Dark Mode Light Mode

«Είμαστε σε καλό δρόμο για το 12%»

Την ικανοποίησή του για την ιδιαίτερα τιμητική θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής εξέφρασε μιλώντας  στους δημοσιογράφους ο π. υπουργός και Βουλευτής Ν.Καβάλας κ. Γιώργος Καλαντζής που εξελέγη Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής από την Ολομέλεια την περασμένη Πέμπτη. Ο κ. Καλαντζής ευχαρίστησε δημοσίως τον πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά γιατί για πρώτη φορά επέλεξε πρωθυπουργός Καβαλιώτη Βουλευτή για τη θέση αντιπροέδρου της Βουλής αλλά και όλα τα ΜΜΕ που ήταν έντιμοι και σωστοί στο πρόσωπό του όλα αυτά τα 20 χρόνια που εκλέγεται βουλευτής. Θύμισε εξάλλου πως τέσσερις αρχηγοί της ΝΔ τον τίμησαν και μαζί και την Καβάλα, σε ιδιαίτερα τιμητικές και υπεύθυνες θέσεις: (Κ. Μητσοτάκης στη θέση του Νομάρχη Φθιώτιδας – Μ. Έβερτ στη θέση του γενικού γραμματέα Κ.Ο. ΝΔ – Κ. Καραμανλής στη θέση του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης – Α. Σαμαράς στη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής).

Ζήτησε συγνώμη που απουσίαζε από την Καβάλα για καιρό, όμως η απουσία του οφειλόταν στις συνεδριάσεις της προανακριτικής επιτροπής για την οποία επιτροπή σύντομα θα υπάρξει διακοπή ώστε να βγει και το πόρισμα αν οι συγγενείς του Παπακων/νου κατέχουν νόμιμα τις καταθέσεις που παρουσιάζονται στη λίστα Λαγκάρντ ή όχι.

Στις αρμοδιότητες του Β΄ αντιπροέδρου της Βουλής είναι και ο έλεγχος του πόθεν έσχες των πολιτικών αλλά και ο έλεγχος των οικονομικών των κομμάτων. Όπως είπε ο νέος αντιπρόεδρος Γ. Καλαντζής δεν είναι τυχαία αυτή η θέση, όπως δεν είναι τυχαία και η επιλογή του ιδίου από τον πρωθυπουργό της χώρας. Υπάρχουν επίορκοι πολιτικοί, τόνισε, και αυτοί είναι λίγοι. Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Να ξεκαθαρίσει ποιοι έχουν πολιτικές ευθύνες. Ελέγχονται όλοι, όλοι οι πολιτικοί από το ’74 μέχρι σήμερα.

Η συνέντευξη ολοκληρώθηκε με αναφορά στα μεγάλα ζητήματα της Καβάλας. Για το θέμα της επιδότησης του κόστους μισθοδοσίας 12%, ο αντιπρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε πως από τη στιγμή που αναγνώρισε ο Στουρνάρας το δίκαιο του αιτήματος του Νομού Καβάλας, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα βάλουν και τις υπογραφές τους, οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας. Μεγάλες προοπτικές αλλά και νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή μας θα δώσει επίσης το ενιαίο λιμάνι λιπασμάτων – Νέας Καρβάλης, σε συνδυασμό με τη σιδηροδρομική του σύνδεση που προχωράει, ενώ μοχλός ανάπτυξης παραμένει και ο τουρισμός, Θάσος και Φίλιπποι. Και για το στόχο αυτό πρέπει να συνεργαστούν όλοι οι δήμοι του Νομού.

Για τη ΒΦΛ, ξεπεράστηκαν τα προβλήματα και για το επόμενο 6μηνο εξασφαλίστηκε η απρόσκοπτη λειτουργία του εργοστασίου. Ενώ στα Πετρέλαια, τόνισε, πως στη διάθεση όλων είναι ο ίδιος αλλά και οι άλλοι βουλευτές ώστε να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα, να τα βρουν οι δύο πλευρές και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και η τοπική αγορά. «Εμάς μας νοιάζει», όπως είπε, «να συνεχιστεί η παραγωγή πετρελαίου, να πέσουν λεφτά, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, να στηριχθεί η αγορά. Η ηρεμία και η εξομάλυνση των σχέσεων των δύο πλευρών θα διευκολύνει την επίτευξη των στόχων για την Καβάλα».

Στον επίλογο των δηλώσεων του νέου αντιπροέδρου της Βουλής και μία προτροπή προς τους κατέχοντες αξιώματα Καβαλιώτες βουλευτές: «Πρέπει να είμαστε διεκδικητικοί, να αξιοποιούμε τις θέσεις μας για το καλό της Καβάλας».

 

Προηγούμενο άρθρο

Δύο νεκροί σε τροχαίο στον πρώην Δήμο Ελευθερών (φώτο αρχείου)

Επόμενο άρθρο

Δεν απεργούν οι ναυτεργάτες της Θάσου