Dark Mode Light Mode

Δυνατός νοτιάς, λίγα προβλήματα

Ισχυρός νοτιάς δημιούργησε προβλήματα σε όλη το νομό Καβάλας το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή. Χθες το πρωί ήταν χωρίς ρεύμα μία μεγάλη περιοχή του Δήμου Παγγαίου, στα χωριά Κοκκινόχωμα, Χρυσόκαστρο, Κηπιά, ενώ νωρίτερα το πρωί της Κυριακής, αποκαταστάθηκε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή του Σιδηροχωρίου.

Μικρές ζημιές στο δίκτυο της ΔΕΗ υπήρξαν και στην πόλη της Καβάλας, με αποτέλεσμα συνεργεία τη ΔΕΗ να εργάζονται χθες Κυριακή στην πόλη και στην επαρχία Παγγαίου.

 

Το πλοίο «Ταξιάρχης» λόγω των ισχυρών νοτιάδων έμεινε αγκυροβολημένο στην Καβάλα, ενώ μικρές ζημιές υπήρξαν από το νοτιά – το θαλασσινό νερό – σε όλο το παραλιακό μέτωπο, από το Φάληρο μέχρι και το Τελωνείο. Μικρές ζημιές υπήρξαν σε σκάλες μέσα στο λιμάνι, τις οποίες χρησιμοποιούνε ερασιτέχνες ψαράδες για να φτάνουν στα σκάφη τους. Μπόλικο θαλασσινό νερό μπήκε στην πισίνα του ανοικτού κολυμβητηρίου, ενώ η θάλασσα σκέπασε ένα μεγάλο μέρος του πάρκου Φαλήρου.

 

Μία ηλικιωμένη λεύκη έπεσε στο δημοτικό κήπο, χωρίς όμως να υπάρξουν προβλήματα, αφού έπεσε μέσα σε αυτόν από την πλευρά της οδού Κύπρου. Έτσι χθες δούλεψαν για να απομακρυνθούν τα κομμάτια του πεσμένου δέντρου και δημοτικοί υπάλληλοι.

Ένα σχετικά μικρό δέντρο έπεσε πάνω στο παμπριζ – το οποίο και ράισε – σταθμευμένου αυτοκινήτου στην οδό Ίωνος Δραγούμη, στην πλατεία Ελευθερίας.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία ο καιρός από σήμερα γίνεται βροχερός, ιδιαίτερα χειμωνιάτικος. Πέφτει η θερμοκρασία και δεν αποκλείεται να χιονίσει στο νομό Καβάλας, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

 

==

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Σήμερα συνεδριάζει η Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ

Επόμενο άρθρο

Πανελλήνια συγκίνηση για το χαμό των τριών παιδιών