Dark Mode Light Mode

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2014

Προθεσμία μιας εβδομάδας έδωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης στους τοπικούς φορείς προκειμένου να συμφωνήσουν με τους εκπροσώπους του ΤΑΡ την διέλευση του αγωγού από την επαρχία Καβάλας. Όπως εξήγησε στις 10 Σεπτέμβρη θα υπογράψει την απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του έργου. «Θα τα πούμε στα χωράφια» απάντησε ο Θέμης Καλπακίδης. «Οι αποφάσεις πάρθηκαν» δήλωσε απογοητευμένος ο Ζαφείρης Μυστακίδης. «Χλιαρότερες» οι διαφωνίες από Δήμητρα Τσανάκα και Θόδωρο Μαρκόπουλο. Απουσίαζε από τη χθεσινή σύσκεψη ο Γιώργος Παυλίδης. Μια οικογένεια 4 ατόμων από την Συρία συνελήφθη χθες στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» επειδή με πλαστά διαβατήρια προσπάθησε να ταξιδέψει στη Σουηδία. Κτηνοτρόφοι του Νομού Καβάλας κλήθηκαν χθες από τις τράπεζες να πληρωθούν νέα μικρά ποσά εξισωτικών αποζημιώσεων. 3 μόνο κτηνίατροι στην Π.Ε. Καβάλας προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ασθένειας του καταρροϊκού πυρετού η οποία συνεχώς εξαπλώνεται. Σοβαρά προβλήματα στη Θάσο παραμένουν από την χθεσινή κακοκαιρία. Σήμερα –εφόσον βοηθήσουν οι καιρικές συνθήκες- θα γίνει ασφαλτόστρωση σε τμήμα 100 μέτρων της Παράκαμψης κι αμέσως μετά ο δρόμος θα δοθεί στη κυκλοφορία.

Στην Καβάλα θα βρίσκεται σήμερα ο Παύλος Αντωνόπουλος, μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ. Θα δώσει συνέντευξη τύπου. Διαφώνησαν και στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας οι 3 ναυτιλιακές εταιρίες όταν την Τρίτη συζήτησαν τα χειμερινά δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου και της Κεραμωτής. Τον Μάρτιο θα γίνει η δίκη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για την υπόθεση της τράπεζας PROTON. Βασίλης Πατέλης και Δημήτρης Στεργιόπουλος εξελέγησαν συντονιστές Καβάλας στο κόμμα «Το Ποτάμι». Ο Εμπορικός Σύλλογος πρότεινε στον αντιδήμαρχο Δημοσθένη Τουλκίδη πραγματοποίηση εκδήλωσης στην αγορά με τον τίτλο «Πράσινη Ομόνοια». Διανομή ροδάκινων δωρεάν θα κάνει σήμερα για τα μέλη του ο Σύλλογος Πολυτέκνων. Στις 2.30 το μεσημέρι του Σαββάτου θα αναχωρήσουν από τον Δημοτικό Κήπο για το συλλαλητήριο της ΔΕΘ μέλη και φίλοι του ΚΚΕ Καβάλας. Ο Λεωνίδας Παππάς ανακοίνωσε χθες πως θα γίνει η προσέλευση των βρεφών και νηπίων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Ίσως υπάρξει καθυστέρηση 15 ημερών λόγω αλλαγής διοίκησης στο νομικό πρόσωπο.

Για το συνέδριο κινηματογραφικών λεσχών που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στην Καβάλα θα δοθεί σήμερα συνέντευξη τύπου. Εκδρομές στην Αμφίπολη που θα συνεχίζονται στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων αλλά και την Καβάλα οργανώνει για το Φθινόπωρο τουριστικό γραφείο της Θεσσαλονίκης. Οι διοργανωτές του φεστιβάλ Φιλίππων ευχαριστούν με ανακοίνωση τους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν στις φετινές εκδηλώσεις.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης θα είναι εκτός απροόπτου ο νέος προπονητής του Εργοτέλη. Στον όμιλο του ΑΟΚ στην Γ’ Εθνική «έρχεται» ο Άρης Θεσσαλονίκης. Σε χθεσινά φιλικά ματς Νέστος- Βυζάντιο 1-2, Κεραυνός Κρηνίδων- Άρης Ακροποτάμου 0-2, Ορφέας Ελευθερούπολης- Φωτολίβος 2-1.

Προηγούμενο άρθρο

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της πόλης

Επόμενο άρθρο

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο