Dark Mode Light Mode
Αργότερα οι κρίσεις των αστυνομικών
Δεν κινδύνευσαν οι μαθητές – Οδηγήθηκαν με ασφάλεια στο ξενοδοχείο τους
Ενίσχυση της Δ.Ο.Υ. με όχημα του ΣΔΟΕ

Δεν κινδύνευσαν οι μαθητές – Οδηγήθηκαν με ασφάλεια στο ξενοδοχείο τους

Ομάδα μαθητών του 6ου Λυκείου που πραγματοποιούσαν τη σχολική εκδρομή τους, βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην καρδιά των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης. Οι μαθητές ζήτησαν και βρήκαν προστασία στο Ελληνικό Προξενείο, ενώ αμέσως μετά οδηγήθηκαν με ασφάλεια στο ξενοδοχείο τους.

Όπως μας εξήγησε ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας Γιώργος Χεριστανίδης, το μαθητικό τμήμα χωρισμένο σε ομάδες και με τη συνοδεία εκπαιδευτικών κυκλοφορούσε ελεύθερο σε κεντρικό πεζόδρομο της Κωνσταντινούπολης μέχρι να φτάσει η ώρα για το προκαθορισμένο ραντεβού συνάντησης έξω από το Ελληνικό Προξενείο. Κάποιοι μαθητές έτρωγαν, κάποιοι ψώνιζαν σε πολυκατάστημα και κάποιοι βρίσκονταν ήδη έξω από το Προξενείο.

Ο διευθυντής του σχολείου όταν ενημερώθηκε για το πρόβλημα των επεισοδίων, έλεγξε δια κινητού τηλεφώνου όλες τις μαθητικές ομάδες ώστε να σιγουρευτεί ότι δε συνέτρεχε κίνδυνος. Άμεσα επίσης δόθηκαν οδηγίες προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι μαθητές που βρέθηκαν στο σημείο εκδηλώσεως των επεισοδίων και να οδηγηθούν με ασφάλεια στο ξενοδοχείο τους. Με ασφάλεια οδηγήθηκε στο ξενοδοχείο τελικά και το σύνολο των υπολοίπων μαθητών.

Το κινητό τηλέφωνο φυσικά εκτός από το προνόμιο της άμεσης επικοινωνίας μπορεί να προκαλέσει ενίοτε και σοβαρά προβλήματα, αναλόγως με τα όσα δύναται να ειπωθούν στη διάρκεια κάποιας κλήσεως. Δεν αποκλείεται δηλαδή κάποιος από τους μαθητές να τηλεφώνησε στους γονείς του και να τους ανησύχησε άνευ σοβαρού λόγου, εξαιτίας των όσων είπε.

Η εκδρομή των μαθητών στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκπαιδευτικής συνεργασίας του 6ου Λυκείου Καβάλας με το Ζωγράφειο Γυμνάσιο – Λύκειο Κωνσταντινουπόλεως. Το πρόγραμμα μεταξύ άλλων περιελάμβανε επίσκεψη στο Πατριαρχείο, επίσκεψη στη Θεολογική Σχολή Χάλκης και σε διάφορα ακόμη αξιοθέατα της Πόλης.

 

Προηγούμενο άρθρο

Αργότερα οι κρίσεις των αστυνομικών

Επόμενο άρθρο

Ενίσχυση της Δ.Ο.Υ. με όχημα του ΣΔΟΕ