• 6 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

Διαμαρτυρία αστυνομικών στο κτίριο της Διεύθυνσης

 Διαμαρτυρία αστυνομικών στο κτίριο της Διεύθυνσης

Διαμαρτυρία συμβολικού χαρακτήρα πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι μπροστά από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, αστυνομικοί που υπηρετούν στην ίδια υπηρεσία. Σήμερα κορυφώνονται οι διαμαρτυρίες σε περιφερειακό επίπεδο, συνεχίζονται στην Κομοτηνή.

«Τα θέματά μας δεν είναι μόνο οικονομικά», είπε ο Νίκος Ίμβρος, πρόεδρος των αστυνομικών του Νομού Καβάλας. Εξήγησε πάντως πως ο κλάδος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα από διαδοχικές υπέρμετρα μεγάλες περικοπές μισθών. «Τα προβλήματά μας» – συνέχισε – «δεν ανήκουν μόνο σε αυτή την κατηγορία». Είπε ειδικότερα τα εξής:

«Είναι οι μειώσεις που γίνονται και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και στα έξοδα που δικαιούμαστε ως οργανισμός της αστυνομίας, με αποτέλεσμα και σε επίπεδο οχημάτων, ανταλλακτικών, αναλώσιμων να υπάρχει πολύ σημαντική μείωση των χρημάτων που μας δίνονται και να φτάνουμε σε ένα σημείο οι υπηρεσίες σχεδόν να υπολειτουργούν».

ΕΡ: Από πλευράς προσωπικού;

ΑΠ: «Η έλλειψη προσωπικού σε επίπεδο αστυνομικής διεύθυνσης είναι τεράστιο. Δηλαδή δε μπορούμε να πούμε πλέον ότι είναι μεγάλες. Έχουμε ξεπεράσει τα 140 άτομα και με τις συνεχιζόμενες αποστρατείες συναδέλφων το ποσοστό αυτό μεγαλώνει. Να φανταστείτε ότι οι εξερχόμενοι αστυφύλακες της περιόδους, τώρα τον Οκτώβριο, θα μεταφερθούν όλοι στην Αθήνα. Άρα δεν περιμένουμε κάποιους νέους συναδέλφους να έρθουν, με αποτέλεσμα το πρόβλημα κάθε χρόνο να γίνεται όλο και πιο έντονο και ιδιαίτερα την περίοδο του καλοκαιριού στο νησί της Θάσου και στην περιοχή της Τούζλας αλλά και γενικότερα το χειμώνα μέσα στην πόλη της Καβάλας».

 

Νωρίτερα χθες το πρωί η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας εξέδωσε την πιο κάτω ανακοίνωση:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, οι υποσχέσεις – δεσμεύσεις – εξαγγελίες της κυβέρνησης ήταν λόγια του ΑΕΡΑ. Κοροϊδία – εμπαιγμός. ΝΤΡΟΠΗ. Δεν είμαστε αδύναμοι, είμαστε δυνατοί, ενωμένοι όλοι μαζί και αγωνιζόμαστε υπεύθυνα και με αξιοπρέπεια. Για πρώτη φορά όλοι μαζί στην Καβάλα έξω από την αστυνομική διεύθυνση τη Δευτέρα και ώρα 12.00 για να διαδηλώσουμε για τα δίκαιά μας. Αστυνομικοί – Λιμενικοί – Πυροσβέστες.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, δεν πρέπει να λείψει κανείς από τη διαμαρτυρία. Όλοι ενωμένοι αστυνομικοί – λιμενικοί – πυροσβέστες. Τη Δευτέρα και ώρα 12.00 στην είσοδο της αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας.

Οφείλουν να μας σώσουν κι όχι να μας αποτελειώσουν!!!

Επίσης όποιος συνάδελφος επιθυμεί να συμμετάσχει στη συνέχιση αυτού του αγώνα να δηλώσει συμμετοχή, μέχρι τη Δευτέρα και ώρα 13.00 στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, για τη συγκέντρωση – πορεία κινητοποίηση που θα γίνει την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.00 στην Κομοτηνή, έμπροσθεν της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και στην συνέχεια στην Περιφέρεια ΑΜΘ, ενάντια στη διαφαινόμενη απαξίωση και υποβάθμιση και ημών και των οργανισμών μας.

Αναχώρηση με λεωφορείο την 09.00 ώρα της Τρίτης 18 Σεπτεμβρίου, από το Δημοτικό Κήπο (έναντι Λ.Α.Φ. Καβάλας).

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος: Νικόλαος Ίμβρος

Ο Γενικός Γραμματέας: Ελευθέριος Θεοτόκης

 

 

Διαβάστε επίσης