Dark Mode Light Mode

«Δε θα αλλάξει η εικόνα της αγοράς τις Κυριακές»

Στην τηλεόραση της Πρωϊνής, μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας η γενική γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Μαρία Τσουρή. Μιλώντας ειδικότερα για το τι θα γίνει τις Κυριακές, η κα Τσουρή από τη μια υπενθύμισε ότι η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου είναι τα καταστήματα να λειτουργούν τρεις Κυριακές το χρόνο. Από την άλλη σε σχέση και με τη νομοθεσία που υπάρχει – και είναι πολύ καινούρια – εξέφρασε την πίστη της, τη βεβαιότητά της, ότι στην Καβάλα, δε θ΄ αλλάξει η εικόνα τις Κυριακές, ότι κι αν κάποιοι προσπαθήσουν, εννοώντας τους μεγάλους, που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τη νέα νομοθεσία και να λειτουργούν, τουλάχιστον, επτά Κυριακές κάθε χρόνο. Η Μαρία Τσουρή είπε ότι η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου, είναι ομόφωνη, αναφέρεται σε τρεις Κυριακές το έτος, ούτε καν δηλαδή τις επτά του νέου νόμου και ουσιαστικά έχει σχέση με δύο Κυριακές πριν από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, αλλά και μία Κυριακή πριν το Πάσχα, την Κυριακή των Βαΐων.

Ταυτόχρονα είπε η Μ. Τσουρή, ο εμπορικός σύλλογος θα έχει την ευελιξία να τροποποιήσει την απόφασή του όταν πρόκειται για ειδικό θέμα, όταν παρουσιάζεται μία ευκαιρία, δηλαδή μία παραβολική Κυριακή.

«Το να είσαι σήμερα επαγγελματίας, μοιάζει με ποινικό αδίκημα και μάλιστα κακούργημα, είπε στην ίδια συνέντευξη η Μ. Τσουρή, περιγράφοντας την κατάσταση στην αγορά».

Για τη διοίκηση του εμπορικού συλλόγου υποστήριξε ότι όλα τα μέλη της θα ήθελαν να έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο, για να μπορούν να κάνουν περισσότερα πράγματα.

Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και στο ΟΑΕΕ ειδικότερα, για την τακτική που ακολουθεί, αφού δε μπορεί να μαζέψει χρήματα, με υποτιθέμενες ευνοϊκές ρυθμίσεις, ούτε και με τα κατασχετήρια που στέλνει σε αυτούς που δεν του πληρώνουν τις εισφορές.

«Νομίζω πως στον ΟΑΕΕ τα έχουν χαμένα. Οι εκπρόσωποι της αγοράς στο διοικητικό συμβούλιο του ταμείου, έπρεπε ήδη να είχανε παραιτηθεί», είπε η Μ. Τσουρή.

Ζήτησε ακόμα πιο δυναμική, συχνότερη ειδική συμπαράσταση προς τους μικρομεσαίους της αγοράς της Καβάλας, από την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς όπως είπε, τόσο οι συνδικαλιστές έμποροι, όσο και όλα τα μέλη του εμπορικού συλλόγου, θέλουν ν΄ ακούν συχνότερα τους αιρετούς, να στηρίζουν έστω με το λόγο τους την τοπική αγορά, την τοπική οικονομία.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Η δυνατή νεροποντή - Άφησε πίσω ζημιές σε Καβάλα και Θάσο

Επόμενο άρθρο

Στηρίζουν Φέρνερ αλλά έκαναν πρόταση σε Νίκο Παπαδόπουλο - Αναστασιάδη και Σταματόπουλο