Dark Mode Light Mode

Δημοτικά έργα σε εξέλιξη

Διάφορα δημοτικά έργα βρίσκονται αυτήν την περίοδο σε εξέλιξη. Κάποια μάλιστα φαίνεται ν΄ αρχίζουν μόλις τώρα. Στην περιοχή της Καλαμίτσας χθες δούλεψαν μηχανήματα του Δήμου Καβάλας, για τη μεταφορά της άμμου από τη θάλασσα που είχε συγκεντρωθεί τον προηγουμενο χειμώνα, σε όλη την Ακτή από το λιμανάκι μπροστά από το ξενοδοχείο LUCY μέχρι και την κεντρική πλαζ της Καλαμίτσας.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν μάλλον και σήμερα, ενώ εντός της εβδομάδος θ΄ αρχίσει η μικρή αλλά απαραίτητη παρέμβαση του Δήμου εκεί όπου Νοτιάς δημιούργησε προβλήματα, επίσης στην Ακτή της Καλαμίτσας. Θα γκρεμιστούν τα τσιμέντα που αποκολλήθηκαν, προκειμένου η περιοχή να μην είναι το ίδιο επικίνδυνη και αποκλεισμένη από τον κόσμο, όπως είναι σήμερα. Στον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού γυμναστηρίου της Καλαμίτσας, οι εργασίες σταμάτησαν αμέσως μόλις ξεκίνησαν την άνοιξη του 2013, ξαναρχίζουν εντός των ημερών, αφού χθες δούλεψαν στην ίδια περιοχή, συνεργεία της ΔΕΥΑ Καβάλας.

Για τις ανάγκες της ομάδας μπάσκετ Ένωση, οι εργασίες άρχισαν την άνοιξη φέτος και σταμάτησαν αμέσως μετά, προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία του κλειστού γυμναστηρίου.

Η Ένωση βέβαια έχει διάφορα παράπονα, αφού όσο διήρκεσαν οι εργασίες, το γυμναστήριο έμεινε χωρίς νερό, κάποιες ώρες και χωρίς ρεύμα.

Πρόκειται για μία μεγάλη εργολαβία στη βορειοδυτική πλευρά του περιβάλλοντος χώρου του κλειστού γυμναστηρίου της Καλαμίτσας, έργο που θα ολοκληρωθεί το αργότερο το Σεπτέμβρη.

Στο πεζοδρόμιο επί της οδού Τενέδου στο ύψος της Ιχθυόσκαλας, γίνονται από χθες νέες εργασίες μικρής έκτασης, που στόχο έχουν ν΄ απελευθερώσουν το πεζοδρόμιο από διάφορα εμπόδια, σε ένα συγκεκριμένο τμήμα που χρησιμοποιείται πολύ από τους πεζούς, προκειμένου οι αθλούμενοι κι οι πεζοπόροι να βαδίζουν σε αυτό χωρίς κανένα πρόβλημα.

Πιο μπροστά στην οδό Τενέδου στη διασταύρωση Περιστερίου, δημοτικοί υπάλληλοι εργάστηκαν χθες για να απομακρύνουν τα μεγάλα χόρτα. Οι εργασίες σε αυτό το πολυσύχναστο σημείο της πόλης, θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. Γι΄ αυτά μίλησε στην εφημερίδα μας, ο αντιδήμαρχος Θεόδωρος Μουριάδης, τον οποίο συναντήσαμε χθες στην Ακτή της Καλαμίτσας. Είπε τα εξής:

 

«Το έργο σταμάτησε λόγω των υποχρεώσεων της ομάδας, της Ένωσης. Επειδή έπρεπε να γίνουν ορισμένες προπονήσεις, ο εργολάβος δε μπορούσε να σταματάει και να ξεκινάει, γι΄ αυτό και κάναμε διακοπή έως τις 10 Μαΐου. Αυτή τη στιγμή δουλεύει η ΔΕΥΑΚ στις παλιές σωληνώσεις κι από την Πέμπτη ξεκινάει το έργο για να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Ελπίζουμε να τελειώσει γρήγορα αυτό το έργο και μάλιστα αύριο γίνεται ο διαγωνισμός για την προμήθεια των ειδικών παιχνιδιών – γιατί είναι ειδικά παιχνίδια – είναι για παιδάκια τα οποία έχουνε κάποιο πρόβλημα, αλλά μπορούνε να παίζουνε και παιδιά που δεν έχουνε κανένα πρόβλημα, ούτως ώστε να υπάρχει κοινωνικότητα μεταξύ τους».

ΕΡ: Αφορά την περιοχή ειδικά της εισόδου του κλειστού γυμναστηρίου της Καλαμίτσας;

ΑΠ: «Ακριβώς. Αφορά όλη την περιοχή, δυτικά της εισόδου του κλειστού γυμναστηρίου της Καλαμίτσας. Δηλαδή από την είσοδο μέχρι επάνω το τελευταίο άκρο προς το γήπεδο».

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Συνεχίζονται οι διακοπές ρεύματος λόγω χρεών

Επόμενο άρθρο

Το Υπουργείο αργεί την παραχώρηση του κάτω Νοσοκομείου, οι πολίτες διαμαρτύρονται