Dark Mode Light Mode
Εργαζόμενοι έξω από τα γραφεία της εταιρίας «Δήμητρα»
Δεν απέκλεισε ο Ι. Παπαντίδης την ανακοίνωση του υποψηφίου δημάρχου εντός των εορτών
Ο υποψήφιος δήμαρχος Β. Παππάς συναντήθηκε με αγρότες

Δεν απέκλεισε ο Ι. Παπαντίδης την ανακοίνωση του υποψηφίου δημάρχου εντός των εορτών

Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας συνεδρίασε για πρώτη φορά η νεοεκλεγμένη νομαρχιακή επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Καβάλας και σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη, θα αποστέλλονταν επιστολή στην κεντρική αθηναϊκή διοίκηση του κόμματος προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να επιλεγεί άμεσα ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας. Όπως φαίνεται, τα περισσότερα μέλη της ΝΟΔΕ τάσσονται υπέρ ενός υποψηφίου που θα είναι κομματικό στέλεχος, ενώ η συζήτηση που εξελίσσεται εμπλέκει σταθερά δύο ονόματα. Της δημοτικής συμβούλου Δήμητρας Τσανάκα και του βουλευτή Ντίνου Κλειτσιώτη.

Κατά την προσωπική εκτίμηση του μέλους της ΝΟΔΕ Ιορδάνη Παπαντίδη, το κόμμα της ΝΔ θα αποφύγει την επίσημη στήριξη υποψηφίων και τα γνωστά χρίσματα του παρελθόντος. Παρόλα αυτά, τα τοπικά μέλη με την επιστολή τους ζήτησαν και την επίσημη γνώμη του κόμματος, ενώ εκτιμούν ότι τίποτε δεν τα δεσμεύει ώστε να λάβουν αποφάσεις σε καβαλιώτικο επίπεδο.

Ενδιαφερόμενοι για τη δημαρχιακή υποψηφιότητα υπάρχουν, όπως μας διαβεβαίωσε ο κ. Παπαντίδης. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι το θέμα θα συζητηθεί στη διάρκεια των εορτών και με την παρουσία των τεσσάρων βουλευτών, δεν απέκλεισε μάλιστα από τη διαδικασία να προκύψει και το όνομα του υποψηφίου δημάρχου Καβάλας. Ο κ. Παπαντίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέχρι την ημέρα διεξαγωγής της συζητήσεως στους κόλπους της ΝΟΔΕ θα έχει φτάσει και η απάντηση του κόμματος. Επί του παρόντος τα τοπικά στελέχη δεν εξετάζουν καν το ενδεχόμενο στηρίξεως ενός εκ των ανεξαρτήτων υποψηφίων που ήδη παρουσίασαν τους συνδυασμούς τους, αφού προτιμούν η υποψηφιότητα να προέρχεται από ένα κομματικό στέλεχος της ΝΔ.

Ο Ιορδάνης Παπαντίδης άσκησε κριτική σε κάποια μέλη της ΝΔ τα οποία βιάστηκαν να προσχωρήσουν στους ανεξάρτητους συνδυασμούς, έστω κι αν κανείς δε μπορεί να τους το απαγορεύσει. «Ειλικρινά μου φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι ανήκοντες στην ομάδα της Δήμητρας Τσανάκα, σπεύδουν αναίτια να ενταχθούν ως υποψήφιοι σε ανεξάρτητους συνδυασμούς και παρόλα αυτά συνεχίζουν να συμφωνούν με τις απόψεις της επικεφαλής. Η χρονική καθυστέρηση εκ μέρους της ΝΔ δεν είναι σοβαρός λόγος για ορισμένους να βιάζονται αδικαιολόγητα και να προσχωρούν σε άλλα σχήματα», επεσήμανε ο κ. Παπαντίδης υπενθυμίζοντας ότι η ΝΔ είναι μεγάλο κόμμα και διαθέτει πληθώρα υποψηφίων.

 

Προηγούμενο άρθρο

Εργαζόμενοι έξω από τα γραφεία της εταιρίας «Δήμητρα»

Επόμενο άρθρο

Ο υποψήφιος δήμαρχος Β. Παππάς συναντήθηκε με αγρότες