Dark Mode Light Mode

Δεν έγιναν διακοπές ρεύματος χθες

Νωρίς χθες το πρωί η ΔΕΗ Καβάλας πληροφορήθηκε ότι έως το μεσημέρι (χθες) δεν επρόκειτο να σημειωθούν διακοπές ρεύματος. Προετοιμάζονταν ωστόσο για διακοπές χθες το απόγευμα και το βράδυ. Μια κατάσταση παρόμοια με το απόγευμα και το βράδυ της Πέμπτης. Τελικά χθες δεν έγιναν καθόλου διακοπές ρεύματος, με εξαίρεση την Κρήτη. Υποτίθεται ότι για το δίκτυο το Σαββατοκύριακο θα είναι ένα ήρεμο διήμερο αφού από χθες το μεσημέρι έπαψαν να λειτουργούν βιομηχανίες. Αυτές θα επαναλειτουργήσουν την Δευτέρα, που πάλι το πρόβλημα θα εμφανιστεί.
Τα δεδομένα στην Αθήνα σχετικά με την συνεχιζόμενη απεργία της ΔΕΗ τα περιγράφει το ΑΠΕ: Οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν, και συνακόλουθα η μειωμένη ζήτηση σε ηλεκτρισμό, βοήθησαν το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας να μην αντιμετωπίσει προβλήματα. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από το μεσημέρι, ενδέχεται να αποφύγουμε διακοπές ρεύματος και τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής.
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης είναι πιθανόν να πραγματοποιηθούν από τις 8 έως και τις 10 το βράδυ μόνο στην Κρήτη. Στο μεταξύ, υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ στην αρμόδια επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και κατά οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η Β’ ανάγνωση του νομοσχεδίου θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ η συζήτησή του θα συνεχιστεί την Τρίτη στο Α’ Θερινό Τμήμα της Ολομέλειας και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη με την ψήφισή του. Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εξαγγείλουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Σταμάτης Ρέλλιας είπε ότι σε περίπτωση που βγει παράνομη και καταχρηστική η απεργία που έχουν εξαγγείλει, υπάρχουν νόμιμοι τρόποι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Προηγούμενο άρθρο

Επιμένει η ΔΕΠΑ

Επόμενο άρθρο

Ικανοποιημένη η συντονιστική επιτροπή