Dark Mode Light Mode
Όλα τα σούπερ μάρκετ ανοιχτά αύριο Κυριακή
Διαμαρτυρίες από Τσουρουκίδη – Μπαλτσίδου για τις εκδηλώσεις
Δήλωση Βαγγέλη Παππά

Διαμαρτυρίες από Τσουρουκίδη – Μπαλτσίδου για τις εκδηλώσεις

Ενδιαφέρουσα ήταν τελικά η χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής του δήμου Καβάλας. Το θέμα της ημερήσιας διάταξης είχε να κάνει με τις χριστουγεννιάτικες αγορές, την προετοιμασία δηλαδή των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην κεντρική πλατεία. Με αυτήν την αφορμή δύο δημοτικοί σύμβουλοι προερχόμενοι από την παράταξη της Δήμητρας Τσανάκα και καταγόμενοι από τον πρώην Δήμο Φιλίππων, ο Ανέστης Τσουρουκίδης και η Βαρβάρα Μπαλτσίδου, διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Η διαμαρτυρία τους διατυπώθηκε σε υψηλούς τόνους μόλις κατάλαβαν ότι η συζήτηση στην επιτροπή αφορούσε τη χριστουγεννιάτικη αγορά, τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην πλατεία της Καβάλας και όχι στα δημοτικά διαμερίσματα του πρώην Δήμου Φιλίππων.

Ο Ανέστης Τσουρουκίδης πήρε το λόγο και είπε: «Πρέπει ν΄ αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε ότι και ο πρώην Δήμος Φιλίππων είναι δήμος Καβάλας. Δεν πρέπει να τον απομονώνουμε. Δεν πρέπει ν΄ απομονώνουμε τα χωριά. Σήμερα στον πρώην Δήμο Φιλίππων υπάρχουν τρεις υπάλληλοι που υπάρχουν και δεν υπάρχουν. Δεν θέλουμε να μας έχετε αποκομμένους. Μη μας βλέπετε όπως η διοίκηση Σιμιτσή».

Στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε και η Βαρβάρα Μπαλτσίδου.

Απάντησε ο αντιδήμαρχος μέλος της ίδιας επιτροπής, Φίλιππας Φιλιππίδης. Εξήγησε ότι η αγορά που δημιουργείται στο νότιο μέρος της πλατείας Ελευθερίας, με τα χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, οφείλεται στο ότι οι επιχειρηματίες που κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε αυτήν ενδιαφέρθηκαν μόνο για την πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας.

«Ότι ζήτησε για τον πρώην Δήμο Φιλίππων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος θα γίνει», είπε ο κ. Φιλιππίδης, προς τον Ανέστη Τσουρουκίδη και τη Βαρβάρα Μπαλτζίδου.

Στο τέλος της συζήτησης και για να εκτονωθεί η κατάσταση, ο κ. Φιλιππίδης είπε ότι θ΄ ασκηθεί πίεση προς τους επαγγελματίες, αν έχουν κι άλλα παιχνίδια, ίδια με αυτά που θα εγκαταστήσουν στο κάτω μέρος της πλατείας Ελευθερίας, να τα μεταφέρουν και να τα εγκαταστήσουν σε πλατείες ή στις Κρηνίδες ή στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα. Σε γενικές γραμμές η συνεδρίαση της επιτροπής ήταν γεμάτη ένταση, αφού χωρίς να το περιμένει κανείς, σαν να ήταν συνεννοημένοι ο Αν. Τσουρουκίδης και η Βαρβ. Μπαλτζίδου, έθεταν επίμονα το θέμα των εκδηλώσεων την περίοδο των εορτών στον πρώην Δήμο Φιλίππων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Τσουρουκίδης είπε ότι κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο στον πρώην Δήμο Φιλίππων και στις Κρηνίδες ειδικότερα δεν υπήρχε καθόλου στολισμός.

Στη συνεδρίασή της χθες η επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου Καβάλας ενέκρινε ομόφωνα τη δημιουργία μιας χριστουγεννιάτικης αγοράς με παιχνίδια για τα παιδιά, στο κάτω μέρος της πλατείας. Την εισήγηση διάβασε η πρόεδρος της επιτροπής και αντιδήμαρχος κα Κορίνα Χιώτη Πρασά. Στο κάτω μέρος της πλατείας δημιουργείται καρουζέλ, 24άρων θέσεων. Θα εγκατασταθεί γυροσκόπειο, τροπσόου, 15 αλογάκια σε περιφραγμένο χώρο 100 τ.μ., σαφάρι τσιπάκια, ψάρεμα παπάκια και 15 κερματοφόρα παιχνίδια.

 

Προηγούμενο άρθρο

Όλα τα σούπερ μάρκετ ανοιχτά αύριο Κυριακή

Επόμενο άρθρο

Δήλωση Βαγγέλη Παππά