Dark Mode Light Mode

Δημοτικοί υπάλληλοι οδηγοί ασθενοφόρου;

Την περασμένη Παρασκευή συναντήθηκαν με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη, ο Αρχ. Γρανά και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Καβάλας. Είχε προηγηθεί δημοσιότητα για τα προβλήματα του ΕΚΑΒ Καβάλας, προβλήματα που έχουν σχέση με τα παλιάς τεχνολογίας ασθενοφόρα, που παρουσιάζουν συχνές βλάβες και την έλλειψη προσωπικού, κυρίως οδηγών.

Όση ώρα συζητούσαν οι εργαζόμενοι στον ΕΚΑΒ με τον Αρχ. Γρανά, ο δεύτερος τηλεφώνησε την Σταυρούλα Μπουσμουκίλια επικεφαλής του νοσοκομείου Καβάλας. Από αυτήν έμαθε ότι οι Δήμοι Νέστου και Παγγαίου θα καλύψουν τα προβλήματα έλλειψης οδηγών των ασθενοφόρων των κέντρων υγείας Ελευθερούπολης και Χρυσούπολης με δημοτικούς υπαλλήλους – οδηγούς – που θα προσληφθούν γι΄αυτή τη δουλειά με συμβάσεις δύο μηνών.

Είναι περίεργο αλλά φαίνεται ότι θα γίνει στα ασθενοφόρα προκειμένου αυτά να βρίσκονται, ειδικά το καλοκαίρι, ετοιμοπόλεμα όλο το 24ωρο, οι οδηγοί θα είναι δημοτικοί υπάλληλοι, κι όχι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ ή συμβασιούχοι του δημοσίου.

Από την ίδια τηλεφωνική επικοινωνία έγινε επίσης γνωστό ότι ο διευθυντής του κέντρου υγείας Ελευθερούπολης εξασφάλισε γιατρό που θα εφημερεύει τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι, για όλο το καλοκαίρι, στο πολυϊατρείο της Τούζλας.

«Χρειαζόμαστε μεγαλύτερες συμβάσεις. Μετά από δύο μήνες πάλι θα ψάχνουμε οδηγούς για τα ασθενοφόρα» είπαν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στον αντιπεριφερειάρχη Αρχ. Γρανά.

Αυτός επανέλαβε ότι μέσω του ΕΣΠΑ και η περιφερειακή διοίκηση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα εξασφαλίσει νέα ασθενοφόρα. Ο διαγωνισμός πάντως φαίνεται ότι θα καθυστερήσει είκοσι ημέρες ακόμη. Τα ασθενοφόρα με βάση και τη γραφειοκρατία που επικρατεί σε αυτές τις περιπτώσεις θα είναι επιτυχία εάν αγορασθούν από την περιφέρεια ως το τέλος του έτους.

Στο μεταξύ στο ΕΚΑΒ Καβάλας συνεχίζονται οι εργασίες για την επέκτασή και σε όμορο κτήριο. Ενδέχεται παρά τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί το καινούριο αυτό κτήριο που θα εξασφαλίσει στο ΕΚΑΒ 300 και πλέον τετραγωνικά μέτρα, να είναι έτοιμο μέσα στο καλοκαίρι. Εξετάζεται αν στο νέο κτήριο θα αναπτυχθούν οι διοικητικές υπηρεσίες του ΕΚΑΒ Καβάλας μαζί με το τηλεφωνικό κι ασυρματικό κέντρο .

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Έσπασαν τζάμι αυτοκινήτου, άρπαξαν τσάντα

Επόμενο άρθρο

Έφυγε από τη ζωή η 5χρονη κόρη πρώην τερματοφύλακα του AOK