Dark Mode Light Mode

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013

Η Ενεργειακή Αιγαίου έκανε πρόταση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος κι αυτό αποδέχθηκε να προχωρήσει στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος των δύο περιοχών στον Θερμαϊκό κόλπο και στον κόλπο Ορφανού. Εκεί υπάρχουν παλιά σενάρια για ύπαρξη κοιτάσματος φυσικού αερίου. Η όλη διαδικασία είναι ακόμη στην αρχή πλην όμως η Ενεργειακή είναι αποφασισμένη να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία σε συνεργασία με εταιρία από το Ισραήλ. Στις 11 το πρωί στο Διοικητήριο νέα σύσκεψη για τον αγωγό ΤΑΡ, μετά από πρωτοβουλία του Άρη Γιαννακίδη. Ο αγωγός όπως προτείνεται τώρα φαίνεται ότι «παρενοχλεί» και τον κεντρικό αγωγό ύδρευσης της Καβάλας, όπως αυτός έρχεται στα Αμισιανά από το Κεφαλάρι. Αύριο στο ΤΕΕ ΑΜ εκπρόσωποι της ΔΕΠΑ ενημερώνουν για το πλωτό LNG. Αστυνομικοί βρίσκονται συνεχώς έξω από τα γραφεία της Χ. Αυγής στην Καβάλα. Η φύλαξη των γραφείων αφορά τελετή εγκαινίων που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου. Ήδη χθες βράδυ άγνωστοι έγραψαν συνθήματα κατά της Χ. Αυγής στο ηρώο του Δημοτικού Κήπου. Φήμες ότι το Σάββατο το απόγευμα θα οργανωθεί στο κέντρο της πόλης αντισυγκέντρωση. Στις 11 το πρωί συγκέντρωση δημοσίων υπαλλήλων στη πλατεία του Καπνεργάτη. Λόγω της απεργίας της ΑΔΕΔΥ μόνο ένας δημοτικός παιδικός σταθμός θα λειτουργήσει σήμερα, αυτός στη συνοικία της ΔΕΠΟΣ. Στο 70% η συμμετοχή των καθηγητών της Καβάλας στη χθεσινή δεύτερη μέρα της απεργίας, στο 80% η συμμετοχή των απεργών διοικητικών υπαλλήλων του ΤΕΙ.

 

Η παραλιακή οδός Εθνικής Αντίστασης προκρίνεται από τους παραγωγούς της λαϊκής αγοράς ως η καλύτερη λύση για το διάστημα που στο πάρκινγκ του διοικητηρίου θα εκτελούνται έργα του Δήμου. Αρκεί να συμφωνήσει ο ΟΛΚ, στην αρμοδιότητα του οποίου είναι ο συγκεκριμένος δρόμος. Η ΠΑΣΕΒΕ Καβάλας διέψευσε την πληροφορία σύμφωνα με την οποία κινδυνεύει με κλείσιμο το γραφείο του ΟΑΕΕ στην πόλη. Άγνωστος έκλεψε προχθές βράδυ τρακτέρ από τη Χρυσούπολη. Το τρακτέρ βρέθηκε τυχαία από την Τροχαία Λητής φορτωμένο σε φορτηγό που κινούνταν στην Εγνατία οδό. Ο Γιάννης Πασχαλίδης πήρε νέες υποσχέσεις ότι τα σχέδια επενδύσεων στον τουρισμό θα εξεταστούν άμεσα από τους υπαλλήλους του ΕΟΤ στη Θεσσαλονίκη. Δύο εκπρόσωποι του ΟΛΚ έλαβαν μέρος σε σεμινάριο για την κρουαζιέρα που έγινε στην Κέρκυρα. Σήμα κινδύνου για το μέλλον του Νοσοκομείου εξέπεμψαν με χθεσινή συνέντευξη τύπου οι εργαζόμενοι σε αυτό.

 

Αγιασμός τελείται το πρωί στο Πρωτοδικείο με την ευκαιρία έναρξης του νέου δικαστικού έτους. Το απόγευμα στη Δ. Βιβλιοθήκη ενημέρωση για το νέο Λύκειο από καθηγητές και γονείς του 1ου Λυκείου Καβάλας. Το απόγευμα προβολή ντοκιμαντέρ στο Όσκαρ για την ανταλλαγή πληθυσμών. Την ίδια ώρα στο Ζέφυρο προβάλλεται ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του Θέμη Κελέκη. 120 μαθητές 6 έως 12 ετών συμμετείχαν στο φετινό πρόγραμμα του Δήμου Καβάλας «Δημιουργική Απασχόληση» που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες.

 

Φιλικό παιχνίδι με τον Βατανιακό στην Πιερία παίζει το Σάββατο ο ΑΟΚ. Χθες ήταν στην Καβάλα ο προπονητής Νίκος Παπαδόπουλος, τροφοδοτώντας νέα σενάρια αντικατάστασης του Φέρνερ. Η πλευρά Τσάκα αναζητά πρόσωπα για το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ. Με 5 παιχνίδια που θα γίνουν σήμερα συνεχίζεται το κύπελλο της ΕΠΣ Καβάλας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Στηρίζουν Φέρνερ αλλά έκαναν πρόταση σε Νίκο Παπαδόπουλο - Αναστασιάδη και Σταματόπουλο

Επόμενο άρθρο

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο