Dark Mode Light Mode

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΙΟΥΝΗ 2013

Mηνύσεις κατά των γεωπόνων του ΕΛΓΑ ετοιμάζουν αγροτικοί σύλλογοι και παραγωγοί σουλτανίνας της επαρχίας Παγγαίου. Αυτές τις μέρες παραλαμβάνουν έγγραφα του οργανισμού για το οριστικό ποσό των αποζημιώσεων, διαπιστώνοντας ότι οι υποσχέσεις των προηγούμενων μηνών δεν τηρούνται. Έτσι οι ζημιές από τις άκαιρες βροχοπτώσεις τον Σεπτέμβρη του 2012 περιγράφονται μικρές κι οι αποζημιώσεις ελάχιστες. Η διαμαρτυρία των αγροτών έφθασε ως τον βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη που κι αυτός κατηγορεί τα στελέχη του ΕΛΓΑ ότι αδίκησαν μεγάλο αριθμό παραγωγών της περιοχής. Η πρώτη φωτιά της Θερινής περιόδου εκδηλώθηκε το Σάββατο στον σκουπιδότοπο του Δήμου Καβάλας. Αντιμετωπίστηκε από το προσωπικό του Δήμου, παρακολούθησε το περιστατικό για κάθε ενδεχόμενο η Π.Υ. Καβάλας. 200 Αλβανοί που ζουν και εργάζονται στο Νομό Καβάλας μετείχαν χθες το απόγευμα σε προεκλογική εκδήλωση. Μίλησαν 4 βουλευτές του σοσιαλιστικού κόμματος. Οι εκλογές στην Αλβανία θα γίνουν στο τέλος του μήνα. Έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποιεί το απόγευμα η ΕΛΜΕ Καβάλας. Με βάση υπολογισμούς για τον Νομό Καβάλας, οι πλεονάζοντες καθηγητές ξεπερνούν τους 150. Σήμερα το πρωί θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Καβάλας ο 23 Αλβανός, φίλος της 13χρονης ανήλικης από τα Σπάτα. Η ανάκριση θα συνεχιστεί στον αρμόδιο Ανακριτή Αθηνών.

 

Στις 20 Ιουνίου θα μιλήσει στην Καβάλα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Κλιμάκιο βουλευτών του κόμματος περιοδεύει από χθες στον Νομό. Το απόγευμα στο Αμφιθέατρο ημερίδα για την διαχείριση των απορριμμάτων. Νομαρχιακή Συνέλευση οργανώνει σήμερα στο Ωκεανίς το ΠΑΣΟΚ Καβάλας. Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για το παρόν και το μέλλον της ΒΦΛ. Ο Γιάννης Πασχαλίδης κατέθεσε ερώτηση για το νερό του Δήμου Παγγαίου. Γενική συνέλευση πραγματοποιεί την Πέμπτη ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας. Στη συνάντηση για το πρόγραμμα Figaro θα μιλήσει το πρωί ο Κωστής Σιμιτσής. Το απόγευμα της Τετάρτης θα συνεδριάσει τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Το ίδιο απόγευμα συνεδριάζει και το Περιφερειακό Συμβούλιο. Λειτουργούν από το Σάββατο 1η Ιουνίου τα Λασπόλουτρα των Κρηνίδων. Η τράπεζα Αττικής ενισχύει το φετινό φεστιβάλ Φιλίππων με το ποσό των 4.000 ευρώ.

 

Η χθεσινή βροχή ματαίωσε όλες τις εκδηλώσεις της δεύτερης μέρας στο φεστιβάλ της Παλιάς Καβάλας. 300 άνθρωποι παρακολούθησαν το Σάββατο την συναυλία των Κόζα Νόστρα. 66 δρομείς έτρεξαν χθες στον αγώνα δρόμου από την Νέα Καρβάλη στην Καβάλα, συμμετέχοντας στην προσπάθεια κατά των ναρκωτικών. Η Ελένη Πελέχρα είναι η νέα πρόεδρος του φιλοζωϊκού συλλόγου Αίσωπος. Παρουσιάζεται το απόγευμα στο Επιμελητήριο το βιβλίο του Γιώργου Καλεάδη για την ζωή και το έργο του Κώστα Ζουράρι. Στο «Αντιγόνη Βαλάκου» παρουσιάζεται το βράδυ η δουλειά της θεατρικής ομάδας Τέχνης Έρευνα.

 

Ο Νέστος νίκησε χθες τον Ίασμο 2-1 κι εξασφάλισε την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Περισσότεροι από 1.000 οι θεατές της αναμέτρησης. Κρίσιμος είναι ο μήνας Ιούνιος και για τον ΑΟΚ και για την Ένωση. Επί του παρόντος δεν υπάρχουν νέα και για τις δύο ομάδες. Τα κορίτσια από την Καβάλα κέρδισαν το πανελλήνιο τουρνουά παλαιμάχων βόλευ που έγινε το Σαββατοκύριακο στη Δράμα.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Έτρεξαν στη βροχή για τον αγώνα κατά των ναρκωτικών

Επόμενο άρθρο

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο