Dark Mode Light Mode

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΗ 2013

Η γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Καβάλας συζήτησε για 2 και πλέον ώρες το θέμα της απεργίας και της επιστράτευσης, αποφάσισε να εγκρίνει συμβολικά την πρόταση της Ομοσπονδίας. Ταυτόχρονα οι καθηγητές της Καβάλας αναγνωρίζουν ότι όντας επιστρατευμένοι είναι αδύνατο να συμμετάσχουν στην απεργίας μιας που έτσι κινδυνεύουν με απόλυση. Αποφασίστηκε επίσης η πραγματοποίηση συλλαλητηρίου αύριο το απόγευμα στην πλατεία Καπνεργάτη. Με επίσημη ανακοίνωση της η Ενεργειακή Αιγαίου έκανε γνωστή τη συμφωνία της με fund, το οποίο μπαίνει στο μετοχικό της κεφάλαιο με 60 εκ δολάρια. Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για τις εσωτερικές γεωτρήσεις στον Πρίνο. Εκπρόσωπος του fund είναι εβραίος επιχειρηματίας με έδρα την Νέα Υόρκη. Το ίδιο fund επιχείρησε πρόσφατα να αγοράσει τον ΟΠΑΠ, προ μηνών κέρδισε 500 εκ δολάρια επενδύοντας σε ελληνικά ομόλογα. Νέο περιστατικό ρευματοκλοπής απασχόλησε χθες την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας. Αφορά οικιακή παροχή σε δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Καβάλας. 3 θέσεις επικουρικών γιατρών εγκρίθηκαν από το Υπουργείο για το Νοσοκομείο Καβάλας. Η πρόσληψη τους θα γίνει τον Ιούνιο. Ως το τέλος του έτους θα ολοκληρωθούν τα δύο λιμενικά έργα στο κεντρικό λιμάνι. Η πρόοδος τους είναι τέτοια που μπορεί ακόμη και τώρα να αρχίσει το έργο των πλωτών εξεδρών για την δημιουργία μαρίνας.

 

Σε κίνδυνο μπαίνει η απαλλοτρίωση από τον Δήμο Καβάλας του παλιού παγοποιείου. Σύμφωνα με την Ε.Ε. τα χρήματα του «Πράσινου Ταμείου» ως και το 2015 θα ενισχύσουν την προσπάθεια της χώρας να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα. Την Δευτέρα ο Δήμος Καβάλας «βγάζει» σε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό το ακίνητο του Διόνυσου. Η ΔΕΥΑ Παγγαίου άρχισε να μοιράζει εμφιαλωμένο νερό στα σχολεία της Νικήσιανης, της Γεωργιανής και του Αγίου Χριστοφόρου. Συνέντευξη τύπου δίνει σήμερα η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ για το έργο της στη Λυδία. Την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί την Καβάλα ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θόδωρος Καράογλου. Ενημέρωση από την Αθήνα αναμένει ο ΟΑΕΕ Καβάλας σχετικά με τους όρους της νέας ρύθμισης απλήρωτων εισφορών των ασφαλισμένων του. Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τα χρήματα και για τους Δήμους του Νομού Καβάλας από την κατανομή της ΣΑΤΑ μηνός Μαΐου. Συνάντηση με εκπροσώπους της Παγκόσμιας Τράπεζας είχε την Δευτέρα στην Αθήνα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

 

Θεία λειτουργία για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων σήμερα το πρωί στην Ιερά Μονή Αγίου Σίλα. Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας του συλλόγου Μικρασιατών. Εκδήλωση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο οργανώνουν το Σάββατο στο Όσκαρ Δήμος Καβάλας και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

 

Με την Καλλιθέα στην Αθήνα παίζει το απόγευμα ο ΑΟΚ. Διαιτητής είναι ο Βουράνης από την Λέσβο. Για τα μπαράζ για την άνοδο στην Γ’ Εθνική ο Νέστος Χρυσούπολης υποδέχεται το απόγευμα τον Ορέστη Ορεστιάδας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Σήμερα με πολλές απουσίες ο ΑΟΚ εκτός έδρας με την Καλλιθέα

Επόμενο άρθρο

Πετύχαμε να μην μιλάει κανείς για έξοδο της χώρας μας απο το euro