Dark Mode Light Mode
Γιαννακίδης με αντιπεριφερειάρχες χθες στην Κομοτηνή
Εβδομάδα αγροτικών κινητοποιήσεων – Ζητούν την απόσυρση των φορολογικών μέτρων
Τείχη... υδάτινα

Εβδομάδα αγροτικών κινητοποιήσεων – Ζητούν την απόσυρση των φορολογικών μέτρων

Αγροτικές κινητοποιήσεις προγραμματίζονται την Τετάρτη στην επαρχία Νέστου και στην επαρχία Καβάλας, κατόπιν της αποφάσεως που έλαβαν το βράδυ της Κυριακής οι αγρότες στη διάρκεια της συνελεύσεως που διεξήχθη στη Γραβούνα. Ειδικότερα, το πρωί της Τετάρτης τα τρακτέρ θα συγκεντρωθούν στις πλατείες πόλεων και χωριών, όπου θα βρίσκονται σε αναμονή λήψης νέας αποφάσεως.

Πέρα από τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος στη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας και τα οποία ουδέποτε επιλύθηκαν, επιπλέον ανέκυψαν και τα νέα μέτρα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης που θα οδηγήσουν τις αγροτικές οικογένειες στην καταστροφή. Τα φορολογικά μέτρα που εμπνεύστηκε το υπουργείο οικονομικών και η τήρηση των βιβλίων εσόδων – εξόδων που θα πρέπει να ενημερώνονται από φοροτεχνικούς θα στερήσουν από τους αγρότες το οποιοδήποτε κέρδος κι επιπρόσθετα θα τους «τιμωρήσουν» για τον όποιο τζίρο διαθέτουν.

Εκείνο που επιχειρείται είναι να εξασφαλισθεί η πλήρης ενημέρωση του αγροτικού κόσμου κάτι στο οποίο συμβάλουν και οι αγροτικοί συνεταιρισμοί της περιοχής. Πραγματοποιήθηκαν γενικές συνελεύσεις και με την παρουσία φοροτεχνικών – οικονομολόγων ώστε να εξηγηθούν με απλά λόγια τα νέα προβλήματα που θα ανακύψουν. Σε μεγάλο βαθμό οι αγρότες κατανόησαν όσα τους περιμένουν και το μόνο που δεν έγινε απολύτως αντιληπτό είναι πως ακόμη και οι παραγωγοί με εισοδήματα κάτω του ορίου θα φορολογηθούν με ποσοστό 13% από το πρώτο ευρώ.

Ο Γιάννης Πασαλίδης μας εξήγησε ότι ύστερα από τη συνέλευση της Γραβούνας τα τρακτέρ θα συγκεντρωθούν στις πλατείες, ενώ οι αγρότες της Καβάλας συνεργάζονται με τους συναδέλφους τους από ολόκληρη τη χώρα προκειμένου να αποφασίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεών τους. Οι αγρότες του Νέστου και της Καβάλας σκοπεύουν να δώσουν δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο ενάντια στην όδευση του αγωγού ΤΑΡ. Οι λοιπές κινητοποιήσεις θα εναρμονισθούν με τις δράσεις των αγροτών σε πανελλήνια κλίμακα.

Ήδη ο αγροτικός κόσμος της Κρήτης άρχισε τις κινητοποιήσεις του με αποκλεισμό των εφοριών, ενώ οι αγρότες της Θεσσαλίας σκοπεύουν να μεταφέρουν τα τρακτέρ τους από τις πλατείες σε πιο κομβικά σημεία των εθνικών οδών, πιέζοντας την κυβέρνηση χωρίς όμως να αποκλείουν την κυκλοφορία των οχημάτων. Πάντως, διανύουμε εβδομάδα αγροτικών κινητοποιήσεων προκειμένου ορισμένα άδικα φορολογικά μέτρα όχι απλά να βελτιωθούν αλλά αν είναι δυνατόν να αποσυρθούν εντελώς.

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Γιαννακίδης με αντιπεριφερειάρχες χθες στην Κομοτηνή

Επόμενο άρθρο

Τείχη... υδάτινα