Dark Mode Light Mode

Διαμαρτυρία στο Νοσοκομείο για τα 25 ευρώ

Η πρώτη διαμαρτυρία κατά της κυβερνητικής πολιτικής, για το 2014 στην Καβάλα, έγινε το πρωί έξω από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου. Συγκεντρώθηκαν αρκετοί άνθρωποι. Οι περισσότεροι ήταν συνταξιούχοι από το ΤΕΒΕ, το ΙΚΑ, το ΝΑΤ. Μαζί τους το διοικητικό συμβούλιο του νομαρχιακού συλλόγου ατόμων με ειδικές ανάγκες. Διαμαρτυρήθηκαν τόσο στο χώρο των εξωτερικών ιατρείων όπου αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχαν πολλοί πολίτες, όσο και στον ίδιο τον διοικητή του νοσοκομείου Χρήστου Κοπατσάρη. Διαμαρτυρήθηκαν γιατί περαν όλων των άλλων τελών και χαρατσιών, ο νέος χρόνος έφερε χαράτσι 25 ευρώ, για κάθε ασθενή που εισάγεται και νοσηλεύεται στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Την ώρα της διαμαρτυρίας η οποία ήταν απολύτως πετυχημένη, ο διοικητής του νοσοκομείου Χρήστος Κοπατσάρης προσπαθούσε να καταλάβει αν το χαράτσι των 25 ευρώ, ισχύει ή όχι. Ήταν σε ανοιχτή επικοινωνία με την Αθήνα, δεδομένου ότι του ότι γραφειοκρατικά το θέμα εμφανίζονταν αρκετά μπλεγμένο. Αναμένονταν ερμηνευτική εγκύκλιος η οποία όπως φαίνεται ξεκαθάρισε όταν υπήρξε, ότι το χαράτσι των 25 ευρώ ισχύει. Αυτό είπε ο κ. Κοπατσάρης όταν συνάντησε των εκπροσώπους των συνταξιούχων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες, προς τους οποίους πάντως ήταν ιδιαίτερα φιλικός κι ανοιχτός σε οποιαδήποτε άλλη συνεργασία.

Δηλώσεις για τη χθεσινή διαμαρτυρία έκαναν ο πρόεδρος του σωματείου των συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας, Πέτρος Ταχματζίδης, ο Μάκης Κρεμύδας πρόεδρος των ατόμων με ειδικές ανάγκες για το Νομό Καβάλας κι ο Στέλιος Μαούνατζης πρόεδρος των συνταξιούχων του ΤΕΒΕ.

Ο κ. Μαούνατζης είπε τα εξής: «Καλή χρονιά σε όλους – που δε βλέπουμε να έρχεται το καλύτερο – για τους συνταξιούχους, για τους εργαζόμενους γενικά για όλο τον κόσμο. Σήμερα αν και χρονιάρα μέρα αναγκαστήκαμε να βγούμε στο δρόμο, στο πεζοδρόμιο πάλι για τα ιδανικά όλων των συνταξιούχων. Αγαπητοί φίλοι συνταξιούχοι, άλλο δεν πάει πια, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Στο νοσοκομείο ερχόμαστε πέντε ευρώ στην γραμματεία. 25 ευρώ έγινε τώρα η εισαγωγή και η κράτηση μιας ημέρας. Στα φαρμακεία 1 ευρώ η κάθε συνταγή. Τα φάρμακα στο 25% και δεν ξέρουμε που θα πάει. Εμείς σαν σωματείο καλούμε όλους τους συνταξιούχους να έρθουνε κοντά στο σωματείο, ν΄ αφοσιωθούμε στον αγώνα, γιατί μόνο με αγώνα θα κατακτήσουμε ή θα κρατήσουμε αυτά που έχουμε κατακτήσει. Θέλω ότι ο αγώνας θα γίνει στο δρόμο. Ελάτε όλοι κοντά στα σωματεία, πλαισιώστε τα, δεν πάει άλλο παιδιά… Εύχομαι καλή χρονιά και στο καλύτερο να πάμε».

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Εντός του Γενάρη τα ονόματα - Των υποψηφίων δημάρχων της ΝΔ

Επόμενο άρθρο

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της ΠΑΣΕΒΕ