Dark Mode Light Mode

Διευκρινίζει ο Χ. Κοπατσάρης: «Είμαι απλά ένα εκτελεστικό όργανο του νόμου»

Ανακοίνωση κατά της απόφασης του Χρήστου Κοπατσάρη με την οποία αξιολογούνται οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου εξέδωσε το Σάββατο η διοίκηση του σωματείου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση 60 νοσηλευτές κρίνονται ως ανεπαρκείς κι έτσι προωθούνται στη «δεξαμενή» της διαθεσιμότητας. Ο διοικητής του νοσοκομείου απέρριψε τον ισχυρισμό του σωματείου, ότι μπορούσε δηλαδή να αποφύγει τη διαδικασία της αξιολογήσεως, αφού υπήρξε ρητή εντολή από το υπουργείο που δόθηκε την Πέμπτη βάσει της οποίας ο επιμερισμός των ποσοστών έπρεπε να σταλεί έως την Παρασκευή.
Το άρθρο 20 του νόμου 4250/2014 αντικαθιστά τον τρόπο αξιολόγησης των υπαλλήλων και προβλέπει ότι ένα ποσοστό 15% εξ αυτών θα λαμβάνει υποχρεωτικά χαμηλό ποσοστό. Ο κ. Κοπατσάρης υπογράμμισε ότι προσωπικά δεν είναι παρά ένα εκτελεστικό όργανο που οφείλει να επιβάλλει το νόμο χωρίς να τον ερμηνεύει. Ως διοικητής του νοσοκομείου, ο κ. Κοπατσάρης ήταν αναγκασμένος να προχωρήσει στον επιμερισμό των ποσοστών, προκειμένου να προχωρήσει η αξιολόγηση από τους διευθυντές των διαφόρων υπηρεσιών.
Ο διοικητής συμπλήρωσε ότι τον όρο «διαθεσιμότητα» εσφαλμένα τον προσάπτει στη διαδικασία της αξιολόγησης το σωματείο, αφού κάτι παρόμοιο δεν περιλαμβάνεται στο νόμο. Εκείνο που αναφέρεται είναι ότι θα υπάρξει εκπαίδευση του ποσοστού των εργαζομένων που κρίνονται ως ανεπαρκείς με σκοπό τη βελτίωση της απόδοσής της. Το σίγουρο είναι πως η ουσιαστική αξιολόγηση και η βαθμολόγηση των εργαζομένων δε θα γίνει από το διοικητή αλλά από τους διευθυντές των αρμοδίων υπηρεσιών.

Προηγούμενο άρθρο

Μετά την ενημέρωση από ΔΕΠΑ συνεχίζεται η στάση αναμονής του Επιμελητηρίου

Επόμενο άρθρο

Ο Ιούλιος του Δημοτικού Ωδείου