Dark Mode Light Mode

Δικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για τις κεραίες

Πενήντα περίπου κάτοικοι της συνοικίας Κηπούπολης άνδρες, γυναίκες και παιδιά, ήταν το πρωί στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας, και παρακολούθησαν τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων για το θέμα των κεραιών στην ταράτσα πολυκατοικίας στην οδό Κορνάρου. Η απόφαση θα εκδοθεί μετά από έναν περίπου μήνα.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία κεραία αφού η δεύτερη απεσύρθη σιωπηλώς από την Cosmote, όταν κορυφώθηκαν οι διαμαρτυρίες των κατοίκων.

Τους κατοίκους εκπροσώπησε στη χθεσινή διαδικασία ο Μάρκος Αποστολίδης. Παράσταση υπέρ του αιτήματος των κατοίκων της Κηπούπολης έκανε ο Δήμος Καβάλας, με το δικηγόρο Απόστολο Αγελαράκη. Ο κ. Αποστολίδης είπε τα εξής: «Εκδικάσθηκαν σήμερα τα ασφαλιστικά μέτρα όπως ήταν προγραμματισμένα, ακούσθηκαν κι οι δύο πλευρές και η απόφαση δε βγαίνει σήμερα, θα περιμένουμε περίπου ένα μήνα, για να δούμε πως θα εξελιχθεί η εκδίκαση αυτής της υπόθεσης. Κάποιοι ζητάνε τη προσωρινή διακοπή λειτουργίας των δύο κεραιών και πιστεύω πως λογικά το αίτημά τους θα γίνει δεκτό».

ΕΡ: Δύο είναι οι κεραίες;

ΑΠ: «Οι κεραίες τυπικά είναι μία μία, γιατί απ΄ ότι έχω πληροφορηθεί η Cosmote έχει ήδη αποδεχθεί και το πρόστιμο της πολεοδομίας και θεωρητικά έχει αποσυρθεί – ας το πούμε – από την κεραία από το συγκεκριμένο σημείο, οπότε αντικειμενικά υφίσταται μόνο η κεραία της Vodafone».

 

Ο Απ. Αγελαράκης δήλωσε τα ακόλουθα: «Ο Δήμος Καβάλας συμπαρίσταται ενεργά στους κατοίκους. Συμπαραστάθηκε σήμερα τους κατοίκους στο δικαστήριο. Από την πρώτη εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του σε κάθε προσπάθεια καταστρατήγησης των διατάξεων που προβλέπονται για την άδεια κατασκευής τέτοιων κεραιών και βέβαια θα συνεχίσει ενεργά να συμπαρίσταται με όλες του τις δυνάμεις. Υπάρχει ως γνωστόν και ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Καβάλας, για την απομάκρυνση αυτών των εγκαταστάσεων, οι οποίες κατά την άποψη του Δήμου είναι επιβλαβείς για την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων. Σ΄ αυτή την προσπάθεια θα επιμείνουμε ασκώντας όλες τις νόμιμες αξιώσεις και σε κάθε περίπτωση με άμεση συμπαράσταση των κατοίκων της περιοχής.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Ο Δήμος Καβάλας επανέρχεται στα κυκλοφοριακά

Επόμενο άρθρο

Οι διοικήσεις της ΔΕΥΑΚ στο δικαστήριο για το έργο των Χιλίων