Dark Mode Light Mode

Διαμαρτυρία μαθητών με μουσικά όργανα

Οι κινητοποιήσεις των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων στην πόλη της Καβάλας, συνεχίστηκαν χθες. Δεν γνωρίζει κανείς ποια κατάσταση θα επικρατήσει στα σχολεία του νομού την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς όσο οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν ότι οι καταλήψεις τελειώνουν, τόσο αυτές συνεχίζονται.

Χθες έκαναν κατάληψη και δεν έκαναν μάθημα οι μαθητές του 3ου Λυκείου. Έκαναν κατάληψη και διαμαρτυρία στο γραφείο της Δημάρχου και του Αντιπεριφερειάρχη, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου.

Αυτή η διαμαρτυρία ήταν διαφορετική από τις συνηθισμένες καθώς ήταν διαμαρτυρία μετά μουσικής.

Οι μαθητές αφού το πρωί αποφάσισαν να μην κάνουν μάθημα, πήραν δηλαδή την απόφαση της κατάληψης, κινήθηκαν το μεσημέρι ομαδικά, 60-70 περίπου μαθητές από το σχολείο τους το 6ο Λύκειο Καβάλας, πρώην Πολυκλαδικό προς το Διοικητήριο. Ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τον αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο και στη συνέχεια όλοι μαζί κινήθηκαν προς την οδό Κύπρου ανέβηκαν στο Δημαρχείο όπου η Δήμαρχος τους υποδέχθηκε στην είσοδο του κτηρίου.

Και στον Αντιπεριφερειάρχη, αλλά και στην κ. Τσανάκα τραγούδησαν τραγούδια για να τους πείσουν για το δίκαιο των αιτημάτων τους. Η διαμαρτυρία τους αφορά κυρίως την έλλειψη καθηγητών, όπως όμως είπαν κάποιοι μαθητές στη Δήμαρχο, στο σχολείο τους κυκλοφορούν ποντίκια, ενώ βλέπουν νερά να τρέχουν.

Αυτές οι δύο παρατηρήσεις που ακούστηκαν από τα παιδιά δημιούργησαν ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση καθώς αφορούν ένα σχολικό κτήριο στο οποίο πριν από δύο περίπου χρόνια ολοκληρώθηκε έργο ανακαίνισης και συντήρησης που χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Είναι δυνατόν ένα σχολείο που έτυχε αυτής της περιποίησης να δίνει πάλι τέτοιες αφορμές με ποντίκια και τρεχούμενα νερά σε χώρους που θα έπρεπε να είναι πεντακάθαροι;

Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε τα παιδιά τα οποία αντίθετα έχουν απόλυτο δίκιο στην υπόθεση των καθηγητών που τους λείπουν. Βέβαια τα μουσικά σχολεία παραδοσιακά ακόμα και πριν την κρίση είχαν αυτά τα προβλήματα, καθώς οι καθηγητές ειδικοτήτων μουσικών οργάνων έφταναν στο σχολείο ακόμη και την περίοδο του Δεκέμβρη.

Θέσαμε υπόψη του κ. Νίκου Ξανθόπουλου, δημοτικού συμβούλου, υπεύθυνου για την λειτουργία των σχολείων τις διαμαρτυρίες των παιδιών για τα νερά και τα ποντίκια στο 6ο Λύκειο και αυτός απόρησε καθώς υπενθύμισε ότι το κτήριο που στεγάζει και το 6ο Λύκειο προέρχεται από έργο συντήρησης και ανακαίνισης.

Προηγούμενο άρθρο

Έλεγχοι και στα εμπορικά πλοία λόγω Έμπολα

Επόμενο άρθρο

Επιστολή Κανίογλου: «Πεινασμένα παιδιά και χορτάτα λόγια»