Dark Mode Light Mode

Δύο ενστάσεις για την απόφαση της περιμετρικής

Επανέρχεται στην επιακιρότητα το θέμα της συνέχισης του έργου της περιμετρικής οδού της Καβάλας, με αφορμή εκδήλωση που θα γίνει στην πόλη μας, την Τετάρτη στις 7.30 το απόγευμα. Είδηση βέβαια δεν είναι μόνο η πραγματοποίηση της εκδήλωσης, αλλά και το γεγονός ότι κατά της απόφασης του περιφερειακού συμβουλίου, έχουνε κατατεθεί δύο διαφορετικές ενστάσεις.

Η απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου είχε γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Ενέκρινε την πρόταση με την οποία το έργο θα ολοκληρωθεί με την επίγεια χάραξη, κάτι που σημαίνει κόψιμο πολλών πεύκων, στην περιοχή του Προφήτη Ηλία και της Χωράφας.

Ένσταση κατά της απόφασης αυτής κατέθεσαν οι τοπικοί σύλλογοι και συμπολίτες που διαφωνούν με το κόψιμο των δέντρων, αλλά και η περιφερειακή σύμιβουλος Κατερίνα Γεροστεργίου. Οι ενστάσεις θα κριθούν σε περιφερειακές επιτροπές, αλλά ακόμη κι αν απορριφθούν, θα δοθεί συνέχεια με προσφυγές στη δικαιοσύνη.

Δεν ξέρουμε τη στάση που θα κρατήσει ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Λιόγκας, ο οποίος πρώτος είχε αναφερθεί σε προσφυγή στη δικαιοσύνη, αλλά για το θέμα δε μίλησε από την εποχή που αυτό απασχόλησε το περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι σύλλογοι που διαφωνούν με το κόψιμο των δέντρων, δεν επανήλθαν όπως είχαν αποφασίσει με δημόσια εκδήλωση για τη συγκέντρωση κι άλλων υπογραφών. Έχουνε ήδη συγκεντρωθεί αρκετές. Φαίνεται όμως ότι πολλά πράγματα θ΄ αποφασιστούν στη διάρκεια της εκδήλωσης που θα γίνει την Τετάρτη στο στέκι της νέας πόλης. Η εκδήλωση οργανώνεται από το δημοτικό συνδυασμό «Συμπαράταξη Πολιτών». Θα μιλήσουν: ο Άρης Βέρρος επικεφαλής της «Συμπαράταξης Πολιτών», η μελετήτρια συγκοινωνιακών έργων Αλεξ. Τσανάκα, ο πρόεδρος του τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ Λαζ. Βασιλειάδης.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα γίνει συζήτηση, όπου δεν αποκλείεται ν΄ αποφασιστούν ή έστω ν΄ ανακοινωθούν από τους συλλόγους τα επόμενα βήματα προκειμένου να προστατευθεί το περιαστικό δάσος της πόλης. Όπως εξ αρχής είχε φανεί, έτσι και τώρα επιβεβαιώνεται ότι όσοι διαφωνούν με το κόψιμο των δέντρων, είναι αποφασισμένοι να φτάσουν το θέμα στα άκρα. Το έργο θα μπει στην τελική ευθεία – άσχετα από τις προσφυγές και τις ενστάσεις – μόλις λάβει τη σχετική έγκριση από το γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Θανάση Καρούντζο.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Συνεχίζουν την αποχή τους οι δικηγόροι της Καβάλας όλη την εβδομάδα

Επόμενο άρθρο

Σήμερα συνεδριάζει η Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