Dark Mode Light Mode

Διεκδίκηση για εξασφάλιση ρύθμισης

Ο δήμαρχος Καβάλας Κ. Σιμιτσής μίλησε χθες στους δημοσιογράφους για πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Η απόφαση αυτή αφορά την διεκδίκηση από το κράτος της σχετικής άδειας προκειμένου όσοι οφείλουν χρήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση να μπορούν να ρυθμίσουν το χρέος τους.

Ο δήμαρχος Καβάλας είπε ότι το δημοτικό συμβούλιο πήρε την ομόφωνη απόφαση, διεκδικεί την έγκρισή της από το κράτος άρα και την υλοποίησή της μέσω της αποκεντρωμένης.

«Οι δημότες μας χρωστούν πολλά χρήματα, λόγω και της κρίσης. Τα χρέη είναι πολλά και διάφορα. Σ΄ αυτά μπορούν να περιλαμβάνονται στη ρύθμιση που διεκδικείται ακόμη και απλήρωτες κλήσεις τροχαίας» τόνισε.

Ξεκαθάρισε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση ζητά από το κράτος την άδεια να δώσει την ευκαιρία ρύθμισης στους δημότες που οφείλουν στους δήμους χρήματα, όπως έγινε το 2009.

Σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που μπορεί να υλοποιηθεί μόνο εάν εγκριθεί από την αποκεντρωμένη, στη ρύθμιση θα μπορούν να εντάσσονται με αίτησή τους οφειλέτες του Δήμου μέχρι και τις 30 Οκτωβρίου, για οφειλές μέχρι και το Μάιο του 2013.

 

Προηγούμενο άρθρο

Απαντήσεις επί απαντήσεων για το νερό του Παγγαίου

Επόμενο άρθρο

Αθώοι Σιμιτσής – Τσαταλμπασίδης