Dark Mode Light Mode

Δύο γυμνάσια και δύο τάξεις νηπιαγωγείου!

Κινητικότητα υπήρχε από το πρωί χθες στο πειραματικό γυμνάσιο ή 8ο γυμνάσιο Καβάλας. Πρόκειται για το κτήριο απέναντι από το «Ζουμπουλάκειο» στο οποίο μέχρι πρότινος λειτουργούσε το πειραματικό, το οποίο την τελευταία χρονιά της λειτουργίας του, μετονομάστηκε σε 8ο Γυμνάσιο. Επιστρατεύτηκαν οι μόνιμες καθαρίστριες του Δήμου Καβάλας για να προετοιμάσουν το κτήριο, το οποίο θα δεχθεί τους μαθητές του 5ου γυμνασίου. Σημειώνουμε ωστόσο ότι στο ισόγειο του ίδιου κτηρίου, σε δύο τάξεις, θα λειτουργήσει και νηπιαγωγείο. Θα μεταφερθεί εκεί το 5ο νηπιαγωγείο που λειτουργούσε ως τώρα σε υπόγειο και το 6ο νηπιαγωγείο που λειτουργούσε σε ακατάλληλο κτήριο στην οδό Σαππαίων.
Είναι φανερό ότι δημιουργούνται προβλήματα από το γεγονός ότι ανάμεσα στα δύο γυμνάσια θα λειτουργούν δύο τάξεις νηπιαγωγείου. Ο Νίκος Ξανθόπουλος υποσχέθηκε χθες χωρισμό της αυλής, ώστε να είναι σε διαφορετικά μέρη οι μαθητές των γυμνασίων και οι μαθητές των νηπιαγωγείων.
Στο κτήριο του πρώην πειραματικού και πρώην 8ου γυμνασίου τα παιδιά του νηπιαγωγείου θα μπαίνουν από ξεχωριστή είσοδο, κι από ξεχωριστή είσοδο εισέρχονται στο κτήριο οι μαθητές του 5ου γυμνασίου. Πάλι όμως θα είναι δύο τάξεις, δύο διαφορετικών νηπιαγωγείων, ανάμεσα σε δύο γυμνάσια, με μεγάλο αριθμό μαθητών.
Το καλό της υπόθεσης είναι ότι υπήρχε το κτήριο του πρώην πειραματικού και πρώην 8ου γυμνασίου, απολύτως έτοιμο, για να λύσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το 5ο γυμνάσιο.
Το πρόβλημα είναι ότι η πρωτοβάθμια εκπαίδευση, είχε δρομολογήσει τη μετακίνηση στο ίδιο κτήριο των δύο νηπιαγωγείων, χωρίς να γνωρίζει ότι σε αυτό θα βρεθούν κι οι μαθητές του 5ου γυμνασίου
Για το πώς προετοιμάζονται το κτήριο του πρώην πειραματικού – πρώην 8ου γυμνασίου μίλησε στην εφημερίδα ο Ευριπίδης Παπάζογλου, (Διευθυντής του 4ου Γυμνασίου), που είπε τα εξής: «Μ΄ έχει ενημερώσει ο Διευθυντής του 5ου Γυμνασίου, ο κ. Τρικαλιώτης, ότι θα μεταφερθεί εδώ το 5ο γυμνάσιο, ολόκληρο. Σε συνεργασία με την πρόεδρο της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας, την κα Φρεντζεσκάκη, έχουνε έρθει μόνιμες καθαρίστριες απ΄ όλα τα σχολεία και καθαρίζουνε… Αύριο θα γίνει μεταφορά όσων πραγμάτων και μέσων διδασκαλίας είναι απαραίτητα, γιατί το σχολείο που είχε κλείσει εδώ, το 8ο γυμνάσιο, έχει κάποια θρανία κ.λ.π. Θα γίνει ότι χρειάζεται για να λειτουργήσει κανονικά εδώ πέρα το 5ο γυμνάσιο».
ΕΡ: Είναι μία ευτυχής συγκυρία να είναι ένα ολόκληρο σχολείο άδειο και άρα τώρα να μπορεί να φιλοξενήσει το 5ο γυμνάσιο;
ΑΠ: «Ως γνωστόν είχε καταργηθεί το 8ο γυμνάσιο, το οποίο συστεγαζόταν με το 4ο, έγινε ένα σχολείο. Εμείς μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το κτήριο δίπλα, γιατί είμαστε ΣΕΠΕ, γιατί κάθε καθηγητής έχει τις αίθουσές του, εργαστήρια κ.λ.π., αλλά για λόγους οικονομίας, στριμωχθήκαμε στο «Ζουμπουλάκειο». Με το ΕΣΠΑ βάλαμε τρεις καυστήρες. Ο ένας είναι απομονωμένος κι οι άλλοι δύο μαζί, οπότε δεν καίγαμε πετρέλαια κ.λ.π. οπότε πήραμε εξτρά καθαρίστριες, είχαμε βολευτεί. Τώρα που έγινε αυτό, θα λειτουργήσουν εδώ και τα δύο σχολεία. Βέβαια θα καταργηθεί αυτό που λέγαμε ΣΕΠΕ, θα γίνουνε τμήματα κανονικά, δεν θα έχει ο κάθε καθηγητής την αίθουσά του, και όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί θα εξυπηρετήσουμε το 5ο γυμνάσιο…»
ΕΡ: Το κτήριο είναι πανέτοιμο για τη φιλοξενία;
ΑΠ: «Είναι πανέτοιμο».

