Dark Mode Light Mode

Εγκαίνια έκθεσης Δήμητρας Καμαράκη

Η ζωγράφος – ψηφιογράφος Δήμητρα Καμαράκη, εκθέτει έργα της στην Παλιά Μουσική, στη συνοικία της Παναγίας, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, του φεστιβάλ Φιλίππων. Τα εγκαίνια της έκθεσης με την παρουσία εθελοντών στο φεστιβάλ κι αρκετών πολιτών, έγιναν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής. Παρόντες ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Θοδωρής Γκόνης, ο νέος δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Λυχούνας, κι άλλος κόσμος.
Η Δ. Καμαράκη έχει επισκεφθεί πολλές φορές την Καβάλα. Είχε στόχο – όπως είπε στην εφημερίδα μας – μία έκθεση στην πόλη μας. Εκθέτει λοιπόν πρώτη φορά, ικανοποιώντας τον προαναφερθέντα στόχο.
Θεωρεί ότι τα έργα της, κυρίως ψηφιδωτά, πορτρέτα και μπούστα, καινούρια έργα, ταιριάζουν κατάλληλα με το χώρο της Παλιάς Μουσικής, στο εσωτερικό του οποίου έχει εύστοχα τοποθετηθεί. Πρόκειται για 18 καινούρια έργα. Η κα Καμαράκη είπε στην εφημερίδα μας τα εξής: «Είναι η πρώτη φορά που εκθέτω έργα μου στην Καβάλα. Έχω έρθει πάρα πολλές φορές. Μου αρέσει πάρα πολύ η Καβάλα. Είναι από τις πιο όμορφες πόλεις που γνωρίζω και είχα τον πόθο να εκθέσω κάποια στιγμή έργα μου εδώ. Ήταν πραγματικά στόχος μου. Με μία πρόσκληση κάποιου συναδέλφου, γιατί ήμουνα στην αρχαιολογική υπηρεσία σαν μουσειακός καλλιτέχνης, είδα το χώρο της Παλιάς Μουσικής, το χειμώνα συγκεκριμένα, μου άρεσε πάρα πολύ αυτός και μου άρεσε γιατί συνδυάζει όλη αυτή την εικόνα της παλαιοχριστιανικής εκκλησίας που βρίσκεται κάτω – στα θεμέλια – και πάνω βέβαια το τέμενος. Το πρώτο είναι κτισμένο τον 5ος – 6ος αιώνας μ.Χ., ενώ το άλλο 16ο αιώνας μ.Χ. Ένας χώρος πολιτισμού, ένας χώρος όπου συναντιούνται δύο θρησκείες, τι πιο όμορφο να εκθέσει ένας καλλιτέχνης μία σύγχρονη δουλειά.
Η δουλειά μου χαρακτηρίζεται με πάρα πολύ χρώμα, που στα μνημεία αυτά είναι περιορισμένο το χρώμα, πολύ περισσότερο στην παλαιοχριστιανική. Ελπίζω να μην έκανα ζημιά στο χώρο, σεβάστηκα όσο μπορούσα αυτόν και νομίζω ότι θ΄ αρέσει στον κόσμο το αποτέλεσμα».
ΕΡ: Πόσα έργα εκθέτετε;
ΑΠ: «Εκθέτω 18 έργα. Είναι τα πορτρέτα και τα μπούστα που εκθέτω στο χώρο, είναι από τις τελευταίες δουλειές. Πρέπει να σημειώσω σ΄ αυτό το σημείο ότι όλα τα έργα τα δουλεύω με πάρα πολύ αγάπη, με πολύ υπομονή και πολύ κουράγιο και νομίζω ότι οι επισκέπτες θα το νιώσουνε αυτό, θα το καταλάβουνε, όταν θα έρθουνε να δούνε τα έργα».

 

Προηγούμενο άρθρο

Έλλειψη προσωπικού στη ΔΕΗ Καβάλας

Επόμενο άρθρο

Το φεστιβάλ άρχισε στο Ακόντισμα