Dark Mode Light Mode
Σύγκρουση επιβατικών στην Τενέδου
Είναι «κρύο» ανέκδοτο – Η ενδεχόμενη βουλευτική υποψηφιότητα Εμινίδη με το ΣΥΡΙΖΑ
Ελπίζουν ότι δεν θα υπάρχει νέο κρούσμα

Είναι «κρύο» ανέκδοτο – Η ενδεχόμενη βουλευτική υποψηφιότητα Εμινίδη με το ΣΥΡΙΖΑ

Διάφορα σενάρια ακούγονται το τελευταίο διάστημα κυρίως λόγω των συζητήσεων για προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών, που έχουν ως επίκεντρο τους μια πιθανή βουλευτική υποψηφιότητα του Σάββα Εμινίδη με το συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ. Βάσει των σεναρίων, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί εξ αθηναϊκών κύκλων να προσεγγίσει το ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ από την πλευρά του και ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας είχε αναφερθεί σε ψηφοδέλτια αποτελούμενα όχι μόνο από στελέχη πρώτης γραμμής αλλά και από «συμμάχους» του πολιτικού χώρου.
Το πρωτοκλασάτο τοπικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Ιωαννίδης μας θύμισε ότι διαρκείς είναι οι προσπάθειες του χώρου για κατάρτιση «ποικίλων» ψηφοδελτίων και όχι στενά κομματικών. Τα πλατιά ψηφοδέλτια είναι η θέση του κόμματος προκειμένου να αποτελούν ευρύτερη αντιπροσώπευση όλη της κοινωνίας. Στο ερώτημα εάν όντως υπάρχει θέμα βουλευτικής υποψηφιότητας Εμινίδη με το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ιωαννίδης παρατήρησε:
«Εμείς το χαρακτηρίζουμε ως ανέκδοτο τοπικού χαρακτήρα κι ελπίζουμε να είναι το πιο σύντομο. Το ακούσαμε και γελάσαμε με την καρδιά μας, αλλά κάπου και τα ανέκδοτα πρέπει να τελειώνουν. Διαφορετικά το ανέκδοτο γίνεται κρύο και ίσως τραγικό. Να αποσαφηνίσω ότι σε πανελλαδικό επίπεδο θα ακολουθηθεί συγκεκριμένη διαδικασία για την ανάδειξη των υποψηφιοτήτων και την κατάρτιση των ψηφοδελτίων.
Επί της διαδικασίας, σημαίνοντα ρόλο θα διαδραματίσουν τα τοπικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μέσω των απόψεων που θα καταθέσουν στο πλαίσιο διαβουλεύσεως. Το σημαντικότερο όλων όμως είναι το γεγονός ότι, στελέχη άλλων κομμάτων που ενέκριναν και υπηρέτησαν μνημονιακές πολιτικές, που στη συνέχεια δε διαφοροποιήθηκαν και δε βγήκαν μαζί μας στους δρόμους να παλέψουν ώστε να διαπιστώσουμε κι εμείς τη μετάνοιά τους, δεν είναι αποδεκτά. Προφανώς κάποιοι εντοπίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ μια νέα ευκαιρία βουλευτικής εκλογής τους, αλλά ο κόσμος του κόμματος δεν είναι διατεθειμένος να ανεχθεί παρόμοια κοροϊδία. Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δε θα επιτρέψουν ανάλογες άγαρμπες και άτσαλες εισόδους. Πιστεύω ότι είναι περιττό να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.
Ακόμη κι αν κάποιοι διαπίστωσαν με καθυστέρηση τη λανθασμένη επιλογή τους οπότε ειλικρινά μετάνιωσαν για τη στήριξη των μνημονιακών πολιτικών, ας περάσουν ένα διάστημα περισυλλογής και αυτοκριτικής και ας δώσουν το παρόν στους αγώνες που δρομολογούμε».
Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων δεν καταμετρούν μόνο την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά προετοιμάζουν το πολιτικό έδαφος για μια αυτοδύναμη νίκη σε περίπτωση εθνικών εκλογών. Ρωτήσαμε λοιπόν τον Ηλία Ιωαννίδη πως θα αντιδράσουν τα τοπικά στελέχη εάν τους επιβληθούν υποψηφιότητες όπως εκείνη του Σάββα Εμινίδη από τα κεντρικά όργανα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του:
«Στο δικό μας πολιτικό χώρο δεν τίθενται θέματα επιβολής προσώπων διότι οι τοπικές οργανώσεις κρατούν πρωτεύοντα ρόλο. Εάν παρόλα αυτά προκύψουν προβλήματα επιβολής, τότε δε θα μιλούμε για το ΣΥΡΙΖΑ που εγώ ξέρω, για τη ριζοσπαστική αριστερά που εγώ υποστηρίζω, αλλά θα είναι κάτι διαφορετικό. Κατά την προσωπικό μου άποψη λοιπόν, ένα ψηφοδέλτιο με υποψηφιότητα Εμινίδη δε θα είναι ένα ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Το κατά πόσο το κόμμα θα εφαρμόσει όσα έχει εξαγγείλει είναι υπόθεση όλων μας και της κοινωνίας, που θα πρέπει να επιμείνει ώστε να διατηρηθούν τα χαρακτηριστικά και να μην υποκύψει το κόμμα σε μεγάλες πιέσεις».

 

Προηγούμενο άρθρο

Σύγκρουση επιβατικών στην Τενέδου

Επόμενο άρθρο

Ελπίζουν ότι δεν θα υπάρχει νέο κρούσμα