Dark Mode Light Mode

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ 2014

Για τις οικονομικές εκκρεμότητες που αφορούν τη διοίκηση Σιμιτσή, τις διεκδικήσεις που έχουν σχέση με το κτίριο του Τελωνείου και το στρατόπεδο Ασημακοπούλου, για το δημοτικό ωδείο και το κοινωνικό παντοπωλείο μίλησε χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα. Αναφέρθηκε σε χρέη 200.000 ευρώ των δύο σχολικών επιτροπών, επανέλαβε ότι θα βρεθεί λύση στο ζήτημα του δημοτικού ωδείου, αναγνώρισε ότι δεν λειτουργεί σωστά το κοινωνικό παντοπωλείο. Χθες βράδυ δύο άγνωστοι που φορούσαν κράνη και κινούνταν με μοτοσυκλέτα σταμάτησαν έξω από μίνι μάρκετ επί της οδού 7ης Μεραρχίας και με την απειλή όπλου πήραν από το ταμείο της επιχείρησης μικρό χρηματικό ποσό. Οι έρευνες δεν έχουν μέχρι τώρα αποτέλεσμα. Ψήφισμα για την όδευση του ΤΑΡ στην ΑΜΘ που δεν πρέπει να θίξει γη υψηλής παραγωγικότητας ενέκρινε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίασε στην Κομοτηνή. Κλείνει σήμερα ο δρόμος μεταξύ Κρηνίδων και Λυδίας προκειμένου να διευκολυνθεί η ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου των Κρηνίδων. Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της Λυδίας για τα προβλήματα που ανακύπτουν από αυτή την εξέλιξη. Δεν υπήρξε εξέλιξη χθες στο θέμα της έναρξης μαθημάτων στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας.

Το Μικτό Ορκωτό Καβάλας έκρινε ένοχο χθες αλιέα από τη Ξάνθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 13 ετών με την έφεση του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Ομόφωνες ήταν οι χθεσινές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας. Χρήματα στον Δήμο θα πληρώνουν οι συνοικιακοί σύλλογοι της πόλης εφόσον χρησιμοποιούν χώρους σχολείων για τις πρόβες των χορευτικών τους ομάδων. Στο Σ.Α.Σ. στο τέλος του μήνα παραπέμπει το Υπουργείο το αίτημα της ΝΕL σχετικά με την εκτέλεση δρομολογίων του πλοίου Μυτιλήνη από το λιμάνι της Καβάλας προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Παράταση ως το τέλος του έτους θα λάβει για την ολοκλήρωση του έργου του δρόμου στο Νοσοκομείο ο ανάδοχος. Ερώτηση κατέθεσε ο Γιάννης Πασχαλίδης για τα μέτρα προστασίας των αγροτικών εκτάσεων από έντονα κι επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Συνέντευξη τύπου δίνουν το πρωί τοπικοί φορείς που θα υλοποιήσουν και φέτος πρόγραμμα αντιμετώπισης ενδοσχολικής βίας. Συνέντευξη τύπου σήμερα και από τους διοργανωτές του φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής. Στο ξενοδοχείο Ιμαρέτ θα γίνει στο τέλος της εβδομάδας το 1ο Διεθνές Συνέδριο των Ισλαμικών Κήπων.

Θα κερδίσουμε την άνοδο στην Α1 με το σπαθί μας, δήλωσε χθες στο ράδιο Πρωινή ο τιμ μάνατζερ της Ένωσης Νίκος Πενταζίδης. Συνεχίζουν την προετοιμασία τους οι ομάδες του Ν. Καβάλας αφού την Κυριακή ξαναρχίζει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στο οποίο συμμετέχουν.

 

Προηγούμενο άρθρο

Νίκος Πενταζίδης στους 93,7: « Θα κερδίσουμε την άνοδο με το σπαθί μας»

Επόμενο άρθρο

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο