Dark Mode Light Mode

Δημοπρασίες – κυλικεία και άλλα…

Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Πλέον στην επιτροπή προεδρεύει ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, ενώ στη θέση του Γιώργου Τσαλουχίδη που παραιτήθηκε βρίσκεται ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ώρα για έργο» Νίκος Κιοσές.

Τα θέματα στην ημερήσια διάταξη ήταν χθες το μεσημέρι 14. Υπήρξαν κι αρκετά έκτακτα. Τα περισσότερα από τα θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα. Συζητήθηκαν περισσότερο θέματα που αφορούν δημοπρασίες και αποτελέσματα δημοπρασιών, αλλά και περιπτώσεις κυλικείων. Όπως αυτό στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας.

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής κατακύρωσαν τα πρακτικά δύο φανερών μειοδοτικών διαγωνισμών για την εκμίσθωση καταστημάτων στο κλειστό κολυμβητήριο. Και οι δύο διαδικασίες επαναληπτικών μειοδοτικών δημοπρασιών ήταν άγονες. Οι διαδικασίες θα επαναληφθούν.

Κατακύρωσαν το πρακτικό φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας εκμίσθωσης της αίθουσας τελετών των δημοτικών κοιμητηρίων. Πρόκειται για πλειοδοτική δημοπρασία που έγινε την περασμένη εβδομάδα, της οποίας ναι μεν χθες κατακυρώθηκαν τα πρακτικά, στο θέμα όμως υπάρχει εξέλιξη. Αυτός που πρόσφερε τα περισσότερα χρήματα, περίπου 4.600 ευρώ, ο Σάββας Πυραλεμίδης παραιτήθηκε όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της επιτροπής επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Η επιτροπή κατακύρωσε μεν τα πρακτικά της πρώτης δημοπρασίας, δρομολόγησε όμως τη διαδικασία για το τι θα γίνει από δω και πέρα. Θα κληθεί η δεύτερη από πλευράς προσφοράς στην ίδια δημοπρασία, κυρία Αγγελοπούλου, η οποία κατάθεσε πρόταση 4.550 ευρώ.

Η δημοτική σύμβουλος μέλος της δημοτικής επιτροπής Στέλλα Παπαδοπούλου είπε στη συνεδρίαση στο συγκεκριμένο θέμα, ότι υπάρχει περίπτωση ο σκληρός ανταγωνισμός που αναπτύσσεται σε αυτές τις δημοπρασίες να οδηγήσει μεν σε μεγάλα ποσά τα οποία όμως δε θα εισπραχθούν ποτέ. Ο Κωστής Σιμιτσής άκουσε επίσης το Νίκο Κιοσέ να ζητά την επανάληψη του πλειοδοτικού διαγωνισμού, πρόταση που την αντιμετώπισεε με τη φράση «θα καλέσουμε το δεύτερο και βλέπουμε».

Αμέσως μετά συζητήθηκε η περίπλοκη κατάσταση που υπάρχει στο κυλικείο του δημοτικού αθλητικού κέντρου της Καλαμίτσας. Τυπικά το θέμα αποσύρθηκε. Ουσιαστικά υπάρχει δικαιωμένος ο δεύτερος από πλευράς προσφοράς στην πλειοδοτική δημοπρασία ιδιώτης, ο πρώτος όμως παρά το ότι έχει χάσει δύο προσφυγές στην αποκεντρωμένη, επιμένει να μένει στο κυλικείο οδηγώντας την υπόθεση στο δικαστήριο.

Κατέθεσε αίτηση αναστολής. Το δικαστήριο ζήτησε από το δήμο Καβάλας τον σχετικό φάκελο. Ο Κωστής Σιμιτσής είπε ότι θα δοθεί χρόνος στον ιδιώτη που προσέφυγε στο δικαστήριο, προκειμένου να δικαστεί η προσφυγή του στη δικαιοσύνη. Η Στέλλα Παπαδοπούλου απάντησε ότι, αυτό που είναι να γίνει πρέπει να γίνει σύντομα, καθώς ο δήμος Καβάλας υποχρεώνεται γρήγορα σχετικά να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης. Δηλαδή θα πρέπει ακόμη κι αν εκκρεμεί στη δικαιοσύνη το θέμα, να καλέσει και να δώσει το κυλικείο στον δεύτερο πλειοδότη.

Σχετικά με άλλο θέμα και συγκεκριμένα, εγκεκριμένες πιστώσεις Δήμου Καβάλας, έγινε πάλι γνωστό ότι σε συνέδριο για τον καπνό, αρχές Ιουλίου που οργανώνει καθηγήτρια πανεπιστημίου σε συνεργασία με την αυστριακή πρεσβεία, στην Αθήνα, υπάρχει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Στα έκτακτα θέματα, εγκρίθηκε ποσό 20.000 περίπου ευρώ, ώστε ο Δήμος Καβάλας να προμηθευτεί νέους κάδους απορριμμάτων.

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Συνεδρίασαν στην Ελευθερούπολη

Επόμενο άρθρο

Παιδικοί σταθμοί: Με ΕΣΠΑ αλλά χωρίς κοινωφελή εργασία