Ο Γιώργος Τρικαλιώτης, Διευθυντής του 5ου Γυμνασίου, είπε τα εξής: «Ελπίζουμε ότι δε θα κλείσει, γιατί η δήμαρχος δεσμεύτηκε και εγγράφως και στη συνέντευξη, ότι μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες θα επανέλθουμε στη φυσική μας θέση, που είναι και επιθυμία όλου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Εδώ όπως είπε ο κ. Παπάζογλου βρήκαμε το κτήριο έτοιμο. Η υποδομή είναι έτοιμη. Κάτι λίγα μας μένουν, κουρτίνες και μερικά θρανία ακόμα να κουβαλήσουμε κι ελπίζουμε την Πέμπτη να είμαστε όλοι έτοιμοι για τον αγιασμό».
ΕΡ: Πότε θα γίνει η μετακόμιση;
ΑΠ: «Για αύριο το πρωί έχω τη διαβεβαίωση του κ. Φιλιππίδη, ότι θα γίνει η μετακόμιση».
ΕΡ: Για πόσα παιδιά μιλάμε ότι θα έρχονται εδώ επιπλέον;
ΑΠ: «Μιλάμε για 170 με 180 παιδιά».
ΕΡ: Εσείς πόσο καιρό προβλέπετε ότι θα είστε εδώ;
ΑΠ: «Επειδή μπλέκεται, η εφορία νεότερων μνημείων, ας ελπίσουμε ότι η φετινή χρονιά θα είναι η πρώτη και η τελευταία».

