Dark Mode Light Mode

Διάλογος για την αξιοποίηση των Λουτρών των Ελευθερών

Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Περάμου έγινε χθες το απόγευμα στην Νέα Πέραμο ενημερωτική εκδήλωση για την προτεινόμενη αξιοποίηση από ιδιώτη των Λουτρών των Ελευθερών. Την εκδήλωση, στη διάρκεια της οποίας ακούστηκαν πολλές και διάφορες απόψεις (οι περισσότερες ήδη γνωστές), παρακολούθησαν 50 περίπου άνθρωποι. Οι περισσότεροι της τοπικής αυτοδιοίκησης (Δήμος Παγγαίου- Π.Ε. Καβάλας), της κίνησης πολιτών κατά της ιδιωτικοποίησης των λουτρών αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Δυστυχώς οι πολίτες, στους οποίους απευθύνονταν το γεγονός, δεν προσήλθαν. Κι αν υπήρξαν κάποιοι ήταν πολύ λίγοι. Ίσως γιατί χθες το απόγευμα έβρεχε, ίσως γιατί αυτήν ειδικά την εποχή οι πολίτες έχουν άλλα σοβαρότερα προβλήματα.

Πριν την εκδήλωση όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτήν έκαναν δηλώσεις. Ο πρόεδρος του συλλόγου Ανέστης Τσαλδαρίδης είπε ότι ο σύλλογος δεν έχει ακόμη άποψη να διατυπώσει για το θέμα. Για αυτό και οργάνωσε την εκδήλωση ώστε να ενημερωθεί. «Ήρθαμε να ακούσουμε και να βγάλουμε συμπεράσματα» είπε χαρακτηριστικά. Η Αλεξάνδρα Τσανάκα εκ μέρους των πολιτών που διαφωνούν με την ιδιωτικοποίηση των λουτρών είπε ότι συνεχίζεται η συγκέντρωση υπογραφών. «Εμμένουμε στη θέση μας ότι οι πηγές είναι δημόσιες και δεν μπορεί να δίνονται σε ιδιώτη» συμπλήρωσε. Στην εκδήλωση πάντως την επιτροπή εκπροσώπησε η κ. Σπανουδάκη Έλσα. Η κ. Σπανουδάκη άσκησε κριτική στην σύμβαση του ιδιώτη με την Π.Ε. Καβάλας ενώ κατηγόρησε την Π.Ε. Καβάλας ότι πριν την υπογραφή της σύμβασης δεν έκανε καμιά διαβούλευση.

Ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Παγγαίου Βασίλης Δαμιανίδης είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Δήμος Παγγαίου συμφωνεί με όσα γίνονται αφού καλώς ή κακώς τα λουτρά ο Δήμος Παγγαίου δεν είχε την δυνατότητα να τα πάρει στην ευθύνη του. Ο Λάζαρος Βασιλειάδης του ΤΕΕ ΑΜ άφησε να εννοηθεί ότι η διαδικασία της Π.Ε. Καβάλας μπορεί να προχωρήσει με την προϋπόθεση να υπάρξουν αυστηροί όροι στον ιδιώτη επενδυτή. Διευκρίνισε ωστόσο ότι το ΤΕΕ ΑΜ δεν έχει ακόμη εκφράσει την άποψη του επί του θέματος. «Το φυσικό περιβάλλον πρέπει να προστατευτεί με τον καλύτερο τρόπο» είπε επίσης ο κ. Βασιλειάδης. Τέλος ο Φίλιππος Αναστασιάδης δημοτικός σύμβουλος Παγγαίου είπε ότι ο Δήμος Παγγαίου πρέπει να διεκδικήσει ακόμη και τώρα τα λουτρά. Εξήγησε όμως ότι ακόμη κι ο Δήμος Παγγαίου να τα αναλάβει πάλι θα χρειαστεί να υπάρξει επενδυτής.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι αντιπεριφερειάρχες Αρχέλαος Γρανάς, Κώστας Παπακοσμάς, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Γερομάρκος που ήταν και ομιλητής, ο Δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι Παγγαίου, ο πρώην βουλευτής Τάκης Εμμανουηλίδης, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ ΑΜ Ζαφείρης Μυστακίδης κτλ. Ουσιαστικό νέο στοιχείο δεν υπήρξε. Επιβεβαιώθηκε ότι άπαντες οι εμπλεκόμενοι αναμένουν πριν τις γιορτές την απόφαση του ΚΑΣ. Αυτή όμως θα αφορά ειδικότερο θέμα της υπόθεσης, δηλαδή αν τρία κτίρια στα λουτρά θα χαρακτηριστούν μνημεία ή όχι.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Επίσκεψη της Λ.Φ.Κ. και της ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ στα σχολεία

Επόμενο άρθρο

Δήμος Καβάλας: Τα παραπετάσματα είναι παράνομα