Dark Mode Light Mode

Διαμαρτυρία συνταξιούχων στις τράπεζες

Πενήντα περίπου συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και του ΝΑΤ συγκεντρώθηκαν παρά τη ζέστη χθες το πρωί στην πλατεία Καπνεργάτη. Κινήθηκαν οργανωμένα σε πολλά τραπεζικά καταστήματα, έξω από τα οποία υπήρχε ουρά, όσων πολιτών εξυπηρετούνται με υπομονή στα ΑΤΜ.

Μπροστά στην πορεία ήταν οι πρόεδροι των τριών σωματείων, ο Στέλιος Μαούνατζης, ο Πέτρος Ταχματζίδης. Επεδίωξαν και τα κατάφεραν στις περισσότερες περιπτώσεις να καταθέσουν επιστολή στους διευθυντές των τραπεζών. Οι πολίτες επιβράβευαν την κινητοποίηση των συνταξιούχων. Η επιστολή αναφέρει τα ακόλουθα:

Προς τους Διευθυντές των τραπεζών

Κύριοι, όπως γνωρίζετε οι συνταξιούχοι όλης της χώρας περιμένουν να εισπράξουν τη σύνταξή τους, το μόνο μέσο που τους εξασφαλίζει την επιβίωσή τους. Όμως με τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για τη λειτουργία των τραπεζών στερείται αυτή η δυνατότητα από τους συνταξιούχους του Νομού Καβάλας. Εκφράζοντας την αγωνία όλων των συνταξιούχων απαιτούμε να παρθούν άμεσα μέτρα ώστε να μπορέσουν οι συνταξιούχοι να εισπράξουν τη σύνταξή τους.

Εκ μέρους των συνταξιουχικών οργανώσεων που εκπροσωπούμε τους συνταξιούχους του νομού μας, σαν υποβάλουμε την πρόταση, οι τράπεζες οι οποίες έχουν παραλάβει τα χρήματα από τα ταμεία μας να καταβάλλουν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση τις συντάξεις σε όλους.

Κάθε καθυστέρηση της καταβολής των συντάξεωνν εγκυμονεί κινδύνους ακόμα και για τη ζωή πολλών συνταξιούχων… Άλλωστε τα ποσά που έχουν εισρεύσει στα ταμεία των τραπεζών ουδόλως επηρεάζουν τη λειτουργικότητα τους ή οτιδήποτε άλλο που σχετίζεται με αυτή.

Επίσης ν΄ ανοίξουν τα καταστήματα εκείνα που χρειάζονται ώστε να μην ταλαιπωρούνται με αναμονές οι συνταξιούχοι.

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:

-Ανοιχτές τράπεζες για να σταματήσει το αίσχος των τελευταίων ημερών, να μην ταλαιπωρείται κανείς συνταξιούχος.

-Καταβολή του συνόλου των συντάξεών μας, χωρίς καμιά καθυστέρηση.

-Εξασφάλιση της δυνατότητας ανάληψης από μικροκαταθέτες.

-Πάγωμα των δόσεων προς την εφορία και προς τις τράπεζες για καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια.

-Πάγωμα της καταβολής λογαριασμών για φως, νερό και τηλέφωνο. Καμιά διακοπή συνδέσεων.

Παρακαλούμε όπως λάβετε σοβαρά υπόψη σας τα αιτήματά μας αυτά που μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα, αρκεί να υπάρχει η καλή θέληση.

Μετά τιμής, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις.

Προηγούμενο άρθρο

Αίτημα αναστολής εργασιών και για τις πλωτές εξέδρες

Επόμενο άρθρο

Λίγο κόσμο έφερε το Blue Star 1