Dark Mode Light Mode

Δυνατή φωνή κατά του ρατσισμού – φασισμού

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Σάββατο στην παραλία το Φεστιβάλ αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού περιεχομένου. Οι διοργανωτές ήταν ικανοποιημένοι το Σάββατο μετά την αποτυχία την Παρασκευή πρώτη μέρα του, λόγω κακοκαιρίας.

Την Παρασκευή τίποτα δεν πήγε καλά. Ο καιρός ανέτρεψε τις προετοιμασίες που ήταν σημαντικές. Εκπρόσωπος των κατοίκων της Χαλκιδικής που αντιτίθεται στην εκμετάλλευση του χρυσού Τόλης Παπαγεωργίου, ήταν στην Καβάλα. Η βροχή και ο αέρας εμπόδισε την πραγματοποίηση της εκδήλωσης όπως είχε σχεδιαστεί. Παρόλα αυτά ο Τόλης Παπαγεωργίου μίλησε στους παρευρισκόμενους για το τι συμβαίνει στην Χαλκιδική αυτό το διάστημα.

Το Σάββατο ο καιρός βελτιώθηκε. Το γεγονός ευνόησε το φεστιβάλ. Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε δράση των παραμυθάδων, στο Δημοτικό Κήπο όπου παρά πολλά παιδιά άκουσαν παραμύθια που κι αυτά προωθούσαν αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά μηνύματα. Το απόγευμα του Σαββάτου το κλίμα ήταν ακόμη πιο όμορφο στην παραλία όπου συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος. Πραγματοποιήθηκε τουρνουά ποδοσφαίρου 3Χ3 με τη συμμετοχή ομάδας αλλοδαπών. Το τουρνουά παρακολούθησε ο διεθνής ποδοσφαιριστής Σάββας Κωφίδης. Δίπλα του ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας Μπάμπης Ευσταθιάδης και ο Πρόεδρος της ΑΕ Καβάλας Αντώνης Πρασίνης.

Μια από τις ομάδες ήταν ομάδα Αφγανών, που ζουν στη Θεσσαλονίκη. Κατά την απονομή ο αρχηγός της ομάδας μίλησε στους παρευρισκόμενους απλά και ειλικρινά. Είπε ότι οι αλλοδαποί δεν επέλεξαν οι ίδιοι να βρίσκονται στη χώρα μας, έχουν παρόλα αυτά προτεραιότητα να λειτουργούν άψογα ενταγμένοι στο κοινωνικό σύνολο. Καταχειροκροτήθηκε. Αμέσως μετά έγινε η απονομή των βραβείων, όπου πρώτη ομάδα στο τουρνουά ήταν η ομάδα του Πόντου που είχε την υποστήριξη των αδελφών Ιωαννίδη.

Στο χώρο των εκδηλώσεων λειτουργούσαν περίπτερα από τους Γιατρούς του Κόσμου, από τη Σπίθα και άλλες οργανώσεις. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ όμορφη καθώς μικροί και μεγάλοι προσήλθαν στο φεστιβάλ παρακολουθώντας συζήτηση κατά του ρατσισμού, ενώ μέσω Skype μίλησε στους παρευρισκόμενους ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος λόγω των γεγονότων στην ΕΡΤ δεν μπόρεσε να βρίσκεται το Σάββατο στην Καβάλα.

Η βραδιά τελείωσε πολύ όμορφα όπου οι ψησταριές έψηναν πολλά σουβλάκια και στη σκηνή τραγουδούσαν τραγούδια ποιοτικά ο Γιάννης Κανάκης και η Μαρία Κεσόγλου.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Σιγουριά ότι η ΑΟΚ θα… τρέξει - Τριποτσέρης στον ΟΦΗ

Επόμενο άρθρο

Πρόβλημα στη ΔΕΠΟΣ