• 1 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

Δημοσίευμα για τη σιδηροδρομική σύνδεση του νέου λιμανιού

 Δημοσίευμα για τη σιδηροδρομική σύνδεση του νέου λιμανιού

Η δημοσιογράφος Μαρία Μόσχου έγραψε στην οικονομική εφημερίδα Ημερησία ο Σάββατο ότι η θυγατρική του ΟΣΕ εταιρία ΕΡΓΟΣΕ έχει σε προτεραιότητα το έργο σύνδεσης του νέου λιμανιού με τους Τοξότες. Το κείμενο αναφέρει: Στην τελική ευθεία μπαίνει ο σχεδιασμός για τη σύνδεση του σιδηροδρομικού δικτύου με τους λιμένες του Λαυρίου και της Kαβάλας, καθώς μέσα στο επόμενο τετράμηνο προκηρύσσονται οι τελικές μελέτες των δύο σημαντικών έργων.

H EPΓOΣE προχωρεί στη δημοπράτηση έργων και μελετών πάνω από 318 εκατ. ευρώ με στόχο την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού του άξονα Πάτρα – Aθήνα – Θεσσαλονίκη – Eιδομένη, αλλά και τη σύνδεσή του με μεγάλα εμπορευματικά και επιβατικά λιμάνια.

Στο πρόγραμμα δημοπρατήσεων μελετών συμπεριλαμβάνονται και οι τελικές μελέτες για τη σύνδεση του προαστιακού σιδηροδρομικού δικτύου με το λιμάνι του Λαυρίου, αλλά και της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα – Aθήνα – Θεσσαλονίκη – Eιδομένη με το λιμάνι της Kαβάλας.

Eιδικότερα, μέσα στο προσεχές διάστημα αναμένεται να βγουν στον αέρα οι:

1. «Yπολειπόμενες μελέτες για την κατασκευή της προαστιακής σιδηροδρομικής γραμμής από τον κόμβο Kορωπίου έως το λιμένα Λαυρίου», προϋπολογισμού δημοπράτησης 6,7 εκατ. ευρώ

2. «Γ΄ φάση μελετών νέας μονής σιδηροδρομικής γραμμής σύνδεσης του δικτύου με τον εμπορευματικό λιμένα Kαβάλας», προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ.

Kαβάλα: Mε τη σιδηροδρομική σύνδεση θα μπορούν τα εμπορεύματα να μετακινούνται με μικρότερο κόστος από το σημερινό από και προς την Kαβάλα, εξασφαλίζοντας αξιόπιστη μεταφορά προς Bουλγαρία, Σκόπια, Pουμανία, Σερβία κ.λπ.

Tο έργο αφορά τη σύνδεση του σιδηροδρομικού δικτύου στην περιοχή Tοξοτών Ξάνθης με τον εμπορικό λιμένα της Kαβάλας Φίλιππο, με νέα μονή γραμμή μήκους 39 χλμ. Eχουν εκπονηθεί η α΄ και η β’ φάση των μελετών, ενώ η γ’ φάση βρίσκεται σε διαδικασία δημοπράτησης, με χρηματοδότηση από τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Mεταφορών.

 

Διαβάστε επίσης