Dark Mode Light Mode

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2013

9 δημότες που Δήμου Καβάλας που ζουν μόνοι ή με τις οικογένειες τους δήλωσαν χθες ότι δεν έχουν σπίτι τους ηλεκτρικό ρεύμα λόγω χρέους στη ΔΕΗ. Η απογραφή συνεχίζεται καθημερινά στο Δημαρχείο της Καβάλας αλλά και σε αυτό των Κρηνίδων. Μία από τις 9 περιπτώσεις αφορά άτομα που χρωστούν στη ΔΕΗ 4.000 ευρώ, το δε ρεύμα «κόπηκε» σπίτι τους πριν από 1,5 χρόνο! Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου συζητήθηκε αυτό το θέμα αλλά και ο αγωγός ΤΑΡ. Πολίτης κατήγγειλε στο δημοτικό συμβούλιο ότι απομάκρυνε πανό από τον παλιό μεντρεσέ και στη συνέχεια δέχθηκε απειλές από εκπροσώπους της Πατριωτικής Κίνησης. Γυναίκα 63 ετών κάτοικος Καβάλας τραυματίστηκε σοβαρά χθες το μεσημέρι όταν παρασύρθηκε από επιβατικό αυτοκίνητο μπροστά στο κάτω Νοσοκομείο. Αθωώθηκε χθες στο Τριμελές υπάλληλος του Δήμου Παγγαίου που ήταν κατηγορούμενος γιατί άθελα του ενεπλάκη σε διένεξη ιδιωτών στη Νέα Ηρακλίτσα. Το κοινωνικό του πρόσωπο σε εποχές δύσκολες δείχνει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας που συνεχίζει τις δωρεάν μαθητικές μετακινήσεις αν και δεν πληρώνεται στην ώρα του από το κράτος.

 

Από την προσεχή Δευτέρα ισχύει στην αγορά της Καβάλας το εορταστικό ωράριο. Ο ΕΟΤ χορήγησε άδεια λειτουργίας στο καφέ εστιατόριο του ξενοδοχείου Γαλαξίας. Αυτό μπορεί να λειτουργεί στον 1ο όροφο αλλά και στο roof garden. Απολύτως απαραίτητη είναι για τη χώρα η αποθήκη φυσικού αερίου στον κόλπο της Καβάλας, είπε σε ομιλία του στην Φρανκφούρτη ο οικονομικός διευθυντής της Ενεργειακής Πάνος Μπένος. 10 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους θα ανακοινώσει αύριο σε συνέντευξη τύπου ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Βαγγέλης Παππάς. Ο Μητροπολίτης Προκόπιος και ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης βρίσκονται στο Μπάρι της Ιταλίας όπου θα παραλάβουν ασθενοφόρο- δώρο του Ερυθρού Σταυρού Ιταλίας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από το ΚΥ Ελευθερούπολης. Συνεδριάζει τη Δευτέρα η διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας. Ημερίδα για τα «πράσινα» επαγγέλματα οργανώνει την Δευτέρα στην Ελευθερούπολη η αναπτυξιακή σύμπραξη φορέων «Πράσινη Ανάκαμψη Καβάλας». Μετά από παρέμβαση του Γιώργου Καλαντζή αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος είπε στη Βουλή ότι οι διαπραγματεύσεις με την Gazprom τελειώνουν κι από αυτές η χώρα μας θα ωφεληθεί νέας μειωμένης τιμής του φυσικού αερίου.

 

Αρχίζουν στις 8 το απόγευμα στον δημοτικό κήπο οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας. Στον ίδιο χώρο το πρωί θα βρίσκονται μαθητές για να στολίσουν Χριστουγεννιάτικα δέντρα. Το βράδυ στο Όσκαρ εκδήλωση της Στέγης για τη Μαρία Κάλλας. Αύριο το πρωί στους πεζόδρομους χριστουγεννιάτικο παζάρι από την Παιδόπολη, τους καθηγητές Γαλλικής γλώσας. Χριστουγεννιάτικο παζάρι αύριο και από την ομάδα «Άνω Θρώσκω» στο δημοτικό κήπο. Αύριο το απόγευμα στο Αμφιθέατρο γιορτή του συλλόγου εθελοντών κατά του καρκίνου. Τέλος τη Κυριακή το απόγευμα εκδηλώσεις από τον Σύλλογο Παναγίας στη παλιά μουσική.

 

Ποινή 4 ετών με αναστολή επιβλήθηκε χθες στο Βλάση Τσάκα από το Τριμελές Καβάλας. Καταδικάστηκε για απάτη σε βάρος του Ντίνου Κανάκη. Ο ΑΟΚ συνεχίζει τη προετοιμασία του για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Σήμερα αναχωρεί η Ένωση για την Τρίπολη όπου αύριο αντιμετωπίζει τον Αρκαδικό.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Τραυματίστηκε 63χρονη

Επόμενο άρθρο

Ένοχος για απάτη - 4 χρόνια φυλάκιση