Dark Mode Light Mode

Διπλή απάντηση – επίθεση του Ηλία Ιωαννίδη

Την αλήθεια θέλησε να αποκαταστήσει χθες το πρωί από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας και δημοτικός σύμβουλος της Συμπαράταξης Πολιτών Ηλίας Ιωαννίδης, αναφορικά με τα όσα ελέχθησαν και εγράφησαν για τη μη πρόσκληση στην κομματική συγκέντρωση με προσκεκλημένο τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα, του Επιμελητηρίου – της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών – του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

Ο Ηλίας Ιωαννίδης καυτηρίασε τοπικό μέσο και συγκεκριμένα την καβαλιώτικη εφημερίδα που τις τελευταίες ημέρες συνεχίζει την προσπάθεια κατασυκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ η εφημερίδα γνωρίζει την αλήθεια ωστόσο δεν την αποκαλύπτει. Κάτι που ξεφεύγει από το δημοσιογραφικό λειτούργημα. «Εδώ μιλούμε πλέον για δημοσιογραφική αλητεία», τόνισε ο κ. Ιωαννίδης. Εξήγησε δε ότι όποτε ζητήθηκε από το συγκεκριμένο μέσο να αναλύσουν τα κομματικά στελέχη τις απόψεις τους δημόσια, το αίτημα γινόταν άμεσα αποδεκτό. Πλην των ημερών στη διάρκεια των οποίων το προσωπικό του μέσου απεργούσε εκ νέου.

«Προφανώς αυτό ακριβώς πληρώνουμε μέσω της χυδαίας επιθέσεως εναντίον μας, που καμία σχέση δεν έχει με την έρευνα της αλήθειας, την οποία πολύ καλά γνωρίζουν οι υπεύθυνοι του μέσου. Ουδέποτε επιδίωξα να μιλήσω σε κάποια ενημερωτική ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΒΔΟΜΗΣ, αντιθέτως ανταποκρινόμουν πρόθυμα στα καλέσματά τους ακόμη και εις βάρος της εργασίας μου», επεσήμανε ο Ηλίας Ιωαννίδης.

Ειδικότερα, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μας εξήγησε ότι σε προσωπική επικοινωνία του με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άγγελο Τσατσούλη, του εξήγησε τη διαδικασία της συγκεντρώσεως και του ζήτησε να παραστεί. Επιπλέον εστάλη και πρόσκληση στον κ. Τσατσούλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την οποία η πλευρά του Επιμελητηρίου ισχυρίστηκε ότι δεν έλαβε, αν και τελικά το ηλεκτρονικό μήνυμα βρέθηκε στον φάκελο των ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

Επομένως, ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας αποδεικνύει ότι τόσο προφορικώς όσο και ηλεκτρονικώς το Επιμελητήριο προσκλήθηκε στην κομματική συγκέντρωση. Αναφορικά με την πρόσκληση της ΟΕΒΕ, ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε ότι συνομίλησε με τον Θωμά Χατζούλη και τον Παναγιώτη Αρσονιάδη, ενώ ανάλογο ηλεκτρονικό μήνυμα αποστάλθηκε και στη δική τους διεύθυνση. Προφορικά ο κ. Αρσονιάδης ενημέρωσε τον κ. Ιωαννίδη ότι δεν θα μπορούσε να παραβρεθεί προσωπικά ωστόσο θα τον υποκαθιστούσε ο κ. Χατζούλης. Ηλεκτρονική πρόσκληση έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ και στον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας.

Επίσης, ο Ηλίας Ιωαννίδης διευκρίνισε ότι το κλιμάκιο του κόμματος και ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας δεν επισκέφθηκε το Εργατικό Κέντρο Καβάλας, διότι οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για τον ρόλο του ΕΥΚ είναι γνωστές. Το κόμμα υποστηρίζει ότι το ΕΥΚ δεν ενδιαφέρεται για την εργατική τάξη και το πρόβλημα της ανεργίας.

Κατά τον κ. Ιωαννίδη:

«Άδραξε την ευκαιρία ο κ. Τσατσούλης να μιλήσει για ένα κόμμα που δε νοιάζεται για την επιχειρηματικότητα και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες έστω κι αν έχουμε καταθέσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για τα θέματα αυτά. Άρα τα στελέχη του χώρου μας θα πρέπει από τώρα να κατανοήσουν τι ακριβώς θα αντιμετωπίσουμε εάν ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να κυβερνήσει τη χώρα. Ήδη από τώρα διαφαίνεται η στάση που θα τηρήσουν κάποιοι μέσω των θεσμικών τους ρόλων. Έχουν όμως την υποχρέωση να αποκαταστήσουν την αλήθεια κάποιοι, ύστερα από όλη αυτή τη σπέκουλα.

Ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διαπράξει κάποια ολιγωρία, φαίνεται ότι δόθηκε η καλή ευκαιρία προκειμένου να αναβλύσει το φαρμάκι και η χολή τους. Η επίμαχη εκδήλωση είχε συγκεκριμένο θεματικό χαρακτήρα προκειμένου να παρουσιαστούν οι κομματικές προτάσεις επί επίκαιρων τοπικών θεμάτων. Προσκαλώντας λοιπόν τους σχετικούς θεσμικούς φορείς ευελπιστούσαμε στη διεξαγωγή γόνιμου διαλόγου.

Εκείνο που εμείς τώρα περιμένουμε είναι η αποκατάσταση της αλήθειας αφού πέραν των πολιτικών διαφορών τίθεται και θέμα προσωπικής αξιοπρέπειας. Μας κατασυκοφαντούν συστηματικά εδώ και μία εβδομάδα. Ο κ. Τσατσούλης δεν είναι κομματικός εκπρόσωπος αλλά πρόεδρος ενός θεσμικού φορέα».

 

Προηγούμενο άρθρο

Θ΄ απαντήσει ο Στουρνάρας την ερώτηση Καλαντζή;

Επόμενο άρθρο

Απάντηση του Επιμελητηρίου στο ΣΥΡΙΖΑ