Έτοιμο το δημοτικό σχολείου του «Φλορέξ» για τους μαθητές του Αγίου Λουκά

Το δημοτικό σχολείο του «Φλορέξ» είναι από χθες απολύτως έτοιμο να υποδεχθεί τους μαθητές του Αγίου Λουκά. Μάλιστα η μετακόμιση του δημοτικού σχολείου του Αγίου Λουκά, στο κτήριο του «Φλορέξ» επρόκειτο να γίνει χθες, αλλά την τελευταία στιγμή μετατέθηκε η μετακόμιση για να γίνει σήμερα το πρωί.
Οι τάξεις που θα δεχθούν τα 130 παιδιά από τον Άγιο Λουκά, είναι έτοιμες και βρίσκονται στο ισόγειο, στον 1ο και στον 2ο όροφο του δημοτικού σχολείου στην περιοχή «Φλορέξ». Οι τάξεις αυτές που είναι επτά, βάφτηκαν, καθαρίστηκαν και άδειασαν, καθώς το δημοτικό σχολείο του Αγίου Λουκά, θα μετακομίσει εκεί με τα δικά του θρανία, τις δικές του καρέκλες, ακόμη και με τα δικά του βιβλία.
Στο δημοτικό σχολείο του Αγίου Λουκά προετοιμάζεται η μετακόμιση, ενώ στο αντίστοιχο του «Φλορέξ» προετοιμάζεται η υποδοχή όλου αυτού του εξοπλισμού.
Στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής, δίπλα στη συνοικία του Βύρωνα, υπάρχουν σήμερα πάρα πολλά δημοτικά σχολεία, την ίδια ώρα που ο αριθμός των μαθητών μειώνεται. Εξ αυτού του λόγου το δημοτικό σχολείο στο «Φλορέξ» είχε περίσσευμα έξι περίπου αίθουσες, οι οποίες θα διατεθούν για τους φιλοξενούμενους μαθητές του Αγίου Λουκά.
Ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου του «Φλορέξ» Τάσος Ιωαννίδης, είπε τα εξής: «Το σχολείο μας είναι ήδη έτοιμο. Θα παραχωρήσουμε στο 21ο δημοτικό σχολείο, επτά αίθουσες. Είμαστε σε πολύ καλή συνεργασία και με το διευθυντή του 21ου σχολείου αλλά και με τη δήμαρχο, και τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευση. Όλο αυτό τον καιρό, ιδίως από τα μέσα Αυγούστου, βρισκόμασταν σε επαφή. Οι αίθουσες έχουνε ετοιμασθεί. Περιμένουμε τώρα να μπούνε τα θρανία κ.λ.π., όλα, για να μπορεί να λειτουργήσει και το 21ο . Θα συγκατοικήσουμε φέτος μαζί. Η κα Τσανάκα απ΄ ότι άκουσα τις προηγούμενες μέρες, θέλει να πιστεύει ότι μέχρι τα Χριστούγεννα ίσως τελειώσουν οι εργασίες στο 21ο Δ.Σ. στον Άγιο Λουκά και να επιστρέψουν στο σχολείο τους. Εμείς πάντως είμαστε έτοιμοι. Στις 11 Σεπτεμβρίου θα έχουμε τον αγιασμό, στις 9.00 η ώρα το πρωί. Ήδη κάναμε τις σχετικές ανακοινώσεις».
ΕΡ: Να σας ρωτήσω κάτι. Οι δάσκαλοι θα έχουν μία αίθουσα για τους εκπαιδευτικούς, των δύο σχολείων; Ο Διευθυντής του 21ου θα είναι στο δικό σας γραφείο (του Διευθυντή);
ΑΠ: «Για την ώρα όλοι οι δάσκαλοι θα είμαστε μαζί, στην αίθουσα διδασκόντων. Επίσης και οι δύο Διευθυντές, εγώ και του 21ου θα έχουμε και δικά μας γραφεία για να μπορούμε ν΄ ανταπεξέλθουμε στην όλη αλληλογραφία και στην όλες τις υποθέσεις που χρειάζονται οι σχολικές μονάδες».
ΕΡ: Οι αίθουσες αυτές, οι επτά, που θα χρησιμοποιηθούν τώρα από το 21ο Δ.Σ. ήταν άδειες τόσο καιρό;
ΑΠ: «Αυτές οι αίθουσες και οι έξι στην ουσία, γιατί την άλλη που είχαμε ως αίθουσα αγγλικών, τη χρησιμοποιούσαμε έτσι για την διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας, ήταν ως επί τω πλείστον άδειες. Τις χρησιμοποιούσαμε κυρίως και για διάφορες άλλες εκδηλώσεις, όπως και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων που έκανε διάφορες εκδηλώσεις, όπως ακόμη για ζωγραφική κ.λ.π.»
ΕΡ: Φαντάζομαι ότι αυτό οφείλει και στο βασικό πρόβλημα, της μείωσης των παιδιών;
ΑΠ: «Εδώ το 22ο Δ.Σ., όταν έγινε το 19ο Δ.Σ. και το 16ο Δ.Σ. ακόμα που μεγάλωσε και επεκτάθηκε είχαμε κάποιο πρόβλημα. Δηλαδή ενώ αυτό το σχολείο πριν από 10 – 12 χρόνια λειτουργούσε ως ένα καθαρά 12θέσιο σχολείο, ήταν ένα πολύ μεγάλο σχολείο, μετά μειώθηκε ο αριθμός και τώρα λειτουργούσε ως ένα εξαθέσιο σχολείο».

 

Προηγούμενο άρθρο

Το κοινωνικό παντοπωλείο του προγράμματος «Στηρίζω» χρειάζεται επιπλέον στήριξη

Επόμενο άρθρο

Κινούνται τα απορριμματοφόρα του Δήμου Παγγαίου