• 1 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

Εγκρίθηκε ο απολογισμός της διοίκησης της ΕΛΜΕ

 Εγκρίθηκε ο απολογισμός της διοίκησης της ΕΛΜΕ

Στις 9.00 χθες το πρωί σε αίθουσα του 6ου Λυκείου, άρχισε η τακτική εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Νομού Καβάλας. Η προσέλευση κατ΄ αρχήν ήταν ικανοποιητική αν και κάποιοι συνδικαλιστές που είχαν στο νου τους παλαιότερες συνελεύσεις έλεγαν ότι στη χθεσινή διαδικασία προσήλθαν περίπου οι μισοί καθηγητές που εργάζονται στα γυμνάσια και τα λύκεια του νομού. Λόγω της εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης τα σχολεία, γυμνάσια και λύκεια δεν λειτούργησαν χθες.

Στις 5 Νοεμβρίου που γίνονται εκλογές μεταξύ των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης του Νομού, πάλι τα γυμνάσια και τα λύκεια δεν θα λειτουργήσουν.

Χθες στη γενική συνέλευση η βασική εισήγηση έγινε από την πρόεδρο του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου Σοφία Φιλιππίδου.

Στο κείμενο που μοιράσθηκε στους καθηγητές αναφέρεται ότι η συμμετοχή όλο και περισσότερων, μέσα από συνελευσιακές διαδικασίες σε μηνιαία βάση, παραμένει το ζητούμενο. Μ΄ αυτόν τον τρόπο αναφέρεται στον ίδιο απολογισμό οι αποφάσεις και θέσεις θα είναι κτήμα και άποψη των συμμετεχόντων, όχι των ειδικών ή των επαγγελματιών του είδους.

Το απολογιστικό αυτό κείμενο συνεχίζει σε σχέση με τη συμμετοχή των καθηγητών στις συνελεύσεις της ΕΛΜΕ. «Η ΕΛΜΕ δεν ασχολείται με τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας και τη χρειαζόμαστε όταν δεν δουλεύει το ασανσέρ. Είναι ο συλλογικός μας πομπός και ο δέκτης των ατομικών ανησυχιών και των καταστρεπτικών συνεπειών της κρίσης».

Στο τέλος μάλιστα του ίδιου κείμενου αναφέρεται ότι «για να δούμε τον ουρανό πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι».

Για τα θέματα των καθηγητών στο πλαίσιο του απολογισμού αυτής της θητείας 2012 – 2014, μίλησαν στη συνέλευση εκπρόσωποι κι άλλων παρατάξεων, όπως οι κύριοι Τόσης, Πετρούσης, Στάμος, Τσολάκης, Λάμπρου, Βουγιούκας, Αντωνιάδης κ.α.

Ο απολογισμός εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Στο περιθώριο της συνέλευσης ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι των εκλογών στις 5 Νοεμβρίου. Σ΄ αυτές τις εκλογές οι καθηγητές όλου του νομού δε θα ψηφίσουν μόνο το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ, αλλά και τους εκπροσώπους στα υπηρεσιακά συμβούλια.

 

Διαβάστε επίσης