Dark Mode Light Mode

Εγκαίνια του Ειδικού Γυμνασίου στη Νέα Καρβάλη

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στη Νέα Καρβάλη τελετή εγκαινίων του ειδικού σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας. Είναι η πρώτη φορά που η Καβάλα αποκτά ένα τέτοιο σχολείο, που εν συντομία λέγεται ειδικό γυμνάσιο. Πρόκειται για ένα όνειρο δεκαετιών, ένα σχολείο που από το 2002 υφίσταται στα χαρτιά, αλλά λειτουργεί από την προηγούμενη εβδομάδα.

Την τελετή του αγιασμού παρακολούθησαν ο πρώην υφυπουργός υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης και ο πρώην βουλευτής Σάββας Εμινίδης, που βοήθησαν πολύ ώστε το σχολείο αυτό να περάσει από τα χαρτιά στην πραγματικότητα.

Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής παραβρέθηκε στα εγκαίνια. Άλλωστε οι δημοτικοί υπάλληλοι έκαναν πολλά για να προετοιμάσουν το οίκημα, πρώην εκκλησιαστικό λύκειο. Όπως επίσης και εκπρόσωποι της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, ο Κ. Παπακοσμίας, ο Γ. Γερομάρκος, ο Μ. Παπαδόπουλος.

Για τις εργασίες προκειμένου να ετοιμαστεί το κτίριο ο δημοτικός σύμβουλος Κυριάκος Σταυρίδης, πρόεδρος της σχολικής επιτροπής του Δήμου Καβάλας, είπε τα εξής:

 

«Ήτανε μια σκέψη που υπήρχε στο Δήμο Καβάλας από το 2002, για να δημιουργηθεί το ειδικό σχολείο. Αυτή τη φορά νομίζω πως πετύχαμε και το χώρο. Πιστεύω πως πετύχαμε τον ιδανικό χώρο, ώστε να το διαμορφώσουμε κατάλληλα για να φιλοξενήσει παιδιά τα οποία πραγματικά χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και νομίζω πως δε θα σταματήσουμε μόνο σ΄αυτά».

ΕΡ: Ήτανε ειδικές εργασίες αυτές που έγιναν εδώ;

ΑΠ: «Ναι. Όλο το καλοκαίρι η τεχνική υπηρεσία του δήμου Καβάλας ήταν εδώ και δούλευε ακόμη και τα σαββατοκύριακα, για να ολοκληρώσει αυτό το έργο γρήγορα και με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

 

Ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Χεριστανίδης, είπε τα εξής:

 

«Αυτή τη στιγμή οι μαθητές είναι 18 και εκτιμούμε ότι θα έρθουνε κι άλλοι. Ήδη υπάρχουν παιδιά που ακόμη είναι στα σπίτια τους. Οι καθηγητές μαζί με το διευθυντή είναι 14 άτομα».

ΕΡ: Τι θα περιλαμβάνει ακριβώς η εκπαίδευση;

ΑΠ: «Έχουμε δύο κατευθύνσεις σπουδών. Η μία κατεύθυνση είναι των τουριστικών επαγγελμάτων και η άλλη της γεωπονικής κατεύθυνσης. Στο πλαίσιο αυτών των δύο κατευθύνσεων, για να μάθουν πρώτα – πρωτα την αυτόνομη διαβίωση, να μπορούν να αυτοσυντηρούνται, γιατί κάποια στιγμή – κακά τα ψέματα – οι γονείς δε θα μπορούν να προσφέρουν στα συγκεκριμένα άτομα – θα μάθουν να ετοιμάζουν το φαγητό τους, να μάθουν να στρώνουν το κρεβάτι τους, να μάθουν να συντηρούνται, να μάθουν να πηγαίνουν στην αγορά και επιπλέον θ΄ ασχοληθούν με γη. Να μάθουν να καλλιεργούν, να φυτέψουν κάποια φυτά, να μάθουν να εκτιμούν τον καιρό, να κινούνται στο δρόμο. Δηλαδή όλα αυτά είναι χρήσιμες, χρησιμότατες συμβουλές. Να μάθουνε να χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες. Πληροφορίες κ.λ.π. Αυτά όλα πρέπει κάποιος να τα μάθει στα παιδιά, γιατί όταν δε θα υπάρχουνε οι γονείς αυτά θα δυσκολευτούν, εάν δεν έχουνε τη γνώση όλων αυτών».

ΕΡ: Να είμαστε σίγουροι ότι αυτό το σχολείο θα έχει λαμπρό μέλλον ή να συνεχίσουμε να ενδιαφερόμαστε γι΄ αυτό;

ΑΠ: «Ειλικρινά με έχουνε εκπλήξει θετικότατα οι συνάδελφοι και ο διεθυντής, με την πολύ καλή δουλειά που ήδη κάνουνε και βέβαια ο Δήμος Καβάλας με την πολύ σοβαρή, σπουδαία προσπάθεια που κατέβαλε, να μεταμορφώσει αυτό το κτίριο και βέβαια τον εξοπλισμό που αναμένουμε και λίαν συντόμως θα έρθει κι αυτός, πραγματικά θα είναι ένα κόσμημα κι ένα χρέος της πολιτείας στα παιδιά αυτά».

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Τίτλοι τέλους για το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας… Θα αναγεννηθεί από τις στάχτες του

Επόμενο άρθρο

Αργεί εκνευριστικά το ΦΕΚ του ΤΕΙ