Dark Mode Light Mode

Δε θα πληρωθούν τροφεία για την περίοδο των καταλήψεων

Κανονικά λειτούργησαν σήμερα όλη την ημέρα από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Καβάλας. Κανονικά θα λειτουργήσουν και σήμερα, παρά τη στάση εργασίας της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Χθες υπήρξαν προβλήματα από τις 11.00 και μετά, κυρίως στα ΚΕΠ, τα οποία και τα δύο ήταν κλειστά. Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής είπε ήδη στους γονείς αλλά και στο προσωπικό των παιδικών σταθμών ότι ο Δήμος Καβάλας δε θα ζητήσει χρήματα, δηλαδή τροφεία για όσες ημέρες οι παιδικοί σταθμοί ήταν κλειστοί λόγω καταλήψεων.

Οι παιδικοί σταθμοί που θα είναι κανονικά σε λειτουργία σήμερα ήταν κλειστοί επτά συνολικά ημέρες. Τα χρήματα αυτά θ΄ αφαιρεθούν από τα τροφεία, όπως επίσης οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών δε θα πληρώσουν χρήματα για την περίοδο που οι παιδικοί σταθμοί θα είναι κλειστοί, τα χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά.

Υπολογίζεται ότι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Καβάλας δε θα λειτουργήσουν την περίοδο των εορτών, για ελαφρώς περισσότερες από 10 ημέρες.

Ο Δήμος Καβάλας κι οι παιδικοί σταθμοί ειδικότερα προσπαθούν να επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας, από χθες, αν και όπως είναι φανερό το θέμα των κινητοποιήσεων των δημοτικών υπαλλήλων δεν έχει λήξει, μια που το υπουργείο επιμένει να εφαρμόσει τη σχετική νομοθεσία περί διαθεσιμότητας κι εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Γιώργος Τσοκτουρίδης στους 93, 7: « Έχουμε εμπιστοσύνη στον Κώστα Βασιλακάκη»

Επόμενο άρθρο

Στάσεις εργασίας στη ΔΕΥΑΚ ως συμπαράταση