Dark Mode Light Mode

Δυνατή φωνή κτηνοτρόφων

Για μία ακόμη μέρα οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας έκαναν διαμαρτυρία επιλέγοντας την οδό της συμβολικής κατάληψης στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην πόλη μας. Παραμένουν απλήρωτοι παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων. Φαίνεται μάλιστα ότι όταν θα έρθει η ώρα να πληρωθούν αρχές Δεκέμβρη, δε θα πληρωθούν όλοι.

Χθες το μεσημέρι το θέμα είχε εξέλιξη, υπό την έννοια ότι άρχισε να προετοιμάζεται συνάντηση στην Αθήνα για το ειδικό πρόβλημα των κτηνοτρόφων της Καβάλας, για την οποία μεσολαβεί ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Το πιθανότερο είναι αυτή η συνάντηση να γίνει σήμερα στο γραφείο του υφυπουργού Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Νωρίτερα χθες τριάντα περίπου κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν μπροστά στα γραφεία της ΔΕΗ στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας. Συνεννοήθηκαν, ενημερώθηκαν και κινήθηκαν όλοι μαζί για τα διπλανά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ. Εκεί μία ακόμη φορά διαμαρτυρήθηκαν στην προϊσταμένη της υπηρεσίας Μαρία Ιορδανίδου με την οποία πάντως φαίνεται να έχουν για την ώρα καλή συνεργασία. «Έχετε δίκιο. Δεν έχω λόγια να δικαιολογηθώ», είπε από τη μία η Μ. Ιορδανίδου. Από την άλλη ενημέρωσε ότι βάσει τη νέα διαδικασία ανάμεσα σε ΟΠΕΚΕΠΕ – Δασαρχείο – Υπουργείο, θα γίνουν πληρωμές το Δεκέμβρη, αλλά δε θα πληρωθούν όλοι οι κτηνοτρόφοι του Νομού Καβάλας, αφού σε ορισμένες περιπτώσεις τα γραφειοκρατικά προβλήματα συνεχίζονται.

Η συζήτηση είχε κι εντάσεις, αλλά και τηλεφωνικές επικοινωνίες. Οι κτηνοτρόφοι επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον κ. Γαλάνη εκπρόσωπο του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κομοτηνή, αλλά και με το διευθυντή δασών στην Καβάλα, Γιάννη Καπετανγιάννη.

Αποχώρησαν μετά από μιάμιση ώρα παραμονής στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ με την άποψη που είχαν όταν προσέρχονταν, ότι το πρόβλημά τους λύνεται μόνο στην Αθήνα, ανάμεσα στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων και την κεντρική διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

 

Προηγούμενο άρθρο

ΑΟΚ: Πληρώνονται όλοι

Επόμενο άρθρο

Η Περιφέρεια ΑΜΘ σε Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στη Σόφια