Dark Mode Light Mode

Εγκαινιάσθηκε το Ναυτικό Μουσείο

Στο χώρο της Δημοτικής Καπναποθήκης Καβάλας

Mεγάλη στιγμή ήταν η χθεσινοβραδινή για τους ανθρώπους που πριν από χρόνια οραματίσθηκαν κι επιδίωξαν τη δημιουργία του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας. Ενταγμένα στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο των 100 ετών από την απελευθέρωση της πόλης, ήταν τα εγκαίνια του Ναυτικού Μουσείου που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στη Δημοτική Καπναποθήκη.

Το Ναυτικό Μουσείο της πόλης λοιπόν άνοιξε κι επίσημα τις πύλες του, αναδεικνύοντας την πλούσια ναυτική ιστορία και παράδοση της Καβάλας. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης, οικονομολόγος, μοντελιστής, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Ναυτικού Μουσείου Καβάλας.

Ένα σημαντικό τμήμα των εκθεμάτων του Μουσείου θα εκτεθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι που θεωρείται μια καλή αρχή. Έως το τέλος του έτους αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το τοπίο με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου στην περιοχή του καρνάγιου, εκεί δηλαδή όπου θα βρίσκεται η μόνιμη έδρα του Ναυτικού Μουσείου όταν ολοκληρωθούν οι στεγαστικές προσπάθειες.

Φυσικά αρκετός είναι ο χρόνος που θα απαιτηθεί έως ότου οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις, οι οποίες δε βρίσκονται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, να επισκευαστούν και να αποτελέσουν την έδρα του Μουσείου. Πάντως, ο πρόεδρος του ΝΜΚ Χρήστος Τζανάκος είναι πλέον συγκινημένος αφού βλέπει τις χρόνιες προσπάθειες της διοικήσεως να ευοδώνονται και να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις υλοποίησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που σχεδιάζονται. Κοντολογίς, ο ρόλος που θα διαδραματίσει το Μουσείο στα τοπικά δρώμενα θα είναι κατά κύριο λόγο εκπαιδευτικός.

Εντός των επόμενων ημερών και κατόπιν συνεννοήσεως της διοικήσεως του ΝΜΚ, του δήμου και της αντιπεριφέρειας θα διαμορφωθεί και το ωράριο λειτουργίας του εκθεσιακού χώρου.

Προηγούμενο άρθρο

Λιτή και αισιόδοξη ανακοίνωση

Επόμενο άρθρο

Προσοχή SMS παγίδα