Dark Mode Light Mode

Διαμαρτυρία πολίτη – Ζήτησε προστασία από το Δ/Σ γιατί προπηλακίστηκε

Ο Χρήστος Κελέσης, που προπηλακίστηκε στη διάρκεια του συλλαλητηρίου της Κυριακής από μέλη της Πατριωτικής Κίνησης Καβάλας παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κι έλαβε το λόγο προκειμένου να ξεκαθαρίσει τις λεπτομέρειες της υπόθεσης που έλαβε διαστάσεις. Ο κ. Κελέσης αφηγήθηκε τα γεγονότα και τις συνθήκες υπό τις οποίες δέχθηκε επίθεση από τον πρόεδρο της καβαλιώτικης κίνησης και από μέλος της αντίστοιχης κίνησης της Δράμας. Επίσης, αργότερα ενημερώθηκε ότι τα στοιχεία του και η φωτογραφία του αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Πατριωτικής Κίνησης με άσχημα σχόλια, κάτι που ανάγκασε τον πολίτη να ζητήσει τη βοήθεια της εισαγγελίας και της αστυνομίας. Στήριξη ζήτησε ο άνεργος πολίτης από το σώμα για τις αιφνίδιες και δυσμενείς συνθήκες που καλείται να αντιμετωπίσει και οι οποίες ανέτρεψαν την ήσυχη οικογενειακή καθημερινότητά του.

Ο Νίκος Κιοσές θύμισε ότι προϋπήρξε κι άλλο περιστατικό αλλά το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι δικαστήριο και οι σύμβουλοι δεν είναι σε θέση να προσφέρουν υπεράσπιση, κυρίως όταν η άλλη πλευρά δεν παρίσταται προκειμένου να παραθέσει τη δική της άποψη. Ο Άρης Βέρρος αναφέρθηκε στην ανακοίνωση των δύο κινήσεων όπου ο κ. Κελέσης χαρακτηρίζεται ως «παρατρεχάμενος» του δήμου, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στον πολίτη που είχε το θάρρος να παραθέσει δημόσια την περιπέτειά του και ζήτησε να ενεργήσει το σώμα προκειμένου να προστατεύσει αρχικά το θεσμό και στη συνέχεια τους πολίτες.

Ο Βαγγέλης Παππάς δήλωσε ότι όλοι οι πολίτες έχουν τα ίδια δικαιώματα και θύμισε ότι προ καιρού είχε εμφανιστεί άλλος διαμαρτυρόμενος πολίτης ο οποίος είχε κατεβάσει πανό της Πατριωτικής Κίνησης. Ο κ. Παππάς ήταν πλησίον του σημείο όπου έλαβε χώρα το περιστατικό που ήταν σύντομο κι άρα αποφάνθηκε ότι δεν επρόκειτο για κάποια σοβαρή σύρραξη. Συμπλήρωσε όμως ότι το σώμα δεν μπορεί να δέχεται μονόπλευρες τοποθετήσεις και ούτε το δημοτικό συμβούλιο μπορεί να μετατραπεί σε απέραντο δικαστήριο.

Η Δήμητρα Τσανάκα συμφώνησε απόλυτα με τον κ. Παππά κι αναρωτήθηκε για ποιο λόγο ο πολίτης δεν κατέφυγε στο νοσοκομείο ώστε να πιστοποιήσει την επίθεση που δέχθηκε. Εντελώς αντίθετος εμφανίστηκε ο Ηλίας Ιωαννίδης, που συμπέρανε ότι ο κ. Κελέσης πληρώνει την ενάντια στάση του στους «φασίστες», το θράσος των οποίων δεν έχει όρια. Δεν πρέπει να τους χαϊδεύουμε γιατί θα τους βρούμε μπροστά μας, τόνισε ο κ. Ιωαννίδης.

Ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής απέφυγε να χαρακτηρίσει οποιονδήποτε έστω κι αν είναι μηνυθέντας από την Πατριωτική Κίνηση Καβάλας. Ποιον θα πρέπει να πιστέψω, αναρωτήθηκε ο Δήμαρχος. Ένα άτομο που προσωρινά εργάστηκε στο δήμο κι αδίκως χαρακτηρίστηκε ως «παρατρεχάμενος», ή εκείνους που έχουν καταφερθεί κι εναντίον του με αποτέλεσμα να κατατεθούν αγωγές; Όλοι οι πολίτες είναι ελεύθεροι να διατυπώνουν τα παράπονά τους ενώπιον του σώματος σε μία αίθουσα όπως επικρατεί η δημοκρατία. Ενώ ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο δημόσιο προπηλακισμό του πολίτη, μέσω του διαδικτύου και των όσων προσάπτονται εις βάρος του κ. Κελέση. Το θράσος και η αμάθεια που παρατηρούμε τώρα τελευταία αποτελούν απειλή για την ίδια μας την κοινωνία, κατέληξε ο Δήμαρχος Καβάλας.

 

Προηγούμενο άρθρο

Κούφιες υποσχέσεις - Τέλος δεν έχει η κοροϊδία για το παλιό νοσοκομείο

Επόμενο άρθρο

Περί στηρίξεως ή μη του σωματείου εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