. Ήδη άρχισε από την Πέμπτη η απογραφή των πολιτών τα σπίτια των οποίων δεν έχουν ηλεκτροδότηση, με δέκα άτομα να εμφανίζονται στο δημαρχείο. Πάντως, το κάλεσμα του δήμου αφορά στο σύνολο των δημοτών και όχι μόνο σε όσους εντάσσονται στις λίστες των προνοιακών δομών.

Ο Άρης Βέρρος αναρωτήθηκε τι θα ακολουθήσει μετά την επανασύνδεση των πολιτών, παρατηρώντας ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να λάβει μέτρα και αποφάσεις για μειώσεις στις τιμές του ρεύματος, του φυσικού αερίου και του πετρελαίου θέρμανσης. Η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι στους οικονομικά αδύναμους δήμους προσπαθώντας να κοροϊδέψει το λαό.

Ο Βαγγέλης Παππάς ζήτησε από το δήμο να μην κοροϊδεύει τους πολίτες όπως τους κοροϊδεύει η κυβέρνηση. Ο δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει ηλεκτροδότηση σε κάθε σπίτι, παρατήρησε ο κ. Παππάς κι εξέφρασε φόβους ότι μετά την εορταστική περίοδο το πρόβλημα θα παραμείνει και αρκετοί συνάνθρωποι θα εξαναγκαστούν να ζήσουν με το κρύο.

Ο αντιδήμαρχος Χριστόδουλος Μιχαλάκης διευκρίνισε ότι οικονομική δυνατότητα δεν έχει ο δήμος βάσει της νομοθεσίας να πληρώσει οποιονδήποτε λογαριασμό ΔΕΗ των πολιτών. Ενώ ο Νίκος Κιοσές ζήτησε από το δήμο να σκύψει πάνω από το σοβαρό αυτό πρόβλημα και να προσπαθήσει να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή λύση για τους έχοντες ανάγκη συνανθρώπους. Ο Δήμος Ζαχαριάδης παρατήρησε ότι εάν η κυβέρνηση ήθελε όντως να βοηθήσει το λαό θα έπρεπε να λάβει επίσημη απόφαση μέσω της οποίας θα απαγορεύονταν η οποιαδήποτε διακοπή ηλεκτροδοτήσεως. Πάντως, οι κυβερνώντες θα πρέπει να λάβουν περαιτέρω μέτρα μειώσεως των τιμολογίων ώστε να ανακουφιστούν οι πολίτες.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Ένοχος για απάτη - 4 χρόνια φυλάκιση

Επόμενο άρθρο

Νέα δρομολόγια ΚΤΕΛ με κοινωνική ευαισθησία