Dark Mode Light Mode
Απέσυρε το ενδιαφέρον του ο Χρήστος Παρασκευάς
Δηλώνει ο πρόεδρος της Ενεργειακής Μαθιός Ρήγας :«Δεν φεύγουμε αλλά και δεν πληρώνουμε»
Ξαναρχίζουν τα έργα στα διόδια Μουσθένης

Δηλώνει ο πρόεδρος της Ενεργειακής Μαθιός Ρήγας :«Δεν φεύγουμε αλλά και δεν πληρώνουμε»

Συζητούν ακόμη και τώρα με τον επενδυτή «φάντασμα», σχολιάζει ο Βαγγέλης Παππάς

Περισσότερο από 1,5 ώρα διήρκησε χθες το πρωί η συνέντευξη τύπου του Μαθιού Ρήγα, προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Ενεργειακής Αιγαίου. Δόθηκε σε αίθουσα ξενοδοχείου, το οποίο προσωρινά μετατράπηκε σε φρούριο! Δύο διμοιρίες ΜΑΤ, άλλοι αστυνομικοί αλλά και περισσότεροι από 50 άνδρες εταιρίας security φρόντισαν ώστε να μην συμβεί το παραμικρό. Οι εργαζόμενοι των Πετρελαίων άλλωστε δεν εμφανίστηκαν ποτέ, κάτι που ήταν γνωστό από την προηγούμενη μέρα.

Ο Μαθιός Ρήγας υποστήριξε ότι δέχεται απειλές. Σε υψηλούς τόνους δήλωσε ότι η Ενεργειακή μένει στην Καβάλα για να κάνει την δουλειά της, δηλαδή να βγάλει πετρέλαιο. Όσο για τις πληρωμές των χρεών, αυτές είπε θα τακτοποιηθούν ως εξής: Των εργαζόμενων μόλις αλλάξει η διοίκηση της Καβάλα Όιλ και των τοπικών επιχειρήσεων μόλις πουληθεί το πετρέλαιο που υπάρχει στις αποθήκες του εργοστασίου στη Νέα Καρβάλη. Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι οι πληρωμές πάλι μετατίθενται για αργότερα. Δηλαδή η Ενεργειακή μένει στο ρόλο που έχει, υπόσχεται επενδύσεις αλλά δεν πληρώνει. Αυτό πάντως της το ζητούν με επιστολή τους από χθες, όλοι οι τοπικοί φορείς και παράγοντες.

Χθες το απόγευμα ο Βαγγέλης Παππάς είπε στην τηλεόραση της Πρωϊνής ότι οι εκπρόσωποι της Ενεργειακής μιλούν ακόμη και τώρα με τον υποψήφιο νέο επενδυτή. Τον οποίο ο κ. Ρήγας χαρακτήρισε επενδυτή «φάντασμα». Ειδικότερα ο Βαγγέλης Παππάς είπε χθες για το θέμα: « Συζητούν ακόμη και τώρα με τα… φαντάσματα. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι όρισαν δικηγόρο εκπρόσωπο τους στο Τελαβίβ για να συνομιλεί με τον δικηγόρο του … φαντάσματος». Κατά τον κ. Παππά η Ενεργειακή συζητά να πουλήσει, διατηρώντας μόνο ένα μικρό ποσοστό στις υφιστάμενες εταιρίες. «Χρειάζονται νέα και ισχυρά κεφάλαια» είπε χθες το απόγευμα ο Βαγγέλης Παππάς. Επανέλαβε ότι η Ενεργειακή δεν τα έχει. «Αν τα έχει ας πληρώσει όσα χρωστά για να πάμε στην άκρη» τόνισε.

Στην συνέντευξη τύπου ο Μαθιός Ρήγας είχε πει: «Δεν έχουμε καμία πρόθεση να πουλήσουμε. Θέλουμε να κάνουμε επενδύσεις. Το ότι έχουμε τα χρήματα δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε νέες συνεργασίες». Νωρίτερα είχε παρουσιάσει έγγραφο του ΣΔΟΕ Αθηνών με το οποίο εμφανίζεται να είναι υπό έλεγχο ο Βαγγέλης Παππάς για σε βάρος του καταγγελία για παράνομο πλουτισμό. «Είναι παλιά υπόθεση, του 2009. Πρόκειται για καταγγελία πρώην εργαζόμενων στην Καβάλα Όιλ όταν εκχωρίσαμε τις άδειες στην Ενεργειακή» ήταν η απάντηση του κ. Παππά. Το ρεπορτάζ από την συνέντευξη τύπου και τα αστυνομικά μέτρα σε αυτήν, στις σελίδες 6-7.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Απέσυρε το ενδιαφέρον του ο Χρήστος Παρασκευάς

Επόμενο άρθρο

Ξαναρχίζουν τα έργα στα διόδια Μουσθένης