Dark Mode Light Mode

Εγκρίθηκε το έργο ανακαίνισης της Παιδόπολης

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρης Γιαννακίδης επισκέφθηκε σήμερα το Δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή προκειμένου να του επιδώσει την οριστική έγκριση του έργου ανακαίνισης των κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντα χώρου της Παιδόπολης στην περιοχή του Αγίου Λουκά. Ένα ακόμη δώρο μας έφερε και πάλι ο περιφερειάρχης, δήλωσε ο Κωστής Σιμιτσής, έχοντας στο πλάι του την πρόεδρο της Παιδόπολης Μαρίνα Φιλιππίδου.

Ο Άρης Γιαννακίδης έκανε λόγο για ένα έργο που θεωρεί από τα σημαντικότερα της θητείας του αφού αφορά σε παιδικές ψυχές. Ευχαρίστησε τη συνεργάτιδά του κ. Ταβουλτζίδου, αποδίδοντας επίσης τα εύσημα σε όλο το ανθρώπινο δυναμικό της περιφέρειας. Συγκινησιακά φορτίσθηκε η υπόθεση εξαρχής, λόγω της προσπάθειας που κατέβαλε με όλες τις δυνάμεις της η κ. Φιλιππίδου. Η επιμονή που επέδειξε στην προώθηση του έργου ήταν μοναδική. Εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε ότι η υπομονή και η επιμονή της προέδρου ήταν οι κινητήριοι μοχλοί που έθεσαν σε κίνηση τα γρανάζια των υπηρεσιών ώστε χθες να επιδοθεί η οριστική έγκριση του έργου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς μίλησε για μια μοναδική κοινωνική υποδομή σε όλη την έκταση της περιφέρειας που αν και κτιριακά ήταν επί χρόνια εγκαταλειμμένο, προσφάτως αναγεννήθηκε κι αυτό χάρη στην αγάπη και τη ζέση που επιφυλάσσει η πρόεδρος για τα φιλοξενούμενα παιδιά της Παιδόπολης.

Με μεγάλο ενδιαφέρον και αγάπη οι υπηρεσίες του δήμου βασίστηκαν στις αρχικές μελέτες ιδιωτών, τις οποίες τελειοποίησαν κι έτσι εξασφαλίσθηκε η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. Έτσι θα βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής των παιδιών που τους έλαχε να φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις. Ο χρόνος και η κακή συντήρηση άφησε βαθιές φθορές σε χώρους της Παιδόπολης όπως τα μαγειρεία. Ο δήμος Καβάλας κάνει το μέγιστο, επεσήμανε ο κ. Σιμιτσής, που εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον του ιδρύματος ειδικά όταν το τιμόνι θα κρατά ένα άξιο άτομο όπως η Μαρίνα Φιλιππίδου.

Την ευαρέσκεια της διοικήσεως του ιδρύματος μετέφερε η κ. Φιλιππίδου, που ανέφερε ότι οι εγκαταστάσεις οι οποίες κτίστηκαν το 1976 έχρηζαν γενναίας συντηρήσεως. Η οικονομική κρίση δημιούργησε νέες δυσάρεστες συνθήκες με τον αριθμό των παιδιών να αυξάνεται και με τα δωμάτια να είναι πλέον τρίκλινα. Η πρόεδρος της Παιδόπολης ευχαρίστησε τους φίλους της, κ. Μπουμπούνα και κ. Καρακεσίζογλου που εκπόνησαν τις αρχικές μελέτες. Η Μαρίνα Φιλιππίδου ευχαρίστησε το σώμα των δημοτικών συμβούλων που ομόφωνα ενέκριναν το έργο, όπως θερμά ευχαρίστησε και τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας, αλλά και τον πρώην υφυπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο για τη δική του θετική συμβολή στην ολοκλήρωση της προσπάθειας για την εξασφάλιση της έγκρισης σκοπιμότητας, καθώς και τον Άρη Γιαννακίδη για το γεγονός ότι η υπόθεση τελεσφόρησε τάχιστα εντός επταμήνου, παρά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Ευκαιρίας δοθείσης, ο Δήμαρχος παρουσίασε ένα νέο ψηφιακό πρόγραμμα που συμπεριλαμβάνεται πλέον στην ιστοσελίδα του δήμου Καβάλας και επισημαίνει σε διαδικτυακό χάρτη τα υπό εξέλιξη και τα υπό ένταξη έργα του δήμου. Οι επισημάνσεις θα διαφέρουν χρωματικά ανάλογα με το είδος και την κατηγορία του έργου, ενώ το πρόγραμμα θα τροφοδοτείται τακτικά και με επικαιροποιημένες φωτογραφίες προκειμένου να διαπιστώνεται ο βαθμός εξέλιξης.

 

Προηγούμενο άρθρο

Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για Κάργα

Επόμενο άρθρο

Φρένο από τον Εμπορικό Σύλλογο - «Ποτέ την Κυριακή» για τη λειτουργία της αγοράς